Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.03.2019 11:55 | Správy | Krimi | Vražda Kuciaka

Andruskó prehovoril o úmrtí reportérky Kočkovičovej Fučíkovej († 32): Čo má s jej smrťou Zsuzsová?!

Nové skutočnosti v prípade starom dva roky?! Vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka († 27) a Martiny Kušnírovej († 27) každý deň odhaľuje mnohé špinavosti v zákulisí slovenskej politiky.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Teraz vyšla najavo výpoveď spolupracujúceho obvineného Zoltána Andruskóa týkajúca sa úplne iného prípadu. Na Silvestra 2016 zomrela bývalá redaktorka TV JOJ a RTVS Leona Kočkovičová Fučíková († 32). Lekári jej smrť uzatvorili s verdiktom akútnej leukémie. Andruskó však po novom tvrdí, že Alena Zsuzsová ho pár mesiacov predtým volala na zber jedovatých húb a následne bola novinárka otrávená.

Vražedné komando, ktoré obvinili zo smrti mladého páru, malo podľa Andruskóa vyčíňať pri ďalšom prípade. Píše sa tak v uznesení o vznesení obvinenia voči Mariánovi Kočnerovi. „V lete 2016 ho (Andruskóa) poprosila Alena, aby ju zobral do lesa, kde zbierali muchotrávky zelené. Následne na konci roka 2016 bola podľa jeho vedomostí otrávená jedna novinárka, p. Kočkovičová,“ píše sa v uznesení podľa TV JOJ.

Prípad Leony Kočkovičovej Fučíkovej otriasol začiatkom roka 2017 celým Slovenskom. Mladá reportérka Krimi novín zomrela po tom, čo bola spolu s rodinou na silvestrovskej lyžovačke. Spočiatku mala na tele modriny, no keď jej stŕpla ruka a prišlo jej zle, odišla na pohotovosť v Brezne. Tam sa ukázalo, že má veľké krvácanie do mozgu a museli ju prevážať do Banskej Bystrice, kde upadla do bezvedomia. „Umrela na následky masívneho krvácania do mozgu, ktoré bolo spôsobené akútnou leukémiou, ktorú jej diagnostikovali až po tom, čo ju transportovali do nemocnice,“ povedal vtedy Leonin manžel Ivan Kočkovič.

 

Dvakrát ročne chodila Leona darovať krv a lekári jej nič nezistili. Po jej smrti sa Ivan musel postarať o dve dcérky Leonku (9) a Karolínku (6). Podľa vtedajších vyjadrení manžela pitva nebola potrebná. „Usúdili to aj lekári, keďže jej diagnostikovali akútnu leukémiu,“ dodal. Telo následne spopolnili. Manžel Ivan v súčasnosti podľa TV JOJ tvrdí, že Leona nepoznala Andruskóa ani Zsuzsovú. Nemala podľa neho žiadne vyhrážky a ani strach, keďže neriešila Kočnerove kauzy.

Otvoriť galériu
Je tak otázne, prečo Andruskó vypovedal o otrávení. „Zisťoval by som najmä viac o ich vzťahu a skúmal by som, či vôbec niečo ako zbieranie húb v lese sa mohlo uskutočniť. Zsuzsová mu mohla naznačovať, že by takým spôsobom odišiel zo sveta alebo naznačovala, že tak skončí aj niekto ďalší. Nemyslím si, že by chcel Andruskó svoju výpoveď znevierohodniť, keď s políciou doteraz spolupracoval,“ myslí si vyšetrovateľ Jozef Vachálek.

Mohlo ísť o otravu?

