Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.04.2019 13:53 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2019

Fíni aj Švédi počítajú posily zo zámoria: Barkov na Slovensko?

Vedenie klubu zámorskej NHL Florida Panthers neuvoľnilo fínskeho hokejistu Aleksandra Barkova na MS na Slovensku (10. - 26. mája).

"Po dôkladnom zvažovaní Florida zamietla pozvánku od Fínskeho hokejového zväzu pre Aleksandra Barkova, aby sa zúčastnil na svetovom šampionáte. Saša odohral v tejto sezóne množstvo minút a statočne znášal všetky zranenia. Myslíme si, že by bolo pre neho najvhodnejšie, keby sa v lete hlavne doliečil," uviedol vo vyhlásení zverejnenom na klubovom webe generálny manažér "panterov" Dale Tallon.

Dvadsaťštyriročný kapitán mužstva Barkov bol v základnej časti NHL 2018/2019 s 96 bodmi (35+61) v 82 zápasoch najproduktívnejší hráč Panthers.

Fínsky tím však môže v príprave na MS počítať s triom zámorských hráčov. Účasť potvrdili brankár Kevin Lankinen z klubu AHL Rockford IceHogs, obranca Chicaga Blackhawks Henri Jokiharju a útočník Juho Lammikko, spoluhráč Barkova z Floridy. Informoval o tom portál leijonat.fi.

 

Devätnásťročný Jokiharju vo svojej premiérovej sezóne v NHL nazbieral 12 bodov (0+12) v 38 zápasoch v drese Blackhawks. Druhú polovicu ročníka strávil na farme v Rockforde, kde bol jeho spoluhráčom Lankinen. Dvadsaťtriročný Lammikko takisto rozložil ročník do NHL a AHL, za Floridu odohral 40 duelov so ziskom šiestich bodov (0+6).
Fíni sa na májových MS predstavia v košickej A-skupine spoločne s Kanadou, USA, Nemeckom, domácim Slovenskom, Dánskom, Francúzskom a Veľkou Britániou.

Švédov posilní aj Eriksson z Vancouveru

Švédsky národný tím získal pre hokejové MS na Slovensku ďalšiu posilu z NHL. V drese "troch koruniek" sa predstaví aj skúsený Loui Eriksson. Útočník Vancouveru Canucks potvrdil podľa stanice SVT svoj štart na šampionáte a v tíme úradujúcich majstrov sveta je už 11. hráčom zo zámorskej profiligy.

Tridsaťtriročný Eriksson je majster sveta z roku 2013, o rok neskôr vybojoval s reprezentáciou striebro na ZOH v Soči. Takisto má v zbierke bronz z MS 2009. Švédom už dávnejšie prisľúbili účasť na májových MS brankár Jacob Markström, obrancovia Oliver Ekman-Larsson, Erik Gustafsson, Adam Larsson, Robert Hägg a útočníci Elias Pettersson, Marcus Krüger, Oskar Lindblom, Jesper Bratt a Adrian a Mario Kempeovci.

"Tri korunky" sa na MS predstavia v bratislavskej B-skupine, v ktorej postupne narazia na Česko, Taliansko, Nórsko, Rakúsko, Švajčiarsko, Lotyšsko a Rusko.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí