Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.05.2019 17:28 | Správy | Zahraničné správy

Záhadná smrť troch ľudí po výstrele z kuše: Na povrch vyplávali šokujúce detaily o ich živote

Muž zabitý v Nemecku kušou v šokujúcom prípade dohodnutej vraždy a samovraždy bol údajne vodcom kultu, ktorý vyznával stredoveký životný štýl, a so ženami zaobchádzal ako s otrokyňami.

Svedkovia to uviedli pre nemecké médiá, ktoré informácie zverejnili v stredu. Záhadný a bizarný prípad zmiatol celé Nemecko. V sobotu 11. mája našli totiž v jednej izbe penziónu v meste Passau mŕtvu trojicu ľudí. Muž a dve ženy boli zabití kušou. V pondelok nasledoval nález dvoch ďalších ženských tiel v meste Wittingen, pripomenula agentúra AFP.

Hlavná postava skupiny Torsten W. (53) zrejme ovládal štvoricu žien ako krutý vodca sekty, ktorý používal fyzickú silu a psychologickú manipuláciu, uviedli denník Bild a televízia RTL.

 

"Vyšetrovatelia majú podozrenie, že všetci boli členmi akéhosi druhu sexuálnej skupiny so zameraním na stredovek. Torsten W. mohol byť guruom tejto skupiny," informovala televízia RTL po rozhovoroch s viacerými ľuďmi, ktorí skupinu poznali. Denník Bild napísal, že Torsten W. mal očividne "vzťahy s niekoľkými ženami, ktoré ovládal ako ich pán".

Muž vlastnil obchod, kde predával napodobeniny stredovekých zbraní či zástavy, oblečenie a medovinu. V obchode mal vystavenú figurínu ženy, ktorá mala na sebe podväzky, bola zviazaná povrazmi a reťazami a postriekaná červenou farbou pripomínajúcou krv. Muž ponúkal aj hodiny boja s mečom a na rukách mal vytetované alchymistické symboly.

Televízia RTL sa rozprávala s manželmi, ktorí sa obávajú, že 19-ročná žena nájdená mŕtva vo Wittingene je ich dcéra Carina U. Podľa nich sa dcéra pred rokmi dostala pod vplyv Torstena W. a prerušila s nimi kontakt. Kedysi veselé dievča sa spoznalo s mužom na hodinách bojových umení a z Cariny sa rýchlo stala utiahnutá a depresívna osoba, uviedli rodiča. Spomínali, ako si odfarbila vlasy načierno a čoskoro sa od nich odsťahovala. Matka spomenula, že Carina od začiatku "o Torstenovi básnila" a neustále o ňom hovorila. Otec dodal, že "dodnes nechápe, ako môže niekto za štyri až šesť týždňov takto človeka zmanipulovať".

Bild medzitým urobil rozhovor s bývalým majiteľom nehnuteľnosti Alexandrom Krügerom. Ten si pamätal, ako Torsten W. ostro vykrikoval príkazy lesbickým partnerkám, ktoré s ním žili, pričom ženy len sklonili hlavy a správali sa ako otrokyne. Dodal, že Torstena W. vyhodil po tom, čo ho muž udrel.

Vyšetrovatelia stále pracujú na mieste činu v Passau v spolkovej krajine Bavorsko. Tamojšia prokuratúra oznámila, že motív vrážd a samovraždy, zrejme spáchaných po vzájomnej dohode, ešte nie je jasný a záverečná správa sa neočakáva ďalšie dva či tri týždne.

Podľa pitvy našli Torstena W. a jeho partnerku Kerstin E. (33) ležať na dvojposteli držiac sa za ruku. V hlavách a srdciach mali zabodnuté šípky z kuše, vedľa nich ležali závety. Telo ďalšej ženy, 30-ročnej Fariny C., objavili na zemi v kaluži krvi. V krku mala jedinú šípku.

Polícia vyšetruje prípad ako "vraždu na žiadosť obetí a samovraždu", pričom Farina C. podľa predbežnej vyšetrovacej verzie najprv zastrelila pár a následne aj seba. V pondelok prehľadala polícia byt Fariny C. vo Wittingene, vzdialený okolo 400 kilometrov. Našla tam dve ďalšie mŕtve ženy.

Jedna z nich - 35-ročná učiteľka na základnej škole Gertrud C. - bola životnou partnerkou majiteľky bytu, Fariny C. Druhou osobou bola 19-ročná žena, polícia však jej meno neuviedla. Na mieste sa nenachádzali nijaké kuše ani šípky. Ani v tomto prípade polícia neobjavila stopy násilia. Telá tam ležali niekoľko dní a príčina smrti nie je zatiaľ známa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky