Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.04.2019 22:55 | Šport | Futbal
FotoVideo

Ajax šokujúco vyradil Ronaldov Juventus, Messi zničil Manchester United

Futbalisti Ajaxu Amsterdam prekvapujúco postúpili do semifinále Ligy majstrov 2018/2019. Po minulotýždňovej domácej remíze 1:1 zvíťazili v utorkovej odvete na štadióne Juventusu Turín 2:1. Medzi najlepších štyroch sa dostala aj Barcelona, ktorá na Camp Nou zdolal Manchester United 3:0.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Juventus sa dostal do vedenia zásluhou Cristiana Ronalda, ale hostia vzápätí odpovedali Donnyho van de Beeka. Rozhodujúci gól strelil v druhom polčase kapitán Matthijs de Ligt. Ajax sa predstaví v semifinále LM prvýkrát od roku 1997. Jednoduchšie to mali Barcelončania, ktorí po 20 minútach viedli po zásahoch Lionela Messiho. Tretí gól pridal v druhom polčase Philippe Coutinho. United sa v dvojzápase nezmohli ani na jeden gól, minulý týždeň na Old Trafford podľahli 0:1.

V Turíne mohli ísť do vedenia prekvapujúco hostia. Po ukážkovej kombinácii sa lopta odrazila k Van de Beekovi, ten však prestrelil. Vzápätí na opačnej strane spoza veľkého vápna vypálil Dybala, ale vytiahol sa brankár Ajaxu Onana. V 28. min už bol prikrátky na hlavičku Cristiana Ronalda. Portugalský kanonier si nabehol na rohový kop Pjaniča a po zmätkoch v obrane hostí bez ťažkostí otvoril skóre. Jeho zásah odobril aj VAR. Juventus sa netešil dlho.
Po zmene strán mohli hostia dokonať obrat. V 52. min si po krídle zbehol do šestnástky Ziyech, ale Szczesny jeho pokus zlikvidoval. Ajax sa slávneho súpera nebál a pokračoval v odvážnom výkone. Van de Beekovu strelu vytesnil Szczesny, Tadičovu prihrávku na Ziyecha, do stopercentnej príležitosti, v poslednej chvíli pokryl Pjanič, ale hostia sa napokon dočkali. V 67. minúte zahral rohový kop Schöne a najvyššie vyskočil kapitán De Ligt, ktorý sa postaral o postupový zásah Amsterdamu. Nevýrazný Juventus mohol inkasovať aj o desať minút. Neres si nabehol za obranu, ale minul. Napriek tomu sa nepoučil a od tretieho gólu ho zachránilo iba ofsajdové postavenie zakončujúceho Ziyecha. Iskierku nádeje vykresala pre Juventus neprehľadná situácia v pokutovom území, ale rozhodca Turpin po konzultácii s VAR neodpískal ruku hosťujúceho obrancu a pochoval tohtosezónne ambície Turínčanov na celkové víťazstvo.
Barcelona sa neuspokojila z náskoku 1:0 z prvého zápasu a začala aktívne. V 11. minúte spadol v pokutovom území United Rakitič, rozhodca Brych po konzultácii s VAR neodpísal pokutový kop. Domáci sa však tešili už o päť minút neskôr. Young spravil pri rozohrávke chybu, loptu ukoristil Messi, ktorý využil voľný priestor a spoza šestnástky technicky obstrelil De Geu - 1:0. Otrasení hostia vzápätí inkasovali aj druhýkrát. Fred nedokázal "upratať" loptu, k nej sa opäť dostal Messi a jeho pokus prepadol popod De Geu. "Blaugranas" mohli pridať aj tretí gól a definitívne rozhodnúť, ale tentokrát De Gea vynikol, keď reflexívne vyrazil strelu Sergiho Roberta z bezprostrednej blízkosti do odkrytej brány.

