Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.03.2019 12:00 | Správy | Domáce správy

Spoveď Kataríny, ktorú mal ako 13-ročnú sexuálne zneužívať režisér Paulíny: Šokujúce detaily!

Priznanie po rokoch! Katarína Danová (30) po sedemnástich rokoch v otvorenej spovedi priznala sexuálne zneužívanie starším mužom. Podľa jej slov ide o organizátora detských táborov Chachaland, režiséra Romana Paulínyho (54), ktorý je známy nielen v televíznom prostredí, ale aj tým, že mal za manželku markizáčku Andreu Paulínyovú (44).

„V danej veci neboli v postupe vyšetrovateľa zistené žiadne pochybenia a to ani pri rozhodovaní prokurátora o sťažnosti voči jeho uzneseniu,“ povedala Veronika Slamková, hovorkyňa bratislavskej krajskej polície, ktorá dodala, že súčasný blog Kataríny Danovej polícia vyhodnotila ako podnet na trestné konanie. Polícia by si teda Paulínyho, Danovú a ďalších svedkov mala znova predvolať.

„Dnes sú už pravidlá pre policajtov prísnejšie a postupovali by inak,“ tvrdí hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová. Policajti napríklad povinne musia prizvať na výsluch psychológa, ak ide o podozrenia zo zneužívania dieťaťa. Takisto sú policajti aj prokurátori trénovaní na výsluchy maloletých.

Uvedomila si to neskoro

„Prvý moment, keď som si začala ako-tak uvedomovať, čo sa mi vlastne stalo, bolo v devätnástich rokoch. Potom v 22. - 23. to bolo už intenzívnejšie. Išla som vtedy psychológovi a terapiou prechádzam dodnes. Diagnózu mi stanovil psychiater. Mám posttraumatickú stresovú poruchu, úzkostné stavy a depresiu,“ priznáva bez okolkov Katarína, ktorej práve terapia pomohla zmieriť sa do istej miery s traumatizujúcou minulosťou.

Odborníčka však tvrdí, že človek si toto bremeno ponesie so sebou po celý život. „Keď sa stane dievča obeťou takéhoto človeka, tak to zanechá následky na celý život. Celý osobný i sexuálny život dieťaťa je poznačený. Treba to jednoznačne riešiť s odborníkmi. Je to postihnutie na celý život,“ vyjadrila sa detská psychologička Gabriela Herényiová.

Paulíny sa bráni

Samotný Roman Paulíny, ktorého Danová označila za muža, ktorý jej spôsobil túto traumu, sa však proti jej slovám bráni a rovnako aj vedenie detského tábora Chachaland. „Ohradzujem sa voči bezprecedentnému obvineniu mojej osoby, publikovanému bez dôkazov, na základe výpovede obsahujúcej zjavné nepravdy.

Nezostáva mi preto nič iné, iba sa v tejto fáze brániť súdnou cestou. Mám eminentný záujem na tom, aby sa podstatou veci zaoberala opätovne aj polícia a znovu sa potvrdilo, že k žiadnemu zneužívaniu neprišlo,“ zneli Paulínyho slová na jeho obranu.

Dieťaťu to zničí celý život

Gabriela Herényiová, detská psychologička

Keď sa stane dievča obeťou takéhoto predátora, tak to zanechá následky na celý život. Celý osobný i sexuálny život dieťaťa je poznačený. Treba to jednoznačne riešiť s odborníkmi. Človek sa s tým niekedy dokáže zmieriť len vtedy, ak je to naozaj silná osobnosť a má na to vytvorené podmienky. Hlavne najbližšie okolie, životného partnera, ktorý toto dokáže pochopiť a nejakým spôsobom „trpieť“. Je to postihnutie na celý život.

Otvoriť galériu

Odsúdenie vinníka tejto osobe veľmi nepomôže, možno sa uspokojí tým, že bol potrestaný, ale s jej psychikou to veľa neurobí. Tento človek je celoživotne odkázaný na pomoc odborníkov. Môže to vo všeobecnosti ovplyvniť vzťah k mužom, je to veľmi komplikované. Deti sa však dajú pred sexuálnym zneužívaním ako-tak ochrániť. Je veľmi dôležité o týchto veciach s nimi hovoriť skôr, najmä keď idú na miesta, ako sú napríklad tábory. Hovoriť o tom, čo je láska, čo je sex, čo je cez - podľa veku.

Sú to deti, ktoré sú zvedavé, chcú všetko vyskúšať a ľahko sa nechajú opantať dospelým. A ak je to navyše muž, atraktívny, mladé dievčatá nevedia odhadnúť dôsledky. Ak sa dievča cíti nedocenené, pri staršom mužovi, ktorý mu dvorí a lichotí, sa môže cítiť krásne, ľahko sa dá „opiť rožkom“.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke