Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.03.2019 12:21 | Šport | Futbal

Denis Vavro zvládol obrovský tlak: Dôstojná náhrada za Škrtela?

Úspešný reprezentačný debut na vrcholnej úrovni má za sebou futbalový stopér Denis Vavro.

Vo štvrtkovom kvalifikačnom zápase o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy pomohol 22-ročný rodák z Partizánskeho Slovensku k čistému kontu v stretnutí E-skupiny v Trnave proti Maďarsku. Patril medzi defenzívne piliere domácich pri víťazstve 2:0. Čakala ho pritom neľahká úloha - nahradiť dnes už bývalého reprezentanta Martina Škrtela. Neľahké bremeno uniesol na pleciach bez väčších problémov, hoci jeho ťažobu pociťoval od úvodného hvizdu.

"Prvých päť až desať minút som bol pod veľkým stresom, veď to bol môj prvý zápas na takejto úrovni. Pomohli mi však ostatní ´chalani´ a najmä diváci. Keď som niečo dobre urobil, tak ma povzbudili, čo ma veľmi ´nakoplo´," povedal Vavro po stretnutí zástupcom médií. Dva reprezentačné duely za "áčko" už v minulosti bývalý hráč výberu SR do 21 rokov odohral. Bolo to však iba na prípravnej úrovni ešte v januári 2017 v Abú Zabí proti Ugande a Švédsku. Svoju premiéru na "kvalifikačnom" vyššom stupni si poriadne vychutnal. "Užil som si stretnutie výborne, sú to pre mňa neopísateľné momenty. Hneď môj prvý kvalifikačný zápas na domácej pôde bol víťazný. Dúfam, že v takýchto výkonoch budeme naďalej pokračovať. Musíme stále podať aspoň taký výkon ako vo štvrtok," skonštatoval spokojný zadák dánskeho FC Kodaň, ktorého výkon sa páčil aj skúsenejším spoluhráčom.
"Obrana bola prakticky nová, no hneď sme sa skĺbili a nemali výraznejší problém. Vavro podal naozaj fantastický výkon. Vyzeralo to, akoby bol pevnou súčasťou nášho tímu už dlhé roky," povedal k jeho výkonu skúsený pravý obranca SR Peter Pekarík. "S Milanom Škriniarom už predtým spolu odohrali mnoho zápasov. Denis to zvládol bravúrne," doplnil tréner "sokolov" Pavel Hapal.

Podľa Vavra bolo pri debute náročné "udržať na uzde" najmä maďarského zakončovateľa Ádáma Szalaia. Bojovnému súperovi však dovolili Slováci iba päť ráz vystreliť do priestoru bránky Martina Dúbravku. "Bol to náročný zápas, keďže tam mali zdatných chlapov a vpredu útočníka Szalaia. Sme radi, že sme ako obrana udržali čisté konto. Užil som si tiež atmosféru. Hoci bolo počuť maďarských divákov, druhým gólom sme ich umlčali a schladili," skonštatoval talentovaný Vavro.

Bývalý hráč MŠK Žilina nastúpil v defenzíve po boku ostatných futbalistov, ktorí si v minulosti obliekali dres "šošonov". Boli to Peter Pekarík, Milan Škriniar aj Dávid Hancko. Aj preto podľa neho dokonale fungovala chémia v predbránkovej časti ihriska. "Bola to žilinská obrana a som spokojný, že sme tam boli všetci. Dúfam, že v takomto zložení budeme hrať čo najčastejšie," podotkol Vavro a ešte dodal: "Bavili sme sa o tom aj so 'Škrinkom'. Pamätám si, že keď sme hrali svoj prvý reprezentačný zápas za 'dvadsaťjednotku', tak to nevyšlo a prehrali sme. Teraz sme sa však radovali z výhry." Novic v národnom drese verí, že takýchto výsledkov uhrá v reprezentácii čo najviac. "Každé víťazstvo ´nakopne´ mužstvo, My pôjdeme od zápasu k zápasu. Verím, že za ďalšími úspešnými výsledkami," uzavrel Vavro.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sita

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Marek Eštok
Upokojenie situácie musí prísť čím skôr: Štátny tajomník rezortu diplomacie podporil jednotnú rekciu Únie
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Rokovanie skončilo diskusiou o financiách pre samosprávy: Kedy príde nový zákon do platnosti?
Hasiči zasahujú počas požiaru historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň.
Požiar budovy burzy v Kodani je pod kontrolou: Starobylú budovu postavia nanovo
Investment theme stockmarket and finance business analysis stockmarket with digital tablet
Nemecká a francúzska ekonomika budú rásť pomalšie, ako sa očakávalo: Odhad rastu eurozóny je zrušený
Mliečna cesta ukrýva ešte mnoho tajomstiev (ilustračné foto).
Astronómom sa podaril veľký objav v Mliečnej ceste: Takéto niečo sa podarí raz za život
(ilustr. foto)
Neuveriteľný nález v Lešti z obdobia II. svetovej vojny: Čo s nimi teraz bude?!