Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.03.2019 21:28 | Šport | Hokej

Poprad neukončil sériu s Košicami: O víťazovi rozhodlo predĺženie

Hokejisti HC Košice v dramatickom stretnutí zvíťazili 4:3 po predĺžení nad HK Poprad v pondelňajšom piatom zápase štvrťfinále play-off najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy 2018/2019. Vďaka tomuto triumfu odvrátili už druhý mečbal svojho rivala z východu Slovenska a znížili stav série na 2:3 na zápasy.

Vedenia sa v derby ujali hostia po tom, čo v 6. min Košičania stratili puk v strednom pásme a v samostatnom úniku sa na dvakrát počas oslabenia presadil Samuel Takáč. Domáci tím vyrovnal až v druhej tretine po tom, ako Tomáš Slovák našiel šikovnou prihrávkou voľného Eliezera Ščerbatova, ktorý zakončil do odkrytej bránky na 1:1. Podtatrancov dostal do opätovného vedenia kuriózny moment, keď si prihrávku Lukáša Paukovčeka nešťastne vrazil do vlastnej siete obranca "oceliarov" Patrik Koch v 32. min. Tento zásah ešte musel odobriť videorozhodca, pretože puk prešiel celým objemom za čiaru iba o pár centimetrov.

Podobný moment sa však zopakoval aj na opačnej strane, keď si o dve minúty neskôr nahodený puk z hokejky Tomáša Hričinu zrazil do vlastnej siete Marcel Petran. Aj po druhej časti hry však predsa len viedli "kamzíci" po góle Samuela Mlynaroviča. Košičania v závere stretnutia po veľkom tlaku napokon predsa len vyrovnali na 3:3 po strele Martina Dudáša od modrej čiary a vynútili si predĺženie.

V ňom prakticky okamžite skóroval po úniku Samuela Takáča Justin Buzzeo a v Poprade vypukla vlna postupovej eufórie. Hostia sa však tešili predčasne. Bránka Jána Laca bola totiž pred gólom posunutá a rozhodcovia tento presný zásah neuznali. Tento moment Košičanov nakopol a napokon aj dosiahli víťazný gól v presilovej hre zásluhou Eduarda Šedivého v 77. min. "Oceliari" tak na domácom ľade prvý raz v sezóne zdolali rivala z Popradu a znížili stav série na 2:3. Šiesty zápas sa odohrá v stredu 20. marca v Poprade.

 

HC Košice - HK Poprad 4:3 po predĺžení (0:1, 2:2, 1:0 - 1:0) - stav série 2:3
Góly: 23. Ščerbatov (T. Slovák, Marcel Haščák), 34. Hričina (T. Slovák, Šedivý), 58. Dudáš (Šedivý, Brophey), 77. Šedivý - 6. S. Takáč, 32. L. Paukovček (S. Takáč, P. Svitana), 37. Mlynarovič (S. Takáč, K. Karalahti)
Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Stano, M. Novák - D. Konc ml., Gegáň, 7047 divákov

Zostavy:
Košice: J. Laco - Koch, T. Slovák, Dudáš, Šedivý, Pulli, Čížek, Derľuk - L. Nagy, Suja, Spilar - Hričina, Brophey, J. Sýkora - Marcel Haščák, Ignatuškin, Ščerbatov - T. Klíma, Galamboš, Jokeľ - Š. Petráš
Poprad: Vošvrda - D. Brejčák, Miner, Petran, Fabian, Salija, Erving, Ťavoda, K. Karalahti - P. Svitana, Mlynarovič, D. Bondra - Buzzeo, Zagrapan, S. Takáč - Matúš Paločko, Heizer, K. Miller - Belluš, L. Paukovček, Abdul

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Aktualizované
Kysučan Tomáš zažil hrozivý útok medvedice: V okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu!
Mikuláš Černák (57) bol v 90. rokoch obávaným bossom.
Foto
Návrat bossa do Telgártu?! Černáka môže súd prepustiť na slobodu: Reakcie miestnych vás prekvapia
Europarlament. (ilustr. foto)
Špión medzi vysokopostavenými politikmi? Už pred 10 rokmi mu priháralo
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Rozruch na rezorte zdravotníctva: Obmedzená činnosť! Čo sa tam stalo?
Ilustračné foto
Počasie na Slovensku sa zblázni: Hrozí príchod SNEHU? Na toto by ste sa mali pripraviť!
vojak
Trest pre bojaschopných Ukrajincov v zahraničí? Na úradoch ostanú zarazení
Ilustračné foto
Aktualizované
Akčné ráno v Bratislave: Vodičov na ceste prekvapila brána! Vyrazili ju zlodeji, ktorí... Tomu nebudete veriť
(ilustračné foto)
Tiché zmeny v Ázii, ktoré nás budú bolieť všetkých: Stalo sa to vôbec prvýkrát v histórii
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Jágr ostro kritizuje pomery v českom hokeji: A bude ešte hrať?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.
Foto
Grúňova († 81) manželka o hodinách hrôzy: Dráma pred prevozom do nemocnice! Čo sa dialo na JIS?
Na snímke z okna zaplavený park, ktorý sa nachádza pri brehu rieky Pej-ťiang v meste Čching-jüan, v provincii  Kuang-tung na juhu Číny.
Strach a obavy, na krajinu sa rúti apokalypsa: Príde to, čoho sa všetci obávajú?!
Psík preskočil múr, pod ktorým je prázdnota.
Foto
Venčili psa na hrade Špilberk, zviera sa rozbehlo a... Prešiel im mráz po chrbte, už bolo neskoro!