Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.03.2019 17:13 | Šport | Futbal
Foto

Reprezentanti už sú pohromade: Vysmiaty Lobotka aj debutant Šafranko

Slovenská futbalová reprezentácia sa začala schádzať v nedeľu v Šamoríne pred úvodnými zápasmi kvalifikácie o postup na EURO 2020 s Maďarskom (21. marca o 20.45 h v Trnave) a v Cardiffe s Walesom (24. marca o 15.00 h).

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Oficiálny zraz je síce až v pondelok, no už deň predtým privítal tréner Pavel Hapal dvanásť hráčov.Do Šamorína dorazili brankári Matúš Kozáčik, Martin Dúbravka, obrancovia Lukáš Štetina, Dávid Hancko, stredopoliari Patrik Hrošovský, Stanislav Lobotka, Matúš Bero, Marek Hamšík, Ondrej Duda, Martin Chrien, Jaroslav Mihálik a útočník Pavol Šafranko.

"Hlavný dôvod bol, že niektorí hráči už svoje víkendové zápasy odohrali a chceli sme ich tu mať čo najskôr, aby mali možnosť zregenerovať nielen po samotných stretnutiach, ale aj po ceste. Urobíme im ľahší regeneračný tréning. Snažíme sa, aby tu chlapci boli čo najskôr, nech máme viac času na prípravu pred kvalifikačnými zápasmi. Samozrejme, budú sa sem do Šamorína schádzať priebežne, pretože každý má inak prílet," povedal pre futbalsfz.sk Hapal, ktorý v priebehu nedele privítal aj členov svojho realizačného tímu.

"Od pondelka by sme už potom chceli byť všetci spolu a začneme prvým oficiálnym tréningom, ktorý by som nazval takým zoznamovacím. Keďže času veľa nemáme, s Maďarskom hráme už vo štvrtok, všetky tréningové jednotky budú skôr zamerané na taktiku a smerované už k zápasu s Maďarskom, nakoľko ten je v našom programe prvý. Verím, že chlapci budú pripravení odovzdať na ihrisku všetko. Rovnako tak verím, že sa nám podarí tie zápasy vyhrať a že si do tabuľky zapíšeme vytúžených šesť bodov."

Slováci nastúpia v susedskom derby s Maďarskom vo štvrtok 21. marca v Trnave, o tri dni sa predstavia v Cardiffe. Hapal verí, že jeho zverenci budú mať po úvodných dueloch kvalifikácie na konte šesť bodov. "Pôjdeme od zápasu k zápasu. Najskôr sa musíme sústrediť na Maďarsko a po ňom sa dobre pripraviť na Wales. Súboj s Maďarmi bude náročný nielen z pohľadu fanúšikov a kvôli tomu, že je to derby stretnutie. Myslím si, že jeho náročnosť bude aj v tom, aby sme si plnili svoje úlohy na ihrisku a nevložili sme sa do neho emočne tak, že budeme robiť individuálne chyby. Verím, že po taktickej stránke budú chlapci dobre pripravení a budú si plniť úlohy, ktoré dostanú."

Hapal má už v hlave aj kostru zostavy, s ktorou by chcel súboj v Trnave odštartovať. Dôležité však bude, v akom stave mu hráči prídu na zraz. "Zostavu už veru mám premyslenú, veľa však napovie zdravotný stav hráčov po odohratých víkendových stretnutiach," uzavrel tréner.

Ako prvý dorazil na zraz nováčik v reprezentácii, útočník škótskeho Dundee United FC Pavol Šafranko. "Troška som po ceste unavený, ale veľmi sa na zraz teším. Do tréningu, ktorý sa začína o 18.00 si chcem pospať," povedal pre futbalsfz.sk.

Hráči na nedeľňajšom zraze:

 

brankári: Matúš Kozáčik, Martin Dúbravka
obrancovia: Lukáš Štetina, Dávid Hancko
stredopoliari: Patrik Hrošovský, Stanislav Lobotka, Matúš Bero, Marek Hamšík, Ondrej Duda, Martin Chrien, Jaroslav Mihálik
útočník: Pavol Šafranko

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali
Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá
Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?