Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.05.2019 21:07 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2019

Francúzi si proti Slovákom veria: Chceme zvíťaziť

Francúzski hokejisti budú v piatok o 16.15 h najbližším súperom slovenskej reprezentácie na 83. majstrovstvách sveta v Bratislave a Košiciach.

Hráči z "krajiny galského kohúta" zatiaľ v košickej A-skupine nezvíťazili a získali len jediný bod za prehru 4:5 po predĺžení s Dánskom. V ostatných troch dueloch prehrali v riadnom hracom čase s Američanmi, Nemcami aj Kanaďanmi. Štvrtkový výkon proti "javorovým listom" však dodal Francúzom sebavedomie.

Zverenci trénera Philippa Bozona síce po prvej tretine prehrávali už o tri góly, ale postupne sa k súperovi priblížili a do 48. minúty držali nádejný stav 2:3. "Začali sme zle, prvá tretina nám vôbec nevyšla, ale v druhom dejstve sme sa dostali späť do zápasu vďaka dobrému tímovému výkonu. V tretej tretine sme sa dotiahli na rozdiel jediného gólu, ale, bohužiaľ, potom Kanaďania zlomili zápas na svoju stranu," zhodnotil pre agentúru SITA po prehre 2:5 francúzsky útočník Charles Bertrand.

Najlepší strelec najvyššej fínskej súťaže zo sezóny 2017/2018 si uvedomuje, že cieľom Francúzov v zostávajúcich troch dueloch v základnej skupine bude predovšetkým záchrana. Ak sa chcú vyhnúť pondelňajšiemu priamemu súboju o udržanie s Veľkou Britániou, budú musieť zabodovať v piatok proti Slovensku alebo v nedeľu proti Fínsku. "Do každého stretnutia ideme s tým, že chceme zvíťaziť. Už pred štartom turnaja sme vedeli o tom, že to bude boj v každom zápase. Stále však nie je koniec majstrovstiev a musíme sa sústrediť na zostávajúce tri duely," pokračoval 28-ročný krídelník.

 

Francúzskych reprezentantov čaká v piatok náročná úloha. Nastúpia proti domácemu tímu, ktorý si už nemôže dovoliť žiadne bodové zaváhanie, ak chce preniknúť do štvrťfinále. "Slovensko má momentálne výborný tím a od začiatku turnaja predvádza kvalitný hokej. Budeme musieť poctivo korčuľovať počas celého zápasu. Atmosféra bude určite výborná a musíme sa pripraviť na veľký hluk v hale. Preto potrebujeme zostať pokojní a sústrediť sa na dianie na ľade," vysvetľoval rodák z Paríža.

Bertrand má ako jeden z mála hráčov vo francúzskom kádri skúsenosti so slovenským hokejom. V sezónach 2007/2008 a 2008/2009 pôsobil v dorasteneckom tíme Dukly Trenčín, kde v 84 zápasoch nazbieral 79 bodov (35+44). "Bolo to jedno z najlepších období v mojej kariére. Mám na tento angažmán len najlepšie spomienky," hovoril pre agentúru SITA s úsmevom šikovný útočník, ktorý si stále pamätá aj niektoré slovenské slovné spojenia. "Máš kľúče?, ideme do toho, poďme do toho, dáme pivo?," odpovedal dobre naladený Francúz.

dvoch súčasných slovenských reprezentantov, ktorí nechýbajú vo výbere Craiga Ramsayho na domácom svetovom šampionáte. Spomenul si však iba na jedného z nich. "Zahral som si s Tomášom Tatarom, bude pekné proti nemu nastúpiť tentoraz vo farbách národného tímu," dodal krídelník so skúsenosťami z KHL, fínskej Liigy, švajčiarskej NLA alebo švédskej SHL, ktorý pozabudol na Marka Daňa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Každé zvýšenie minimálnej mzdy pomôže najmenej zarábajúcim.
Aktualizované
Erik Tomáš prehovoril o 13. dôchodkoch v tomto roku: Aká bude jeho výška?!
(ilustračné foto)
Česko má nového milionára! TIETO čísla mu priniesli šťastie: Poriadne si prilepšil
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Foto
Český expert o útokoch medveďa: Keby chcel, zabije vás za 3 sekundy! Čo si myslí o stretoch so šelmou na Slovensku?
Bývalá česká tenistka Andrea Sestini Hlaváčková nedávno porodila druhú dcéru.
Po pôrode krutá rana: Manžel bývalej českej tenistky má rakovinu!
Ilustračné foto
Narušená doprava v Bratislave: Na mieste je polícia aj hasiči! Na auto tam spadol... Sledujte tie FOTO
S Reném tvoria nerozlučnú dvojicu.
Foto
Plačková sa po rokoch vrátila k najťažším dňom: Prezradila nové detaily o NEVERE manžela! Čo by dnes robila inak?
(ilustračné foto)
Krajinu zasiahlo silné zemetrasenie: Zrútili sa náhrobné kamene, hlásia aj zranených
Traffic cones on road with electronic arrow pointing to the right to divert traffic and white car in distance
Mimoriadna situácia spustila v Ružomberku ďalšie kroky: Po zosuve pôdy mesto zakročilo
Zuzana sa teší z prvého vnúčaťa.
Foto
Zuzana Vačková opäť zamilovaná: Ukázala NOVÉHO muža! Je to chlap ako HORA
Ilustračné foto
Ministerstvo upozorňuje na tieto TRI krajiny: Turisti sa môžu stať obeťami teroristického útoku!
Izraelskí vojaci riadia tank na hraniciach s pásmom Gazy.
Mučil Izrael zamestnancov OSN? Zarážajúce obvinenia: Toto sa malo diať
Generálna prokuratúra
Kauza Gorila: Prokurátor má rozhodnúť o sťažnostiach proti pôvodnému obvineniu