Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.04.2019 12:55 | Šport | Cyklistika
Foto

Športový riaditeľ tímu Bora-Hansgrohe o Saganovi: Zasiahlo ho to viac, než sme si boli ochotní pripustiť

Slovenský cyklista Peter Sagan (29) má za sebou štyri vystúpenia na veľkých jarných klasikách, ale o víťazstvo do záverečných metrov bojoval iba v jednom prípade.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Hneď v tom prvom na pretekoch Miláno - San Remo, kde skončil štvrtý. Potom prišla 17. priečka na E3 Binck Bank Classi a 32. miesto na Gent-Wevelgem, kde proti nemu boli mechanický problém či vyčerpávajúce kilometre strávené udávaním tempa v úniku. Napokon prišiel prvý z vrcholov jari na belgickom monumente Okolo Flámska a Sagan, hoci bol až do samého konca členom väčšej skupiny favoritov, to vytiahol "iba" na 11. miesto.

"Peter zatiaľ stále hľadá svoj dobrý pocit na bicykli z minulosti. My musíme teraz zanalyzovať, prečo to tak je. V sumáre to na Okolo Flámska neboli pre neho zlé preteky, ale ani perfektné. Pokúsime sa to zmeniť," uviedol Patxi Vila, športový riaditeľ tímu Bora-Hansgrohe a Saganov tréner, v rozhovore pre špecializovaný web Cyclingnews.

Choroba, ktorá prikvačila trojnásobného majstra sveta skraja cyklistickej jari, má tiež vplyv na jeho súčasné výsledky. "Pravdepodobne ho to zasiahlo viac, než sme si boli ochotní pripustiť. Nie je to výhovorka, ale rozhodne mu to nepomohlo," komentoval Patxi Vila. Doplnil, že verí v pozitívny posun dopredu už na pretekoch Paríž-Roubaix, kde bude práve slovenský cyklista obhajovať víťazstvo spred roka. Podľa mnohých najťažšia monumentálna klasika, prezývaná "Peklo severu", sa uskutoční v nedeľu 14. apríla. "Peter stále nie je vo svojej vrcholnej forme. Sme sklamaní, lebo víťazstvá po takmer šesťmesačnej príprave zatiaľ neprichádzajú, ale taký je šport. Chceme sa posunúť dopredu," doplnil Vila.

 

V podobnom duchu hovoril po pretekoch Okolo Flámska aj Saganov otec Ľubomír, ktorý s ním absolvuje tento rok kompletný program jarných prestížnych jednorazových pretekov.

"Pred štartom som cítil, že by mohol vyhrať, ale ukázalo sa, že ešte potrebuje týždeň na to, aby sa dal celkom do poriadku. V pondelok pred pretekmi absolvoval vyšetrenie s nohou, s ktorou má menšie problémy po páde na Tour de France. Ale nie je to nič mimoriadne, rieši to rôznymi cvičeniami, ktoré mu odporučili skúsení fyzioterapeuti," povedal Ľubomír Sagan pre denník Šport. Svojmu synovi verí, že sa vráti na víťaznú cestu z uplynulých rokov. "Som presvedčený, že na trati do Roubaix to rozbalí. Že budeme v cieli všetci spokojní a budeme sa tešiť z jeho víťazstva. Zatiaľ sa mu šťastie v tejto sezóne veľmi vyhýba, ale raz to predsa len musí prísť," doplnil Ľ. Sagan.

Preteky Paríž-Roubaix známe mnohými úsekmi dláždenými kockami sa jazdia v nedeľu 14. 4. z Compiégne do Roubaix a majú dĺžku 257 km. Vlani tam Sagan triumfoval po takmer šiestich hodinách v sedle bicykla, keď sa sóloúnikom dotiahol na Švajčiara Silvana Dilliera a v záverečnom špurte na velodróme v Roubaix mu nedal šancu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala