Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.03.2019 09:00 | Šport | Cyklistika

Sagana čakajú stovky kilometrov v sedle: Na svete sú väčšie problémy ako vyhrať nejaké preteky, vraví

Mnohí slovenskí fanúšikovia by ho najradšej videli s ďalším oslavným gestom v cieli. Peter Sagan však pred prvou veľkou klasikou sezóny Miláno - San Remo tvrdí, že sú aj dôležitejšie veci ako vyhrať cyklistické preteky.

"Možno pre niekoho to bude problém ak nezvíťazím, ale vo svete naozaj máme väčšie problémy ako vyhrať či prehrať na nejakých pretekoch," vravel Sagan pred pretekmi Miláno - San Remo, cituje ho aj špecializovaný portál CyclingNews.

Sagan týmto výrokom demonštroval, že sa snaží byť nad vecou, ale vo svojom vnútri veľmi túži po triumfe na La Primavere, ktorý mu v zbierke úspechov zatiaľ chýba. Práve jeho obrovský hlad po víťazstvách ho priviedol zatiaľ k 110 triumfom v profikariére na ceste. Slastný pocit s trofejou nad hlavou v San Reme mu však zatiaľ unika, a to má pred sebou už deviaty pokus Miláno - San Remo je najdlhšia, ale aj najmenej predvídateľná klasika. V dobrom počasí sa dá dlhé kilometre viezť v závetrí, no v závere treba vystihnúť správny moment na útok. "Je to o okolnostiach či správnom načasovaní počas pretekov. Skúsenosti môžu pomôcť, ale len vtedy, ak sa cítite dosť dobre na to, aby ste jazdili vpredu," pripomenul Sagan.

Slovenský trojnásobný majster sveta sa stretol s médiami po prezentácii novej edície bicyklov a príslušenstva značky Specialized. Model S-Works Venge používal Sagan už v roku 2018, ale jeho aktuálne tretie vydanie má nové farebné schémy, zrejme inšpirované jeho osobnosťou. "Je to prekrásny bicykel. Teraz je na mne, aby som na ňom predviedol niečo výnimočné," uviedol Peter Sagan.

 

Slovenský rýchlik tímu Bora-Hansgrohe sa vyjadril aj k podstatnému rozdielu medzi väčšinou belgických, tzv. severských klasík a pretekmi Miláno - San Remo. Spočíva v rozdielnom prístupe a celkovo súťaživosti na trati. "Na pretekoch Okolo Flámska alebo Paríž-Roubaix sa začína súťažiť už po 10 km alebo ihneď po štarte. Tu v Taliansku prejdete 100 km, potom príde Turchino, kde musíte byť vpredu. Po chvíli vypätia nasleduje ďalších 100 km, keď máte čas rozmýšľať o jazdení, pití či strave. Skutočné preteky sa začnú 50 km pred cieľom. Po 250 km v sedle bicykla nastane čas koncentrovať sa a začať sa pretekať. To je Miláno - San Remo a to je na tom pekné," priblížil Sagan.

Peter Sagan má "vo vrecku" tri tituly majstra sveta, víťazstvá na tzv. monumentoch Okolo Flámska (2016) aj Paríž-Roubaix (2018), ale triumf na najdlhšej jarnej klasike Miláno - San Remo (291 km), mu zatiaľ uniká. Najvyššie tam bol dvakrát druhý (2013 a 2017) a tiež dvakrát štvrtý (2012 a 2015), pred rokom si pripísal šieste miesto.

Štart 110. ročníka pretekov Miláno - San Remo je v sobotu o 10.10 h, víťaz sa očakáva v cieli v San Reme po 17.08 h.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!