Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.04.2019 20:08 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2019
Foto

Náročná odveta proti Rakúšanom: Slováci sa tešia až po nájazdoch

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili aj v druhom zápase Euro Hockey Challenge nad výberom Rakúska.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Po piatkovom triumfe 5:1 v Salzburgu zvíťazili aj v sobotu v Innsbrucku 2:1 po nájazdoch. Slováci sa dostali do vedenia už v 2. minúte po góle Martina Bakoša, domáci v druhej tretine vyrovnali zásluhou Dominica Zwergera. Zápas napokon v nájazdovom rozstrele rozhodol Bakoš.

V rámci záverečnej prípravy na MS to bol pre zverencov Craiga Ramsayho druhý triumf z piatich duelov. V predchádzajúcich stretnutiach podľahli Slováci v Topoľčanoch Švédsku 0:4, pred týždňom prehrali oba zápasy s Nemeckom 1:2 a 1:3. V predposlednej fáze prípravy čaká slovenských hokejistov dvojzápas proti Českej republike 26. apríla o 18.00 h v Trenčíne a o deň neskôr v rovnakom čase v Nitre.

Rakúsko - Slovensko 1:2 pp a sn (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 25. Zwerger (Hofer) - 2. Bakoš (Studenič, Chovan), rozhodujúci sn: Bakoš. Rozhodovali: Grubner, Ofner - Nothegger, Sparer, vylúčení: 8:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.
Rakúsko: Kickert - Maier, Lindner, Schlacher, Payr, Kirschläger, Jakubitzka, Vallant, Matzka - Ulmer, Baumgartner, Ganahl - Hofer, Haudum, Zwerger - Cijan, Gaffal, Macierzynski - Pöschmann, Maxa, Wachter 
SR: Hudáček - Štajnoch, Čajkovský, Fehérváry, Ďaloga, Sersen, Koch, Grman, Rosandič - Svitana, Špirko, Puliš - Studenič, Kytnár, Chovan - Bakoš, Sukeľ, Liška - Bondra, Buc, Cingel

Slováci začali rovnako ako v piatkovom aktívne. Už po ôsmich sekundách hrali prvú presilovku, ktorá sa po minúte trvania zdvojnásobila. V početnej prevahe naservíroval Studenič puk Bakošovi a Slovensko viedlo 1:0. Vzápätí sa dvakrát vylučovalo aj na druhej strane, ale pri najväčšej šanci Rakúska zasiahol výborne Hudáček. V ďalšom priebehu prvého dejstva diváci pekný hokej nevideli, hru kúskovali časté vylúčenia, ale zverenci Craiga Ramsayho si zaslúžene niesli do kabín tesný náskok.

Rozpačitý úvod druhej tretiny oživila akcia Cingela v 24. minúte, slovenský útočník sa natlačil pred bránku z pravej strany, ale nezakončil presne. Ten istý hráč bol aj na konci ďalšej akcie, Kickert vytiahol efektný zákrok lapačkou. Rakúšania vzápätí odpovedali po ojedinelej útočnej akcii a Zwerger našiel medzeru vedľa Hudáčka - 1:1. Domáci sa po góle osmelili, začali sa viac tlačiť dopredu, ale ich aktivita dlho netrvala. Slovenskí hokejisti sa v ofenzíve dostávali do zakončenia, ale Rakúšania hrali veľmi obetavo a zblokovali množstvo striel. Päť minút pred koncom druhého dejstva ušiel slovenskej obrane Zwerger, ale Hudáček tento súboj zvládol lepšie. V sieti neskončila ani strela Rosandiča na druhej strane, zastavila ju žŕdka. Záverečnú gólovú šancu druhej tretiny mal Hofer, keď sa dostal pred slovenského brankára, no prestrelil.

V tretej tretine to bol opäť veľký boj slovenskej ofenzívy s rakúskou obranou, ale Ramsayho zverencom chýbalo viac kreativity. Hudáček mal málo práce, domáci čakali na šance po rýchlych brejkoch. Štyri minúty pred koncom mali Slováci ideálnu možnosť rozhodnúť zápas v presilovke 4 na 3. Výborne v nej mieril Bakoš, ale Kickert sa vyznamenal. Rozhodnutie nepriniesla ani krátka klasická presilovka 5 na 4 a zápas dospel do predĺženia.

 

V ňom sa hralo vo formáte 3 proti 3, prvé sekundy patrili domácim. Potom prišli šance Bakoša a Feherváryho, gól dostal do siete až Buc, no arbitri ho neuznali pre vysokú hokejku. Duel napokon rozhodol až nájazdový rozstrel. Úspešnými strelcami boli za Slovensko Michal Chovan, Martin Bakoš a Marián Studenič, domáci sa presadili iba raz.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Natankujte a vyhrajte.
Slovnaft sa pripravuje na rozsiahlu odstávku: Bude to stáť poriadny balík!
(ilustračná foto)
Krajské mesto zápasí s veľkým problémom: Na sídlisku sa zosunul svah! Rátajte s obmedzeniami
Philipovi sa Harryho manželka nepozdávala už od začiatku.
Foto
Princ Philip pred Meghan už od začiatku VAROVAL! Dal jej PREZÝVKU, z ktorej musela peniť
Herák hovorí, že ide o bludy a odmieta akúkoľvek spojitosť s obťažovaním.
Na exposlanca Heráka podal prokurátor obžalobu: Týka sa sexuálneho zneužívania viacerých žien
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Obyvateľ čelil medveďovi neďaleko cintorína! Po Tatrami zasadal krízový štáb: Dôjde aj na krajné riešenie?
(ilustračné foto).
Rusko varuje Európu pred ODVETOU: Ak sa to stane, príde veľmi tvrdá reakcia!
(ilustračné foto).
25 rokov od vstupu Česka do NATO: Ministri zahraničných vecí zasadnú v Prahe
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a ruský minister obrany Sergej Šojgu
Ľadové slová ruského ministra! Silný odkaz pre Západ: Takýto máme PLÁN
Pestovatelia zo sadu Dobrý ježko zachraňovali úrodu.
Abnormálne teploty zamávali s prírodou: Spozorované úkazy spravia farmárom vrásky na čele
Vo vozidle museli vysať zeminu, zvyšky jedla aj iné nečistoty
Foto
Veľký test vysávačov do auta! Ktorý sa najviac oplatí? Tu sú výsledky
Kréta je obľúbenou dovolenkovou destináciou Slovákov.
Na gréckom ostrove prebieha najväčšie cvičenie: Desivý scenár!
Aerial drone view of Ruoholahti area, summer, sunset in Helsinki city
Tento jav v Helsinkách už neočakávali: Hovoria tomu takatalvi