Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.05.2019 12:00 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2019

Zloženie slovenského tímu na domáce MS oznámia na poslednú chvíľu: Kto bude smutný ako Hudáček?

Aktuálna forma, prípadné zranenia, výsledky v zámorí. To všetko zvažujú tréneri a generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan (44) pri skladaní tímu na MS 2019 v Bratislave a Košiciach (10. - 26. mája).

Fotogaléria
4
fotiek v galérii
Aj preto po sobotňajšom zápase proti Veľkej Británii (6:1) neurobili škrty v nominácii a jej definitívnu podobu oznámia až po zajtrajšom  prípravnom stretnutí proti Nórsku v Michalovciach. Kto si tak na šampionáte nezahrá a bude smutný ako nedávno brankár Július Hudáček (30), je tak stále otázne.
Hoci sa predpokladalo, že generálny manažér po dohode s trénermi v sobotu večer opäť vyškrtne z nominácie niekoľko mien, na záverečný blok prípravy, ktorý odštartuje dnes v Košiciach, pricestujú opäť všetci hráči. „Čaká nás posledné prípravné stretnutie a po ňom zverejníme finálnu nomináciu na majstrovstvá sveta,“ vysvetlil Miroslav Šatan. V Košiciach sa dnes k národnému tímu pripojí brankár Patrik Rybár zo zámorskej AHL, ktorého zdržala meškajúca batožina a s Marekom Čiliakom by mal bojovať o post jednotky. Šatan tiež pracuje na príchode útočníka Michala Krištofa, ktorý v sobotu smútil s fínskym tímom Kärpät Oulu po prehre 1:2 pp v 7. zápase finále play-off s  Hämeenlinnou. „Pokúšame sa ho dostať do tímu čo najskôr,“ uviedol držiteľ všetkých medailí Slovenska z MS v ére samostatnosti.
Zo zámoria by ešte teoreticky mohla prísť trojica Jaroslav Halák, Zdeno Chára, Peter Cehlárik, no ich Boston vedie v sérii s Columbusom 3:2 a aj Tomáš Jurčo s tímom Charlotte Checkers je blízko k postupu v play-off AHL. „Samozrejme, že nás Boston zaujíma. Musíme počkať, kým sa skončí jeho séria, predtým je zbytočné sa k tomu vyjadrovať,“ doplnil Šatan. V  každom prípade už zajtra večer čaká vedenie reprezentácie jedna z  najťažších a najmenej obľúbených úloh počas prípravy na  vrcholné podujatie. Tou je vysloviť mená, ktoré sa do záverečnej nominácie nedostanú. Nedávno to priznal aj tréner brankárov Ján Lašák, keď tím nečakane opustil skúsený Július Hudáček. „Toto je jedna z absolútne najťažších vecí v rámci trénerského remesla. Keď Miro Šatan po zraze v Nitre oznámil trom hráčom, že končia, tak to aj mne bolo veľmi ľúto. Žiaľ, patrí to k našej práci a aj ja som to viackrát zažil ako hráč. Poznám to,“ ubezpečil Ján Lašák.

Plačú aj tvrdí chlapi

MS 2013:                                                                                                      Tréner Vladimír Vůjtek musel počas záverečného zrazu škrtnúť dvoch zo štvorice Marko Daňo, Marek Haščák, Ján Sýkora, Andrej Šťastný. Čierny Peter zostal v rukách Sýkoru so Šťastným, ktorý následný rozhovor s novinármi ukončil predčasne so slzami v očiach.

 

MS 2015:                                                                                                    Vypadnutie z nominácie na šampionát v Ostrave ťažko niesol aj obranca Christián Jaroš, ktorý mal vtedy len 19 rokov. Potom však reprezentoval
na MS 2016 i 2018, v tejto sezóne už bol pevnou súčasťou Ottawy v NHL a mieri na MS 2019.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: uka, SITA, rag

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!