Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.04.2019 18:00 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Po záhadnom úmrtí bábätka v skalickej nemocnici odstúpil gynekológ: Užialená rodina reaguje

Srdcervúci prípad pokračuje. Nový Čas pred pár dňami písal o tragickej udalosti rodičov Lucie (27) a Michala (29), ktorí počas pôrodu v skalickej nemocnici prišli o milovaného synčeka.

Po niekoľkých hodinách ukrutných bolestí sa ich vysnívaný chlapček zadusil. Nešťastná rodina nikoho konkrétneho neobviňuje a celú vec dá prešetriť úradom.

Otvoriť galériu

Lucia a Michal sa na prvé bábätko veľmi tešili, ich radosť však vystriedal obrovský žiaľ a smútok. Ich vysnívaný chlapček sa po bezproblémovom tehotenstve po niekoľkohodinovom úmornom pôrode v Luckinom brušku zadusil. „Ten najkrajší pocit na svete, stať sa matkou, ten najhorší, keď vám to niekto zoberie,“ vyznala sa zúfalá mamička Novému Času.

Nedokáže pochopiť, prečo jej zdravé dieťatko nežije. Luciina rodina si myslí, že ho lekári mohli zachrániť. Tragický prípad dá prešetriť Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. „Prišla nám pitevná správa, podrobná pitva však trvá dlhšie. Na rade sú ďalšie právne kroky voči nemocnici,“ prezradila nám jej švagriná Lucia H.

Vyhrážky likvidáciou?

 

Po zverejnení Luciinho srdcervúceho príbehu na internete sa spustila vlna kritiky a útokov na skalickú nemocnicu a gynekológa, ktorý bol pri osudnom pôrode. V utorok večer sa na sociálnych sieťach objavilo vyjadrenie, ktoré mal napísať.

„Dňa 17. 4. 2019 som bol ako jeden z členov tímu privolaný k náhle vzniknutým komplikáciám pri pôrode pacientky. Bohužiaľ, s úmrtím novorodenca, čo mi je ľúto a hlboko sa ma dotýka. V danej situácii však necítim profesijné ani osobné zlyhanie. Komunikácia s rodinnými príslušníkmi bola z ich strany od začiatku agresívna (TV, právnici a ‚iné‘ riešenia).

Otvoriť galériu

Na ich otázku, či sa také niečo môže stať, som ako lekár odpovedal: ‚Áno, môže sa to stať.‘ Následne bola začatá štvavá a agresívna internetová kampaň proti mne, mojej rodine a spolupracovníkom vystupňovaná až do nabádania k násiliu a fyzickej likvidácii,“ píše sa vo vyjadrení. Podľa statusu sa práve pre tieto skutočnosti gynekológ rozhodol nepokračovať v práci na gynekologicko-pôrodníckom oddelení.

Rodina útoky odmieta

Luciina rodina akékoľvek útoky na doktora a jeho rodinu odmieta. „Nikto sa nikomu nevyhrážal. Áno, povedali sme, že sa to bude riešiť cez médiá a právnikov. Na to máme právo a najmä, keď pri otázke - ako je to možné - dostaneme odpoveď, že sa to stáva,“ povedala nám včera skrúšená mamička Lucia a dodala: „To, že emócie urobia svoje a zvýši sa hlas, je pochopiteľné. Nikto nikoho nenapadol, to ja som prišla o synčeka. Nik si nevie predstaviť, aké to je, keď pre vás do nemocnice príde partner a privezie vás domov a prvé, čo vidíte, je nachystaná kolíska. Nik si nevie predstaviť tú bolesť, keď som sa pozrela na vecičky pre malého,“ uzavrela s plačom zronená Lucia.

Vyjadrujeme hlbokú ľútosť

Daniel Vidovič, námestník pre LPS, FNsP Skalica

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) Skalica, a. s., došlo uplynulý týždeň k úmrtiu novorodenca počas pôrodu. Nemocnica vyjadruje hlbokú ľútosť nad touto udalosťou a prejavuje úprimnú sústrasť rodičom aj príbuzným nad ich stratou. Táto udalosť bude, samozrejme, zhodnotená s plnou vážnosťou. Konkrétne informácie o tomto prípade však nie je možné v súčasnosti zverejňovať v rámci ochrany osobných údajov a údajov zo zdravotnej dokumentácie.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, sla

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
OSN varuje: Hrozí nám vznik nového frontu?
(ilustračná fotografia).
Severná Kórea otestovala superveľkú hlavicu: Odpálila aj nový typ protilietadlovej strely
Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Tragédia v Keni: Záplavy a silné lejaky si vyžiadali desiatky životov
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Telo mladej ženy († 22) našli v opustenom kostole: Hrozivé, v akom stave bola! Svedok doteraz nevie spať
Herectvo je Milkinou veľkou vášňou.
Foto
Úprimné priznanie Emílie Vášáryovej: Bez TEJTO veci si nevie predstaviť život!
Ovplyvnia parlamentné voľby náš dosah na eurofondy? Toto môže urobiť Európska únia!
(ilustračné foto)
Rusi terčom útoku: Zahynuli dvaja ľudia!
Foto
Už to nevydržala! Krištofova manželka sa zastala hráčov z KHL: Odkaz všetkým neprajníkom
Robert Fico, Milan Majerský.
Foto
Pristane Majerský na Ficovu hru? Jeden zo zakladateľov KDH aj politológovia reagujú! TOTO mu radia
(ilustračné foto).
Zvládnete diktát pre šiestakov? Otestujte sa, ako ste na tom s pravopisom
Bomb in Kobane in Syria
Útok na vojenskú základňu v strednom Iraku: Je to odveta Izraelu?