Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.03.2019 09:50 | Správy | Politika

Advokát Kvasnica o Šufliarskom a Kočnerovi: Vymenili si stovky správ, námestník prokurátora reaguje

Je možné nepamätať si sedem mesiacov intenzívneho esemeskovania? Roman Kvasnica, právnik matky zosnulej Martiny Kušnírovej, sa oboznámil s textom uznesenia o obvinení Mariána Kočnera z objednávky vraždy novinára.

Dokument obsahuje aj prepis esemesiek medzi vysokopostaveným prokurátorom Petrom Šufliarskym a Kočnerom, pričom zo správ podľa Kvasnicu vyplýva, že dvojica intenzívne komunikovala viac ako pol roka. Šufliarsky tvrdil, že si na obsah správ nepamätá. Námestník generálneho prokurátora Peter Šufliarsky sa mal sám stať obeťou vraždy, pričom sa domnieva, že ho mohol chcieť vidieť mŕtveho práve Kočner.

„Išlo minimálne o 11 trestných vecí majetkovej a násilnej povahy, pričom prvýkrát som vydal pokyn už 6. 4. 2016 na preverenie podozrení z daňovej trestnej činnosti a naposledy 8. 11. 2018 na preverenie podozrení z násilnej trestnej činnosti vo vzťahu ku konkrétnym novinárom,“ vyratúva Šufliarsky svoje kroky proti Kočnerovi. Prokurátor zároveň priznal, že si s kontroverzným podnikateľom na jeho žiadosť potykal a že sa s ním dvakrát stretol v prítomnosti vtedajšieho generálneho prokurátora Dobroslava Trnku.

Šufliarsky priznal aj to, že s biznismenom komunikoval, no nespomenul ako intenzívne. „Nemám pred vami čo skrývať. Ten kontakt smeroval k tomu, aby som sa s ním osobne stretol, jedenkrát na území Slovenska a jedenkrát v zahraničí. Ani v jednom prípade som sa s tou­to osobou nestretol. Ak mám vysvetliť, prečo som tejto osobe odpísal, som človek slušne vychovaný a slušne som dal tejto osobe najavo, že nemám záujem,“ povedal v januári Šufliarsky s tým, že predmetom komunikácie nikdy neboli trestné veci.

Otvoriť galériu
Roman Kvasnica.
Zdroj: anc

 

Šufliarsky sa vyviňuje

Z uznesenia o Kočnerovom obvinení však vyplýva, že jeho komunikácia s Kočnerom rozhodne nebola strohá. „Tých SMS bolo niekoľko desiatok až stoviek, možno až tristo. Vždy keď niečo od Kočnera dostal, tak na to hneď aj reagoval. Prekvapila ma dôvernosť ich vzťahu, ktorý považujem v tom čase za mimoriadne priateľský. Táto komunikácia je z obdobia, keď už boli verejne známe informácie o tom, akým agresívnym spôsobom pán Kočner rieši svoje problémy,“ myslí si po zbežnom pozretí dokumentu Kvasnica, ktorému sa Kočner v minulosti vyhrážal.

Šufliarsky vidí vo zverejnení informácie Kvasnicovu osobnú pomstu: „Ide o neprofesionálne vyjadrenie, ktoré je výsledkom dlhoročnej animozity vo vzťahu k mojej osobe (zastupuje vydavateľa týždenníka, ktorý je mnou žalovaný v ešte neskončenom civilnom konaní o ochranu osobnosti) a prokuratúre. Táto animozita sa vystupňovala po tom, ako prokurátor Generálnej prokuratúry SR podal obžalobu na jeho klientku, obvinenú H. M. Žákovú, za trestný čin krivej výpovede a krivej prísahy. Odvtedy sa jeho útoky iba stupňujú.“

Otvoriť galériu

Dodal, že jeho vzťah ku Kočnerovi „nebol priateľský, nepriateľský, príbuzenský, finančný či majetkový“ a komunikáciu vždy inicioval Kočner. Kvasnica popiera, že by z jeho strany išlo o nevraživosť. „Ubezpečujem pána Šufliarskeho, že sa mýli, nepociťujem k nemu žiadnu animozitu,“ uzavrel s tým, že informácie zverejnil vzhľadom na prianie svojej klientky - odhaliť a pomenovať všetkých, ktorí Kočnerovi priamo či nepriamo pomáhali.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, dcy

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom?
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom? Vedci pátrali po odpovediach! Prekvapivé zistenia
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Obnovia sa kontroly na hraniciach Česka a Slovenska? Rakušan podotkol jednu vec
Ilustračné foto
Ukrajina o havárii ruského bombardéra: Slová o POMSTE! Mal ostreľovať tieto mestá
Close up of seatbelt with damaged webbing in door frame of crashed car.  Broken auto glass on rain soaked roadway and inside car.
Desivá nehoda cestou do školy: Auto s maturantkami sa prevrátilo! Zasahovali záchranári
Félix (22) sa dočká nového a omnoho väčšieho výbehu.
Váš Tip
Dojaté chovateľky aj návštevníci: Medveď Félix z bratislavskej ZOO spravil prvé krôčiky v novom výbehu! Sledujte to
(ilustračné foto)
Akého najvyššieho veku sa dokážeme dožiť? Tak toto číslo by ste neuhádli!
Biely dom (ilustračná fotografia).
Vedeli USA o Izraelskom útoku na Irán? Šéf americkej diplomacie sa odmietol vyjadriť
Český prezident Petr Pavel.
Petrovi Pavlovi pribudlo na tvári krvavé zranenie! Ako sa to stalo? Strohá odpoveď hlavy štátu
Nehoda na bratislavskej D2: Tunel Sitina sa uzatvára! Tvoria sa kolóny
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!