Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.03.2019 12:13 | Šport | Futbal

Slováci sa pripravujú na Wales: Majú väčšiu kvalitu ako Maďari, varuje Lobotka

Po víťaznom vstupe do E-skupiny kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy 2020 proti tímu Maďarska (2:0) nastúpi slovenská futbalová reprezentácia hneď v nedeľu v ďalšom dôležitom stretnutí.

Vo waleskom Cardiffe sa predstaví v dueli proti "bronzovému" mužstvu ostatných ME 2016 vo Francúzsku (začiatok o 15.00 h SEČ).

"Určite to bude ťažší zápas ako s Maďarskom, najmä po fyzickej stránke, keďže súper hrá tvrdý a taký typický ´anglický´ futbal. Wales má výborných hráčov ako Gareth Bale alebo Aaron Ramsey, budeme sa musieť na nich pripraviť," myslí si defenzívny stredopoliar slovenského tímu Stanislav Lobotka. "Bude to náročný zápas. Väčšina waleských hráčov pôsobí v anglickej Premier League alebo tamojšej druhej najvyššej súťaži. Nerád hodnotím súperov, ale myslím si, že Walesania budú mať väčšiu kvalitu ako Maďari. Verím však, že máme schopnosti na to, aby sme v Cardiffe uhrali dobrý výsledok," nadviazal hrotový útočník Pavol Šafranko, ktorý v tejto sezóne na klubovej úrovni hráva v škótskom druholigovom klube Dundee United.

Slováci sa už v minulosti predstavili v súťažnom zápase vo waleskej metropole. V kvalifikácii ME 2008 triumfovali 7. októbra 2006 na Millennium Stadium nad domácim tímom vysoko 5:1. Premiérový reprezentačný zásah vtedy strelila momentálne najväčšia hviezda "drakov" - Gareth Bale. Útočník španielskeho Realu Madrid nastúpil aj v ďalších dvoch vystúpeniach proti tímu SR. V tej istej kvalifikácii Walesania vyhrali v Trnave 5:2 a úspešnejší boli aj na spomenutom európskom šampionáte vo Francúzsku, kde v základnej B-skupine zvíťazili 2:1. Aj v dueli v Bordeaux sa vtedy presadil Gareth Bale. "Uvidíme, akú bude mať formu tentoraz. Bale je jednou z hviezd waleského tímu. Dúfam, že sa nám ho podarí zastaviť," zaželal si obranca slovenského mužstva Peter Pekarík.

 

Kouč slovenskej družiny Pavel Hapal bezprostredne po štvrtkovom zápase s maďarskými susedmi ešte nevedel povedať, či pred konfrontáciou na Britských ostrovov pristúpi k výmene niektorých mien v základnej jedenástke, prípadne úprave rozostavenia. "Uvidíme, či máme niekoho zraneného. Až tesne pred duelom v Cardiffe sa rozhodneme, či urobíme nejaké zmeny," priznal 49-ročný rodák z moravského Kroměříža. "Po víťazstve nad Maďarmi pôjdeme do Walesu s lepšou náladou a sebavedomím. Od Walesu očakávam viac tvrdú a rýchlu hru kolmo na bránku než nejaké veľké držanie lopty. Bale a Ramsey sú dve najzvučnejšie mená ich mužstva, ale postupne majú stále viac hráčov, ktorí sa presadzujú v anglickej lige, takže aj ďalší majú určite veľkú kvalitu," myslí si jeden z najlepších hráčov slovenského tímu v zápase s Maďarskom Albert Rusnák.

Predpokladaná základná zostava Slovenska na nedeľňajší zápas proti Walesu v Cardiffu (15.00 h SEČ) v rámci E-skupiny kvalifikácie o postup na ME 2020:
Dúbravka - Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko - Lobotka - Mak, Kucka, Hamšík, Rusnák - Duda

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!