Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.04.2019 19:41 | Správy | Domáce správy

Smerácka poslankyňa potopila vlastnú stranu: To, čo povedala o Kuciakovi († 27), Fico nerozchodí!

Odchádzajúca europoslankyňa Monika Smolková (Smer-SD) si myslí, že Smer-SD potrebuje dať priestor mladšej generácii. Súčasný premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) by bol podľa nej v budúcnosti "perfektným" straníckym predsedom.

V nadchádzajúcich voľbách do Európskeho parlamentu už Smolková kandidovať nebude, tvrdí, že z kandidátky ju vyškrtol podpredseda strany Robert Kaliňák. Avizovala, že chce naďalej pracovať na tom, aby strana opäť získala svoj kredit.

Ak sa budú v Smere-SD konať voľby predsedu, určite si ho podľa Smolkovej členovia demokraticky zvolia. "Ale odkedy som v strane Smer, presadzujem, že treba dať ďalšej, mladšej generácii priestor. Robím tak vo svojom okrese. Veľmi rýchlo som pochopila, že naši voliči sú širokospektrálni. Potrebujú vidieť svoj vzor," uviedla europoslankyňa pred slovenskými novinármi v Bruseli. Niektorí vzor podľa nej vidia v mladšej, iní v staršej generácii.

"Chodím po Slovensku a vidím veľký potenciál, ktorý má Peter Pellegrini, oslovuje nielen členov strany, ale aj mimo členov strany. Myslím si, že v budúcnosti by bol perfektný predseda strany," vyhlásila Smolková. Dodala, že strana by sa mala vrátiť k hodnotám, na ktorých začínala.

 

"Slová pani poslankyne Smolkovej si veľmi vážim a ďakujem jej za ne. Už nie som si aj ja istý, vzhľadom na množstvo mojich šedín, či ja som tá omladina našej strany. Keďže v strane sa momentálne nepripravuje snem, ani sa nediskutuje o zmene na poste vedenia strany, preto sa k takýmto výzvam alebo názorom vyjadrovať nebudem," reagoval Pellegrini.

Prezidentské voľby podľa europoslankyne strana prehrala, dôvodom je aj značka Smer-SD. "Keby tam nebol pán Šefčovič, ale ktokoľvek iný, tak tiež prehrá, pretože značka Smer ho jednoznačne diskvalifikovala a bude diskvalifikovať aj do budúcna, pokiaľ neurobíme určité opatrenia v strane Smer," doplnila s tým, že Šefčoviča postavili do kampane neskoro. "Pán Šefčovič obstál so cťou, tých 750 000 hlasov je väčšina jeho, pretože sa obhájil, ale nepomohla mu značka Smer," priblížila.

Smolková si zároveň si myslí, že strana Smer-SD by sa mala ľuďom ospravedlniť za vraždu novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27). "Aj keď sme to priamo nezapríčinili, ale vytvorili sme možno možnosti pre tých ľudí, ktorí sú dnes už obžalovaní, obvinení z vraždy novinára a jeho priateľky," pripomenula. Ľuďom, ktorí mali byť už dávno zatvorení, strana podľa europoslankyne vytvorila prostredie, v ktorom mohli beztrestne konať.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


 Ženu zatkla polícia po tom, čo dotlačila mŕtvolu svojho strýka do banky, aby získala pôžičku!
VIDEO Otrasný prípad: Žena do banky dotlačila mŕtvolu svojho strýka! Chcela získať pôžičku
Minulý týždeň sedela v porote Fialová, túto nedeľu bude Bardy.
Foto
Kto zasadne do porotcovského kresla Let’s Dance?! Fialovú vystrieda TENTO sexsymbol
Silné búrky v Afganistane a Pakistane si vyžiadali najmenej 137 obetí.
Foto
V krajine vládne PEKLO: Silné búrky majú obrovské množstvo obetí
(ilustračné foto)
Česko má nového milionára! TIETO čísla mu priniesli šťastie: Poriadne si prilepšil
Bývalá česká tenistka Andrea Sestini Hlaváčková nedávno porodila druhú dcéru.
Po pôrode krutá rana: Manžel bývalej českej tenistky má rakovinu!
S Reném tvoria nerozlučnú dvojicu.
Foto
Plačková sa po rokoch vrátila k najťažším dňom: Prezradila nové detaily o NEVERE manžela! Čo by dnes robila inak?
(ilustračné foto)
Krajinu zasiahlo silné zemetrasenie: Zrútili sa náhrobné kamene, hlásia aj zranených
Zuzana sa teší z prvého vnúčaťa.
Foto
Zuzana Vačková opäť zamilovaná: Ukázala NOVÉHO muža! Je to chlap ako HORA
Izraelskí vojaci riadia tank na hraniciach s pásmom Gazy.
Mučil Izrael zamestnancov OSN? Zarážajúce obvinenia: Toto sa malo diať
Generálna prokuratúra
Kauza Gorila: Prokurátor má rozhodnúť o sťažnostiach proti pôvodnému obvineniu
(ilustračné foto)
Požiar včelárskej dielne: Podpálil ju niekto úmyselne?! Strašné, aká veľká škoda vznikla
Ilustračné foto
Okrem mrazov na Slovensku očakávajte aj NEPRÍJEMNÝ jav! Kde udrie najviac?