V druhom polčase sa hralo medzi šestnástkami. Domáci v úvode nevyužili rohový kop a na opačnej strane nepochodil ani Manchester. Fanúšikovia Barcelony sa predsa dočkali. V 61. min Alba sklepol Coutinhovi, ten do tretice prekonal De Geu spoza šestnástky a definitívne rozhodol o postupe Barcelony do semifinále.

odvetné zápasy štvrťfinále LM 2018/2019 - sumáre:
FC Barcelona - Manchester United 3:0 (2:0)
Góly: 16. a 20. Messi, 61. Coutinho, rozhodoval: Brych (Nem.), ŽK: Suarez (Barcelona)

Barcelona: Ter Stegen - Sergi Roberto (71. Semedo), Pique, Lenglet, Alba - Rakitič, Busquets, Arthur (75. Vidal) - Messi, Suarez, Coutinho (81. Dembele)
Manchester: De Gea - Jones, Lindelöf, Smalling, Young - McTominay, Fred, Pogba - Lingard (80. Sanchez), Rashford (73. Lukaku), Martial (65. Dalot)
/prvý zápas: 1:0, Barcelona postúpila do semifinále/

Juventus Turín - Ajax Amsterdam 1:2 (1:1)
Góly: 28. Ronaldo - 34. Van de Beek, 67. De Ligt, rozhodoval: Turpin (Fr.), ŽK: Can, Ronaldo (obaja Juventus)

 

Juventus: Szczesny - De Sciglio (64. Cancelo), Rugani, Bonucci, Alex Sandro - Emre Can, Pjanič, Matuidi - Bernardeschi (80. Bentancur), Dybala (46. Kean), Ronaldo
Ajax: Onana - Veltman, De Ligt, Blind, Mazraoui (11. Sinkgraven, 82. Magallan) - Schöne, De Jong - Ziyech (88. Huntelaar), Van de Beek, Neres - Tadič
/prvý zápas: 1:1, Ajax Amsterdam postúpil do semifinále/    

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračná fotografia).
Nečakaný zvrat! Kto môže za výbuchy na základni v Iraku?
Lonely sad woman deep in thoughts sitting daydreaming or waiting for someone  in the living room with a serious expression,  she is pensive and suffering from insomnia sitting on couch
Cítite, že sa s vami niečo deje? 11 príznakov rakoviny, ktoré by ste nemali ignorovať
Po náročnej liečbe robí veľké pokroky v hokeji.
Foto
Hokejista Martinko strieľa góly, hoci nemal žiť: Lekári mu dávali len 3 týždne! Dojemný príbeh malého bojovníka
Mesto Galanta má mladežnícky parlament.
Váš Tip
Galanta podporuje mladých ľudí: Títo mladí ľudia budú rozhodovať o dôležitých veciach!
(ilustračné foto)
Zahynul vojnový spravodajca ruských novín: Za útokom mali byť ukrajinské drony
Caution
Na jarné slniečko zabudnite! Počasie na budúci týždeň ako zo zlého sna
Empty Courtroom Interior With Wooden Desk And Blurred Background
Neuveriteľné, čo sa stalo počas Trumpovho súdneho procesu! Muž sa v parku...
Nestarnúca kráska. Za zvodnou Andreou Verešovou otáčali hlavy všetci prítomní
Foto
Bratislavské módne dni plné známych tvárí: Sexi TELÁ na móle i v hľadisku! Uf, bolo sa na čo pozerať
(ilustr. foto)
Gruzínska mládež vyjadrila svoj názor: K týmto hodnotám majú blízko!
Moderátorka Kvetka Horváthová
Foto
Zmena profesie? Kvetka Horváthová zavítala do výrobne... To by ste nečakali!
Izraelské vojenské vozidlá vidieť neďaleko hranice Izraela s pásmom Gazy na juhu Izraela 3. januára 2024.
Spojené arabské emiráty začali rozsiahli humanitárnu operáciu v Pásme Gazy: Obnovia aj nemocnicu!
Andrej Babiš a Monika Babišová.
História vzťahu Babišových: Ako sa zo sekretárky stala žena miliardára