Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.03.2019 17:56 | Šport | Hokej

Drsná séria má dohru aj mimo ihriska: Trenčín sa sťažuje na praktiky Nitry

Slovenský hokejový klub HK Dukla Trenčín označil útočníka HK Nitra Juraja Majdana za strojcu vypätých emócií vo štvrťfinálovej sérii Tipsport ligy medzi spomenutými dvoma družstvami.

Pred play-off kolovala internetom nahrávka, v ktorej Majdan nevyberavým spôsobom komentuje hráčov Dukly.

"Našim zámerom je poukázať na hlavné príčiny, ktoré v negatívnom duchu ovplyvnili vývoj celej série play-off medzi HK Nitra a Duklou Trenčín a vyvrátiť mylné domnienky, ktoré sú ľuďom podsúvané. Pred začatím štvrťfinálovej série, sa voľne šírila internetom samonahrávka hráča HK Nitra, Juraja Majdana, ktorá je plná nenávisti, osočovania a zastrašovania hráčov Dukly Trenčín. Ako sa neskôr ukázalo v prebiehajúcom play-off, Majdanove slová vyvolali zbytočné emócie na ľade aj mimo neho. Vyvolávanie prehnaných emócií bolo gradované samotným vedením Nitry, ktoré umožnilo opakovať sporné momenty a situácie zo zápasov na kocke nad ľadom, čím porušilo Smernicu pre používanie videokocky. Toto počínanie možno označiť za amatérske. Opakované boli len sporné situácie v neprospech Trenčína. Týmto počínaním došlo k vedomému ovplyvňovaniu rozhodcov a negatívnemu burcovaniu divákov," uviedli Trenčania v oficiálnom stanovisku.
Podľa zástupcov Dukly Trenčín prilievali Nitrania olej do ohňa aj na sociálnych sieťach. "Na negatívnej vlne emócií pokračovalo zo strany Nitry aj využívanie médií vo svoj prospech. HK Nitra ako prvý účelovo dával zostrihané videá na svoju facebookovu stránku. Stále sme názoru, že neprimerané zákroky na ľade by mali riešiť kompetentní ľudia z Disciplinárnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) a nie médiá, a z tohto dôvodu sme podávali podnety na DK a neriešili to verejne. Aj keď nám Nitra vyčítala, že sme na DK SZĽH podali až 5 podnetov, zákerných faulov z ich strany bolo oveľa viac, napr. Morrisonov zákrok na Bokroša, Korimov krosček na Mikulu, Blackwaterov faul kolenom na Starostu," píše sa vo vyhlásení na webstránke "vojakov".
"Mediálnemu tlaku podľahla, zdá sa, aj DK, keďže nemá na všetky kluby rovnaký meter. Tresty, ktoré boli udelené našim hráčom (Sádecký, Starosta) akceptujeme, naopak trest pre súperovho Blackwatera nám príde neadekvátny. Hoci Sádeckému bola za zákrok na Lantošiho pozastavená činnosť na 5 zápasov, spomínaný protihráč pokračoval v hre hneď v nasledujúcom striedaní. Starostov zákrok, za ktorý mu DK pozastavila činnosť na 6 zápasov sa udial na konci zápasu. Faulovaný Lantoši v ďalšom zápase nastúpil. Blackwaterov likvidačný zákrok na hlavu Michala Hlinku, ktorým sa vyhrážal Majdan vo vyššie spomenutej nahrávke, DK potrestala pozastavením činnosti len na 4 zápasy. Hlinka na rozdiel od Lantošiho zápas nedohral, nenastúpil ani v tom nasledujúcom a je hospitalizovaný v nemocnici."

Trenčania pochybujú aj o schopnostiach rozhodcov. "Primárny podnet na disciplinárnu komisiu v záležitosti Tomáša Starostu podal šéf komisie rozhodcov. V prebiehajúcej sezóne sme od neho nezaznamenali žiaden podaný podnet na DK a preto si myslíme, že zo svojej pozície by mal vystupovať nezaujato. Obdobným zákrokom by sa dalo predchádzať, ak by venoval viac času výchove, zdokonaľovaniu a profesijnému rastu rozhodcov, ktorí sú neodmysliteľnou súčasťou súťaže," uviedli na záver oficiálneho stanoviska zástupcovia klubu z Trenčína.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sita

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?