Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.05.2019 16:25 | Šport | Hokej

Pretrvávajúce problémy Slovana Bratislava potvrdilo aj vedenie KHL: Rozpis zápasov v dvoch verziách

Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v stredu popoludní potvrdilo problém so slovenským klubom HC Slovan Bratislava a jeho prípadným štartom v nasledujúcej sezóne tejto nadnárodnej súťaže.

"Kontinentálna hokejová liga bola v kontakte so Slovanom v súvislosti s účasťou klubu v nasledujúcej sezóne. Viceprezident Juraj Široký mladší niekoľkokrát ubezpečil KHL, že Slovan nájde investora a tím bude v lige pokračovať, ale to sa nestalo. Zároveň súčasný partner klubu je pripravený pokračovať s financovaním Slovana, ale nechce pokryť dlhy klubu, ktoré vznikli neefektívnym vedením.

Všetky dlhy sú tiež veľkou prekážkou v získaní nového partnera. K dnešnému dňu klub spoľahlivo nedeklaroval, že má zabezpečené financie potrebné pre účasť v KHL 2019/2020. Liga pokračuje v komunikácii s každým klubom, aby sme vyriešili vzniknuté problémy. Rozpis zápasov teraz pripravujeme vo dvoch verziách - so Slovanom aj bez neho," uvádza sa v stanovisku, ktoré tlačové oddelenie KHL poskytlo agentúre SITA. Už v utorok ruské médiá priniesli správu, že budúcnosť Slovana v KHL je vážne ohrozená.

V závere apríla vedenie slovenského klubu zverejnilo správu, že sa mu podarilo získať investora z Česka. Ten mal pomôcť splatiť "belasým" vyše miliónový dlh hlavnému mestu za nájom, aby naďalej mohol hrať na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Takisto sa mal podieľať významnou mierou na vykrytí nie malého rozpočtu potrebného na účinkovanie klubu v nadnárodnej súťaži s ruským riadením. Vďaka novému investorovi mal Slovan vyrovnať dlhy voči hráčom.

 

"Máme dobrú správu, že pokračujeme v KHL. Podarilo sa nám dohodnúť zmluvu, ktorú dnes podpisujeme s investorom, ktorého sme tak dlho naháňali. Informoval som o tom primátora Bratislavy Matúša Valla. Vyrovnáme náš dlh a otvoríme našu budúcu spoluprácu. Priorita je pre nás vyplatiť hráčov. Prvé peniaze, ktoré investor pošle, budú použité na vyplatenie hráčov, aby sme mohli poskladať nové mužstvo čím skôr, keďže je pokročilý čas na skladanie tímu pre KHL," uviedol pre RTVS člen predstavenstva HC Slovan Bratislava Juraj Široký ml. v pondelok 29. apríla.

Podľa ruského Sport-Expressu si avizovaný nový sponzor zrátal, že financovanie klubu by ho vyšlo na viac, ako predpokladal. V súvislosti s tým Slovan údajne nedodal potrebné dokumenty vedeniu KHL v určenom termíne. Liga definitívu o Slovane zatiaľ neprijala, tá by mala padnúť najneskôr 29. mája počas zasadnutia Rady riaditeľov KHL.

Podľa niekdajšieho úspešného ruského trénera Vladimira Pľuščeva by sa vedenie KHL nemalo pozerať na bohatú históriu Slovana. "Boli časy, keď mal Slovan svoju tvár a charakter, bola to hokejová kultúra a záujem pre KHL. Za posledné dva či tri roky je tento klub poriadne ťahaný za uši, má finančné aj kádrové problémy. Preto odchod Slovana z KHL nebude katastrofa. Je to však klub, ktorý má svoju národnú identitu. to však nemôže hrať úlohu v tom, či trpieť Slovan v KHL. Myslím si, že vedenie ligy situáciu pozorne sledovalo, no nedostalo všetky informácie. Zástupcovia klubu poskytli isté záruky, bola viera v to, že to bude podobné ako v prvých rokoch klubu v KHL," povedal Pľuščev podľa portálu allhockey.ru.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!
Na snímke pápež František.
Pápež František prijal vo Vatikáne hlavu štátu: Akej téme sa venovali?
Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Váš Tip
Kiks sebavedomého Nikodýma pred Slovenskom: Chcel predviesť vedomosti, namiesto toho strelil hlúposť!
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje
Macronove výzvy znejú jasne: Európa nie je nesmrteľná! Upozornil na ruskú hrozbu
Dmitrij Peskov.
Mrazivé slová Peskova: Ukrajine nepomôžu už ani USA! Ani TOTO nezmení výsledok konfliktu
Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón a zúfalí paraglajdisti si nevedia s nimi rady.
FotoVáš Tip
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón na Straníku, paraglajdisti aj turisti sú zúfalí: Bojíme sa o svoj život!
European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér má obavy: Budúcnosť nevyzerá ružovo! Budeme platiť?
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo