Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.05.2019 11:25 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2019
FotoVideo

Kouč Craig Ramsay o zbabranom závere: TOTO mu chýbalo na Slovákoch

Zbytočné vylúčenie necelých sedem minút pred koncom, pasivita pri hre 5 proti 6 a veľká chyba v záverečných sekundách stáli Slovensko body v doteraz najdôležitejšom zápase na domácich MS.

Stredajšia prehra v A-skupine s Nemeckom 2:3 poriadne zabolela a šance na postup do vytúženého štvrťfinále posunula do roviny teórie. "Je ťažké naučiť sa, ako byť šampión a občas to bolí," skonštatoval tréner Craig Ramsay.

Fotogaléria
30
fotiek v galérii

Rovnako ako v stretnutí s Kanadou aj v stredu prišli slovenskí reprezentanti o body až v samom závere. Síce prvýkrát na turnaji inkasovali ako prví, no manko rýchlo otočili vďaka dvom presilovkovým gólom a od polovice stretnutia mali na ľade prevahu. Za prvých 12 minút tretieho dejstva dokonca súpera pustili iba k jedinej strele na Mareka Čiliaka, rozhodujúce momenty však opäť nezvládli. Zbytočné vylúčenie najstaršieho hráča na turnaji Ladislava Nagya nakoplo Nemcov, dostali sa do tlaku a vyrovnali 112 sekúnd pred koncom pri hre bez brankára.

V tej chvíli mal zisk bodu pre Slovensko cenu zlata, ale veľká chyba Martina Marinčina, ktorý stratil puk v útočnom pásme a poslal Leona Draisaitla do víťazného brejku, všetko zmenila. Pokyny zo striedačky boli pritom jasné.

 

"Nemáme sa stiahnuť do pasivity a máme stále vyvíjať nejaký tlak, ale s rozumom. Žiaľ, vôbec sme to nezvládli tak, ako to chceli tréneri," povedal smutný Adam Liška. Najmladší člen slovenského výberu bol na ľade práve pri vyrovnávajúcom góle Markusa Eisenschmida.

"Bolo tam také sporné buly, usadili sa do pásma a trafil to presne. Ten víťazný gól dali zase z protiútoku. Tam sme si to jednoducho mali ukontrolovať, mať toho tretieho hráča v lepšej pozícii. Chceli sme vyhrať a vôbec sme nemysleli na to, že by nám dali takto na konci dva góly. Je to hrozné," sypal si Liška popol na hlavu.

Slováci už nemajú postup vo svojich rukách a musia sa spoliehať na výsledky ostatných zápasov. Liška si uvedomuje, že situácia je zlá, ale burcuje spoluhráčov, aby odohrali záverečné tri stretnutia najlepšie, ako vedia:

"Nálada po takomto zápase samozrejme nebude najlepšia, no verím, že sa to ešte môže obrátiť na dobré. Určite budeme bojovať, v reprezentácii sa zápas 'odfláknuť' nedá a každý by mal bojovať na maximum, dupľom na majstrovstvách sveta. Tu sa ukáže mentálna sila tímu, musíme sa pozviechať."

Tréner Ramsay sa po zápase prirovnal k pokazenej platni, keď opäť hovoril, že je na svojich hráčov nesmierne hrdý: "A rovnako by mali byť aj ľudia. Robili, čo mohli, nemohli sa snažiť viac. Fakt, že to nestačilo, je smutný, ale nemení to nič na tom, čo musíme robiť, aby sme sa stali šampiónmi. Učiť sa, rásť a pracovať na tom, ako hrať."

Pri nezvládnutom závere mu chýbalo viac pokoja na hokejkách i v hlavách a jednoduchšie riešenia: "Možno sme sa snažili robiť príliš veľa. To je jedna z vecí, ktorú musíte vedieť, keď chcete byť úspešní. Že jednoducho musíte dostať puk hlboko do pásma a držať ho tam. Nemôžete si dovoliť faulovať tak krátko pred koncom a robiť hlúpe chyby, je to celkom jednoduché. Nestratiť puk a čo najviac ho držať ho u súpera. Naučiť sa, ako ukončiť zápas."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári