Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.04.2019 11:17 | Šport | Futbal

Ronaldo prelomil mlčanie: Pravda o jeho odchode z Juventusu

Futbalisti Juventusu Turín opäť ukázali, že v Taliansku nemajú konkurenciu.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Už 5 kôl pred koncom tamojšej najvyššej súťaže Serie A 2018/2019 si zabezpečili zisk ligového titulu, ktorý je pre nich ôsmy v neprerušenej sérii a celkovo 35. v klubovej histórii. "Bianconeri" si poistili zisk "scudetta" v sobotňajšom zápase 33. kola domácim víťazstvom nad AC Fiorentina (2:1). Na čele súťaže už nemôže hráčov "starej dámy" nikto bodovo dobehnúť. Ukazovateľom suverenity turínskeho mužstva je 87 bodov na konte a priepastný 20-bodový náskok pred druhým SSC Neapol.

"Ide o 'scudetto' a musíme ho osláviť, lebo nie je jednoduché ho získať. To, že sme ho získali už 5 kôl pred koncom súťaže dokazuje, akú máme skvelú sezónu. Museli sme sa vysporiadať s viacerými problémami. Pre zranenia sme niekedy trénovali iba so 14 hráčmi, napriek tomu sme dominovali," vyhlásil po zisku ligového titulu tréner Juventusu Massimiliano Allegri pre DAZN. Päťdesiatjedenročný kouč sa sám zapísal do histórie, keď ako prvý lodivod v Serie A získal päť titulov po sebe.

Celkovo ich má na konte šesť a v historických rebríčkoch je druhý za Giovannim Trapattonim, ktorý na Apeninskom polostrove triumfoval sedemkrát. Napriek tomu nie je spokojný. "Vyhrali sme v sezóne polovicu trofejí, o ktoré sme bojovali. V Lige majstrov nám to nevyšlo, ale nevešali sme hlavy. V budúcej sezóne musíme hrať s väčším pokojom a sebavedomím v dôležitých dueloch," dodal Allegri.

 

Z úspechu sa tešil aj portugalský útočník Cristiano Ronaldo. Ten po letnom prestupe z Realu Madrid do Turína získal ligový titul v tretej z top 5 európskych súťaží. Predtým sa tešil z troch titulov v anglickej Premier League, dvoch v španielskej La Lige a teraz má v zbierke už aj jeden v najvyššej talianskej súťaži. S "bianconeri" sa okrem toho tešil aj zo zisku Talianskeho superpohára a celkovo z úspešnej sezóny. "Bol to skvelý prvý ročník na Apeninskom polostrove, dobre som sa tu adaptoval. Vyhrali sme dve trofeje, čo nie je jednoduché. Po triumfoch v Anglicku a Španielsku si môžem povedať, že som vyhral aj v Taliansku, čo bolo pre mňa dôležité a som šťastný," vyjadril sa po zisku "scudetta" CR7 pre Sky Sport Italia.

Pre hviezdneho Portugalčana je už isté, že celkový triumf v Lige majstrov 2018/2019 s "Juve" nepridá po vypadnutí vo štvrťfinále s Ajaxom Amsterdam. Bezprostredne po eliminácii sa v talianskych médiách začalo šepkať o tom, že C. Ronaldo by mohol opustiť "bianconeri", tento krok však kategoricky odmieta a upokojuje fanúšikov tímu z Allianz Stadium. "Nikam neodchádzam, ostávam tu na tisíc percent. Chceli sme určite dosiahnuť viac, ale nedá sa neustále iba víťaziť. Budúci rok začneme písať novú kapitolu, ako som však spomenul, táto sezóna je určite úspešná," skonštatoval majster Európy z roku 2016.

Juventus má oficiálne započítaných 35 trofejí zo Serie A, dve prvenstvá zo sezón 2004/2005 a 2005/2006 mu odobrali po kauze ovplyvňovania výsledkov známej ako Calciopoli, keď turínsky klub dokonca preradili do Serie B. Dve prvenstvá v rámci Talianska dosiahol Juventus aj pod vedením pražského rodáka Čestmíra Vycpálka (1972 a 1973), pod jedným triumfom mal trénerský podpis rodák z Martina Július Korostelev (1961). V "päťke" najlepších európskych líg žiadne mužstvo nezískalo majstrovský titul toľkokrát ako Juventus. Najbližšie k nemu je Real Madrid, ktorý ovládol španielsku La Ligu 33-krát.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Minulý týždeň sedela v porote Fialová, túto nedeľu bude Bardy.
Foto
Kto zasadne do porotcovského kresla Let’s Dance?! Fialovú vystrieda TENTO sexsymbol
Silné búrky v Afganistane a Pakistane si vyžiadali najmenej 137 obetí.
Foto
V krajine vládne PEKLO: Silné búrky majú obrovské množstvo obetí
Každé zvýšenie minimálnej mzdy pomôže najmenej zarábajúcim.
Aktualizované
Erik Tomáš prehovoril o 13. dôchodkoch v tomto roku: Aká bude jeho výška?!
(ilustračné foto)
Česko má nového milionára! TIETO čísla mu priniesli šťastie: Poriadne si prilepšil
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Foto
Expert o útokoch medveďa: Keby chcel, zabije vás za 3 sekundy! Čo si myslí o stretoch so šelmou na Slovensku?
Bývalá česká tenistka Andrea Sestini Hlaváčková nedávno porodila druhú dcéru.
Po pôrode krutá rana: Manžel bývalej českej tenistky má rakovinu!
Ilustračné foto
Narušená doprava v Bratislave: Na mieste je polícia aj hasiči! Na auto tam spadol... Sledujte tie FOTO
S Reném tvoria nerozlučnú dvojicu.
Foto
Plačková sa po rokoch vrátila k najťažším dňom: Prezradila nové detaily o NEVERE manžela! Čo by dnes robila inak?
(ilustračné foto)
Krajinu zasiahlo silné zemetrasenie: Zrútili sa náhrobné kamene, hlásia aj zranených
Traffic cones on road with electronic arrow pointing to the right to divert traffic and white car in distance
Mimoriadna situácia spustila v Ružomberku ďalšie kroky: Po zosuve pôdy mesto zakročilo
Zuzana sa teší z prvého vnúčaťa.
Foto
Zuzana Vačková opäť zamilovaná: Ukázala NOVÉHO muža! Je to chlap ako HORA
Ilustračné foto
Ministerstvo upozorňuje na tieto TRI krajiny: Turisti sa môžu stať obeťami teroristického útoku!