Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.04.2019 06:00 | Správy | Domáce správy | Bratislava
Foto

Koľaje smrti v bratislavskej Petržalke: Traja mŕtvi na jednom mieste za 24 hodín!

Skrátili si cestu na druhý svet. Patrik († 26) a David († 19) sa rozhodli, že si skrátia cestu do obchodu, ktorý je na druhej strane železničného priecestia na Kopčianskej ulici v Petržalke.

Robotníci z východného Slovenska bývali na ubytovni neďaleko stanice. Namiesto toho, aby prešli cez priechod so závorami, preliezli stojaci nákladný vlak a zoskočili rovno pred rútiacu sa súpravu. Ani jeden z nich nestihol včas zareagovať. Hroznú smrť našli pod kolesami osobného vlaku idúceho do Maďarska. Včera po 14.00 hod. došlo neďaleko k ďalšej tragédii.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Na mieste tragédie sa v stredu po siedmej večer zišli všetky záchranné zložky, ale aj množstvo ľudí z okolitých domov a krčmy. Prizerajúci sa neveriacky krútili hlavami, matky pevne držali deti, ktoré podľa nich počas hry tiež zvyknú vybehnúť až na koľajnice. „Moja kamarátka Barbora to nešťastie videla. Zavolala záchranku, doteraz je z toho v šoku,“ povedala nám Milka (44), ktorá oboch mladíkov zo Stropkova poznala.

Podľa nej občas prišli do krčmy na kofolu alebo na pivo a prehodili pár viet. „Barbora aj vybehla von, aby im dala prvú pomoc, ale jeden z nich mal oddelenú hlavu aj ruky od tela,“ opísala hrôzu na koľajniciach šokovaná žena. Podľa iných svedkov nebohí zatepľovali v Bratislave domy a pri každej príležitosti cestovali za rodinou na východ. Boli vraj ako bratia. „Je to hrozná tragédia a keď si predstavím, že ešte budú volať ich rodičom...,“ dodala so stiahnutým hrdlom Milka.

 

Starší mal malé dieťa

Podľa našich informácií bol Patrik živiteľom rodiny. „Poznal som ho od detstva. Jeho mama chodí k mojej na kávu, boli sme si blízki. Chodili sme spolu do škôlky aj na základnú školu,“ prezradil Patrikov kamarát a pokračoval. „Po strednej sme sa stretávali už len vtedy, keď sme si išli zahrať futbal a sporadicky. Patrik má doma malé dieťa. Jeho priateľka prišla o partnera aj o brata.“

Otvoriť galériu
Zdroj: infografika NČ

Tragédiou sa zaoberá polícia. „Rušňovodič prechádzal vlakom cez chránené železničné priecestie. Pár metrov pred vlakom spozoroval dve osoby, ktoré  zoskočili z vedľa stojaceho nákladného vlaku priamo pod ním vedený vlak. Napriek použitiu rýchlobrzdy, zrážke mužov s vlakom už nedokázal zabrániť. Železničná doprava v úseku Petržalka - Rusovce bola prerušená od 19.00 do 21.25 hod.,“ informovala Lucia Mihalíková, bratislavská krajská policajná hovorkyňa.

Obhliadajúca lekárka skonštatovala smrť oboch mužov vzhľadom na ich devastačné poranenia. „Poverený príslušník oddelenia železničnej polície začal v prípade trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ uzavrela hovorkyňa.

Zrážku prežil iba pes

Vo štvrtok po druhej odpoludnia došlo k ďalšej tragédii len približne 500 metrov od spomínaného miesta nešťastia. Vlak tam pod viaduktom zrazil muža, ktorý bol zrejme na prechádzke so psom. "Muž mal devastačné zranenia nezlúčiteľné so životom," povedal službukonajúci hasič z operačného strediska. Pes je síce zranený, ale žije a je v opatere ochrancov zvierat.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, gal, gh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu