Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.03.2019 09:50 | Správy | Politika

Advokát Kvasnica o Šufliarskom a Kočnerovi: Vymenili si stovky správ, námestník prokurátora reaguje

Je možné nepamätať si sedem mesiacov intenzívneho esemeskovania? Roman Kvasnica, právnik matky zosnulej Martiny Kušnírovej, sa oboznámil s textom uznesenia o obvinení Mariána Kočnera z objednávky vraždy novinára.

Dokument obsahuje aj prepis esemesiek medzi vysokopostaveným prokurátorom Petrom Šufliarskym a Kočnerom, pričom zo správ podľa Kvasnicu vyplýva, že dvojica intenzívne komunikovala viac ako pol roka. Šufliarsky tvrdil, že si na obsah správ nepamätá. Námestník generálneho prokurátora Peter Šufliarsky sa mal sám stať obeťou vraždy, pričom sa domnieva, že ho mohol chcieť vidieť mŕtveho práve Kočner.

„Išlo minimálne o 11 trestných vecí majetkovej a násilnej povahy, pričom prvýkrát som vydal pokyn už 6. 4. 2016 na preverenie podozrení z daňovej trestnej činnosti a naposledy 8. 11. 2018 na preverenie podozrení z násilnej trestnej činnosti vo vzťahu ku konkrétnym novinárom,“ vyratúva Šufliarsky svoje kroky proti Kočnerovi. Prokurátor zároveň priznal, že si s kontroverzným podnikateľom na jeho žiadosť potykal a že sa s ním dvakrát stretol v prítomnosti vtedajšieho generálneho prokurátora Dobroslava Trnku.

Šufliarsky priznal aj to, že s biznismenom komunikoval, no nespomenul ako intenzívne. „Nemám pred vami čo skrývať. Ten kontakt smeroval k tomu, aby som sa s ním osobne stretol, jedenkrát na území Slovenska a jedenkrát v zahraničí. Ani v jednom prípade som sa s tou­to osobou nestretol. Ak mám vysvetliť, prečo som tejto osobe odpísal, som človek slušne vychovaný a slušne som dal tejto osobe najavo, že nemám záujem,“ povedal v januári Šufliarsky s tým, že predmetom komunikácie nikdy neboli trestné veci.

Otvoriť galériu
Roman Kvasnica.
Zdroj: anc

 

Šufliarsky sa vyviňuje

Z uznesenia o Kočnerovom obvinení však vyplýva, že jeho komunikácia s Kočnerom rozhodne nebola strohá. „Tých SMS bolo niekoľko desiatok až stoviek, možno až tristo. Vždy keď niečo od Kočnera dostal, tak na to hneď aj reagoval. Prekvapila ma dôvernosť ich vzťahu, ktorý považujem v tom čase za mimoriadne priateľský. Táto komunikácia je z obdobia, keď už boli verejne známe informácie o tom, akým agresívnym spôsobom pán Kočner rieši svoje problémy,“ myslí si po zbežnom pozretí dokumentu Kvasnica, ktorému sa Kočner v minulosti vyhrážal.

Šufliarsky vidí vo zverejnení informácie Kvasnicovu osobnú pomstu: „Ide o neprofesionálne vyjadrenie, ktoré je výsledkom dlhoročnej animozity vo vzťahu k mojej osobe (zastupuje vydavateľa týždenníka, ktorý je mnou žalovaný v ešte neskončenom civilnom konaní o ochranu osobnosti) a prokuratúre. Táto animozita sa vystupňovala po tom, ako prokurátor Generálnej prokuratúry SR podal obžalobu na jeho klientku, obvinenú H. M. Žákovú, za trestný čin krivej výpovede a krivej prísahy. Odvtedy sa jeho útoky iba stupňujú.“

Otvoriť galériu

Dodal, že jeho vzťah ku Kočnerovi „nebol priateľský, nepriateľský, príbuzenský, finančný či majetkový“ a komunikáciu vždy inicioval Kočner. Kvasnica popiera, že by z jeho strany išlo o nevraživosť. „Ubezpečujem pána Šufliarskeho, že sa mýli, nepociťujem k nemu žiadnu animozitu,“ uzavrel s tým, že informácie zverejnil vzhľadom na prianie svojej klientky - odhaliť a pomenovať všetkých, ktorí Kočnerovi priamo či nepriamo pomáhali.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, dcy

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii