Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.04.2019 15:00 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Luciin srdcervúci príbeh zdieľali stovky Slovákov: Prečo sa môj chlapček narodil mŕtvy?!

Najkrajší deň sa zmenil na nočnú moru! Lucia s priateľom Michalom sa na prvé spoločné dieťatko nesmierne tešili. Bezproblémové tehotenstvo sa však skončilo desivým pôrodom v skalickej nemocnici.

Po niekoľkých hodinách ukrutných bolestí sa ich vysnívaný chlapček zadusil. Mladá žena je presvedčená, že keby lekári zasiahli včas, všetko mohlo dopadnúť inak. Luciin srdcervúci príbeh na sociálnych sieťach zdieľali stovky ľudí. Mladá mamička prežívala bezproblémové tehotenstvo a s priateľom Michalom sa na prvé spoločné bábätko veľmi tešili.

Otvoriť galériu

„Malinký bol zdravučký, cítila som pohyby, čakala som už len na deň D,“ opísala chvíle pred príchodom malého človiečika. Termín pôrodu bol 30. apríla, malý sa však vypýtal na svet o niečo skôr. „17. apríla o 1.30 hod. mi odtiekla plodová voda, o 2.00 sme už boli na príjme v skalickej nemocnici,“ spomína Lucia s bolesťou v srdci. V prvých hodinách po prijatí sa zdalo všetko v poriadku, jediný problém bol, že sa neotvárala a tak dostala tzv. vyvolávačku.

Tiekla zo mňa krv a hnedo-zelená voda

 

Popoludní prišli prvé kontrakcie. Drobček v jej brušku bol stále plný života, akurát sa mu veľmi nechcelo na svet. „Keď mi odtiekla zvyšná plodová voda, začala zo mňa tiecť ružová tekutina, potom už krv.“ Upozornila personál nemocnice, vtedy už kontrakcie silneli. „O 14. hod. som už plakala od bolesti a vypýtala si cisársky rez, ale ten mi neurobili. Po 15.30 hod. som išla na WC, to už zo mňa tieklo hnedé a zelené,“ opisuje Lucia najťažšie chvíle svojho života. Cisársky rez sa rozhodol lekár urobiť až po 16. hodine.

Otvoriť galériu

„Kým ma nachystali, bolo už neskoro. Malinký sa zadusil!“ ukončuje mladá žena svoj najsmutnejší príbeh. Jej priateľ a rodina si nedokážu vysvetliť, ako sa môže zadusiť úplne zdravé bábätko. Najhoršie však bolo správanie lekára, ktorý mal nešťastnú mamičku len odbiť so slovami: „To sa stáva, je to bežná vec!. Neprajem nikomu ten pocit, nechať si drobčeka doniesť bez života a že už ani nezaplačká. Odpočívaj v nebíčku, pusinka moja,“ uzatvára.

Skalická nemocnica reaguje

Pokúšali sme sa spojiť aj so samotným lekárom. Sestra nám cez telefón odkázala, že dnes neslúži a máme sa obrátiť na vedenie nemocnice. "Vedenie FNsP Skalica a.s. vyjadruje ľútosť nad úmrtím počas pôrodu a prejavuje úprimnú sústrasť rodičom aj príbuzným nad ich stratou. Zároveň prosíme o rozvahu a zastavenie nenávistných prejavov voči zdravotníckym pracovníkom." 

Luciina rodina je presvedčená, že lekári nemocnice urobili chybu a chce dať celú vec prešetriť Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. 

Na zeleno skalená voda znamená zvýšenú pozornosť

Jozef Španka, pôrodník

Išlo zrejme o hroziacu asfyxiu plodu, čiže o udusenie dieťatka. Na zeleno skalená plodová voda pre pôrodníka znamená zvýšenú pozornosť. Signalizuje to znížený prívod kyslíka do obehu plodu, čo sa navonok prejaví zrýchlenou peristaltikou čriev plodu a to má za následok odchod črevného obsahu do plodovej vody. Tá má potom hnedasté, resp. zelené zafarbenie, ktoré môže mať až kašovitý charakter. Podstatný je CTG záznam plodu a dynamika otvárania pôrodných ciest. Ťažko sa však vyjadruje k tomu, či lekári pristúpili k cisárskemu rezu včas, alebo nie.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, kuk, sla

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Čo robiť, keď vás uštipne hmyz?
Nebezpečný komár je na Slovensku: V tomto meste ho potvrdili PRVÝKRÁT!
Český spevák Tomáš Hajíček havaroval na motorke.
Spevák známej českej kapely HAVAROVAL na motorke: Je vo vážnom stave
Na snímke slovenský hokejový reprezentant Michal Krištof počas tréningu.
Agent Krištofa páli do Slovákov: Plaťte im ako v KHL a budú hrať doma!
Ilustračné foto
Krádež na železničnej stanici v Humennom: Skupina mužov podliezla plot a začali rabovať!
Voda siahala do takej výšky, že takmer úplne zaplavila vozidlá, ktoré boli na cestách.
Foto
Katastrofálne záplavy v Dubaji: Sú za tým lietadlá rozprašujúce chemikálie?! Šokujúce zistenia
Šutaj Eštok reaguje na zadržanie Beňa.
Aktualizované
Šutaj Eštok reaguje na zadržanie bývalého námestníka riaditeľa SIS Beňa: Čoho sa mal dopustiť?
ÚVZ SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov, nachádzajú sa medzi nimi aj známe značky.
Foto
ÚVZ varuje pred nebezpečnou kozmetikou: Ide aj o obľúbené značky! Ak ich máte doma, vyhoďte ich
Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Čo všetko čaká dnes poslancov? Schôdzu začali návrhom na zmeny v zložení parlamentných výborov
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom