Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.03.2019 17:01 | Šport | Cyklistika
Video

6. etapa Tirreno-Adriatico má prekvapivého víťaza: Sagan na skvelom 5. mieste

Francúz Julian Alaphilippe z tímu Deceuninck - Quick Step sa stal nečakaným víťazom 6. etapy na cyklistických pretekoch Tirreno-Adriatico, zaradených do prestížneho kalendára World Tour.

Slovák Peter Sagan jazdiaci vo farbách zoskupenia Bora-Hansgrohe v záverečnom šprinte bojoval o víťazstvo, ale z nevýhodnej pozície to nedotiahol vyššie ako na piate miesto. Sagana predstihli Taliani Davide Cimolai (Israel Cycling Academy) aj Elia Viviani (Deceuninck - Quick Step) a tiež Francúz Clément Venturini (AG2R La Mondiale).

Etapa z Matelice do Jesi merala 195 km a mala spočiatku zvlnený charakter s vrchárskou prémiou Valico di Pietra Rossa, čo bolo 12,3 km dlhé stúpanie s priemerom 3,4%. V úniku dňa bola až sedmička pretekárov Davide Ballerini (Astana), Mirco Maestri (Bardiani-CSF), Gijs van Hoecke (CCC Team), Igor Bojev (Gazprom - Rusvelo), José Joaquín Rojas (Movistar), Dayer Quintana (Neri Sottoli - Selle Italia - KTM) a Benjamin King (Dimension Data). Utvorili si vyše trojminútový náskok, ale 15 km pred cieľom to už bola iba minúta.

Z aktívneho prístupu tímu Bora-Hansgrohe sa dalo vytušiť, že budú bojovať o celkový triumf v etape. Jej záver sa odohral na 12,5 km dlhom okruhu, ktorý cyklisti absolvovali trikrát. V záverečných 12 km sa ešte o jeden útok pokúsili dvaja jazdci z úniku Talian Ballerini a Španiel Rojas a ich náskok sa pohyboval približne na úrovni 30 sekúnd. Ich snaha sa definitívne skončila 3,5 km pred cieľom, vtedy pelotón dostihol aj posledného "utečenca" Balleriniho.

 

Jeden a pol kilometra pred cieľovou čiarou sa P. Sagan zaradil na tretie a potom aj na druhé miesto s jasným zámerom útočiť na víťazstvo. V závere mu však chýbala tímová podpora, zatiaľ čo Deceuninck - Quick Step mal vpredu jasnú prevahu a jeden z pôvodných "rozbiehačov" špurtu Alaphilippe sa napokon nečakane stal víťazom. Jeho favorizovaný kolega Viviani, ktorý útočil spoza Sgana, začal neskoro šprintovať a napokon skončil tretí. Alaphilippe dosiahol už druhé víťazstvo na tohtoročných Pretekoch dvoch morí.

Brit Adam Yates si pohodlne postrážil líderskä pozíciu v celkovom poradí s náskokom 25 sekúnd pred Slovincom Primožom Rogličom (Jumbo-Visma). Na priebežnej tretej priečke je Dán Jakob Fuglsang o 35 sekúnd za Yatesom.

Preteky Tirreno-Adriatico vyvrcholia v utorok 7. etapou, ktorou bude individuálna časovka na 10 km so štartom aj cieľom v meste San Benedetto del Tronto.

Výsledky - Tirreno-Adriatico 2019 - pondelok:

6. etapa (Matelica - Jesi, 195 km): 1. Julian Alaphilippe (Fr.) Deceuninck - Quick Step 4:42:12 h, 2. Davide Cimolai (Tal.) Israel Cycling Academy, 3. Elia Viviani (Tal.) Deceuninck - Quick Step, 4. Clément Venturini (Fr.) AG2R La Mondiale, 5. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe - všetci v rovnakom čase ako víťaz.

Poradie po 6. etape: 1. Adam Yates (V. Brit.) Mitchelton-Scott 25:15:59 h, 2. Primož Roglič (Slovin.) Jumbo-Visma +25 s, 3. Jakob Fuglsang (Dán.) Astana +35, 4. Tom Dumoulin (Hol.) Sunweb +1:55 min, 5. Julian Alaphilippe (Fr.) Deceuninck - Quick Step +2:24, 6. Wout Poels (Hol.) Sky +2:39.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!