Andruskó vo výpovedi priamo spomína otravu muchotrávkou zelenou. Podľa Blaženy Cagáňovej z Národného toxikologického informačného centra „muchotrávka poškodzuje pečeň, v dôsledku čoho môže dôjsť k poruchám krvácania a zrážania krvi a to môže zapríčiniť krvácanie do mozgu,“ objasňuje. Podľa nej sa otrava s akútnou leukémiou nemôže zameniť, pretože poškodenie pečene možno jednoznačne dokázať obyčajnými laboratórnymi testmi, nie je potrebná žiadna pitva. Nemocnica v Banskej Bystrici tvrdí, že nemôže poskytovať bližšie informácie zo zdravotnej dokumentácie svojich pacientov. „V prípade, že nás oslovia orgány činné v trestnom konaní, poskytneme im v rámci našich zákonných možností a povinností adekvátnu súčinnosť,“ uviedla hovorkyňa Ružena Maťašeje.

Policajti majú celý prípad po novom opäť preverovať. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou však hovorí, že prehliadku vykonal súdny lekár dňa 2. januára 2017. „Vzhľadom na klinicky diagnostikovanú základnú chorobu, ako aj bezprostrednú príčinu smrti, prehliadajúci lekár vyhodnotil toto úmrtie ako úmrtie z chorobných príčin, ktoré nezakladá dôvod nariadiť pitvu,“ povedala hovorkyňa Radoslava Muchová. Úrad pre dohľad po odbornom zhodnotení dostupnej zdravotnej dokumentácie konštatoval, že postup lekára bol v súlade so zákonom.

Otvoriť galériu
Zoltán Andruskó
Zdroj: anc
Zo správ o otrave je šokovaná aj televízia JOJ, kde reportérka pred smrťou pracovala. „Leona sa k svojej práci vždy postavila zodpovedne a svoje reportáže spracovala precízne. Venovala sa podobným reportážam, na ktorých pracovali aj jej kolegovia. Nešpecializovala sa na chúlostivé témy, preto sa nám nechce veriť, že by jej smrť mala byť spojená s jej prácou,“ konštatovala hovorkyňa Lucia Kulihová.

Prečo Andruskó prehovoril o reportérke?

1. Zastrašenie Andruskóa - Zsuzsová mohla svojho partnera vydierať tým, že skončí rovnako ako reportérka, ak nebude plniť jej príkazy.

2. Reálna hrozba pre novinárku - skutočne mohli chcieť reportérku ohroziť, no napokon sa im to nepodarilo.

3. Povedal pravdivú verziu - lekári mohli prehliadnuť isté príznaky pri novinárke, no táto verzia je nepravdepodobná.

4. Chcel znehodnotiť svoje doterajšie výpovede - Andruskó spolupracuje s políciou a doteraz sa jeho výpoveď potvrdzovala, ak by tentoraz nehovoril pravdu, môže sa znevierohodniť.

O čom všetkom už Andruskó vypovedal

  • Svedčí proti svojim kumpánom v prípade vraždy Kuciaka († 27) a Kušnírovej († 27).
  • Označil Kočnera ako objednávateľa popravy.
  • Zrejme objasňuje polícii aj inú vraždu, a to primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka, z ktorej obvinili aj Zsuzsovú.

Akútna leukémia môže imitovať akúkoľvek chorobu

Martin Mistrík, hlavný odborník MZ SR pre hematológiu a transplantáciu krvotvorných buniek

- Klinický obraz akútnej leukémie môže imitovať akúkoľvek chorobu alebo ochorenie, t. j. leukémia sa môže prezentovať príznakmi, ktoré sú charakteristické pre akúkoľvek chorobu či chorobný stav; a za príznakmi akéhokoľvek základného ochorenia (napr. aj otravou muchotrávkou zelenou) môže byť akútna leukémia. Takže príznaky alebo prejavy sú jedna vec, a nemožno ich spájať alebo zamieňať s presným stanovením diagnózy.

Hlavné príznaky akútnej leukémie

  • zvýšené krvácanie (z nosa, ďasien)
  • horúčka
  • celková slabosť a únava
  • bledá koža
  • časté infekcie
  • poruchy zraku a sluchu
  • poruchy vedomia
  • tvorba modrín
  • búšenie srdca
  • nadmerné potenie počas noci
  • zväčšenie lymfatických uzlín, sleziny, pečene
Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: red, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...