Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.05.2019 09:28 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2019
Foto

Ohlasy zahraničných médií: Čo sa to v závere so Slovákmi stalo?

V druhom zápase po sebe nezvládli záver. Kým s Kanadou inkasovali slovenskí hokejisti rozhodujúci gól 1,8 sekundy pred sirénou, proti Nemcom padol víťazný gól súpera 27 sekúnd pred koncom tretej tretiny.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho sa tak v druhom stretnutí za sebou pripravili minimálne o bodový zápis do tabuľky. A tým ich šance na postup medzi eltinú osmičku výrazne klesli.

Fotogaléria
25
fotiek v galérii

Nielen samotní hráči Slovenska nechápali, čo sa v závere stalo, prečo už v druhom zápase po sebe neudržali vedenie a pripravili sa o víťazstvo. Rozoberajú to aj zahraničné média. Tu sú ich ohlasy:

Bild (Nem.): "Víťazstvo v poslednej minúte. Draisaitl nechal potešiť sa našich hrdinov z víťazstva aj po štvrtý raz. Nemecko zostáva nezdolané vďaka nášmu Ľadovému Nowitzkému! Hviezda Edmontonu trafila 27 sekúnd pred koncom a rozhodla zápas so Slovenskom."

 

FAZ (Nem.): "Prevrat na ľade! Predpoklady na nemecký úspech boli mizivé. Oproti súperovi o deň menej času na regeneráciu, zranenie brankára Grubauera, podľa reprezentačného trénera rozdielového hráča, a k tomu vypredaná Steel aréna, ktorá hnala domácich za víťazstvom. Napriek tomu nemecká reprezentácia majstrovsky zvládla dosiaľ najťažší test na týchto majstrovstvách sveta."

Die Welt (Nem.): "Štvrtý zápas a štvrté víťazstvo. Proti Slovensku reálne hrozila prvá prehra. V samom závere však Leon Draisaitl strelil víťazný gól Nemecka a štvrťfinále je teraz na dosah."

Sport1.de (Nem.): Hokejové šialenstvo! Draisaitl sa postaral o víťaznú koncovku drámy proti Slovensku. Nemecko má za sebou najlepší vstup do majstrovstiev sveta za ostatných 89 rokov."

DPA (Nem.): Štvrté víťazstvo vo štvrtom zápase a jednou nohou vo štvrťfinále. Nemecko zažíva najlepší štart na MS od roku 1930. Svoje víťazné série predĺžili aj Švajčiari a Rusi."

Championat.com (Rus.): "Slovákom asi niekto počaroval. Viedli nad Nemcami 2:1 a potom prehrali zápas za dve minúty. Slovenskí fanúšikovia smútia. Najprv im vzali body Kanaďania sekundu pred koncom a teraz ich zasa okradli v koncovke Nemci. Slováci to hrajú v Košiciach tak, že čo zápas, to dráma. Posledné tri sa však skončili ich prehrami a smútkom v dušiach ich fanúšikov."

Idnes.cz (ČR): Ďalšia nočná krádež v Košiciach. Prečo Slováci v závere poľavili? Stačilo málo a z burácajúcej haly vyprchala všetka radosť. Po dvoch nemeckých úderoch sa Steel aréna premenila na sieň nárekov. Slováci sa v stredu večer opäť nechali okradnúť o všetky body a ocitli sa nezávideniahodnej situácii."

Laola1.at (Rak.): Ďalší šok pre Slovákov z poslednej minúty. Po nešťastnej dráme s Kanadou im zostali slzy horkosti aj po Nemcoch."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Kim pri príležitosti dokončenia druhej fázy výstavby bytových jednotiek symbolicky prestrihol červenú pásku.
Foto
Kim Čong-un ako HIPSTER alebo sa len snaží schovať KILÁ navyše?! FOTO ako sa ohákol na akciu
Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?