Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.03.2019 12:01 | Prominenti | Domáci Prominenti

Speváka Weitera museli náhle hospitalizovať: Zápal srdcového svalu a boj o život!

Okamžitý prevoz do nemocnice! Speváka Otta Wei­tera (63), ktorý je známy svojím neutíchajúcim životným elánom, zradilo zdravie.

Pre obrovské problémy s dýchaním museli umelca náhle hospitalizovať v bratislavskej nemocnici, kde po prevoze doslova bojoval o život. Podľa informácií Nového Času bol spevákov stav natoľko vážny, že skončil až na jednotke intenzívnej starostlivosti v jednej z bratislavských nemocníc. Za všetkým môže pritom byť úplne bežné ochorenie!

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Weiter patrí k slovenským celebritám, ktoré majú neustále zaplnený diár termínmi koncertov a vystúpení. Spolu s manželkou Andreou Fischer majú plné ruky práce, pričom nestíhajú veľmi oddychovať. Keďže pre Weitera je jeho robota zároveň koníčkom, venuje jej takmer všetok svoj čas. Podľa informácií Nového Času sa však spevákovi takéto vysoké pracovné tempo stalo osudným a s vážnymi zdravotnými problémami skončil v nemocnici.

Otvoriť galériu
„Áno, je to pravda. Od pondelka ležím v nemocnici. Ide o srdiečko, ktoré neposlúcha. Dôvodom je prepracovanosť. Spával som štyri hodiny denne. Robil som od rána do večera a od večera do rána. Tiež k tomu prispela chrípka, ktorá je teraz vo vzduchu,“ priznal pre Nový Čas Otto, ktorý leží v jednej z bratislavských nemocníc. Už pred mesiacom mal umelec bežné príznaky chrípky, ktoré však zrejme podcenil. Podľa slov jeho manželky Andrey má práve toto bežné vírusové ochorenie stáť za zlým zdravotným stavom jej muža.

 

„Otto prekonával chrípky. Ako je o ňom dobre známe, ani jeden deň nevyležal - a to sa odzrkadlilo. Mal ťažkosti s dýchaním, ktoré sa stupňovali a napokon sa prepracovanosť odzrkadlila na srdiečku,“ povedala nám Weiterova manželka, ktorá ho v pondelok musela ratovať. Spevák sa totiž počas celého dňa nevedel poriadne nadýchnuť. Pre Andreu to bol obrovský šok a nevedela, čo má robiť.

„Keď som ho videla, ako sa veľmi zadýchava, mala som oňho veľký strach. Napadlo mi zavolať pánovi profesorovi Viliamovi Fischerovi, ktorý je náš dobrý známy. Prišiel k nám a odviezol nás do nemocnice. Ne­chcel, aby sme šoférovali, keby sa po ceste Ottovi niečo stalo. Po prvom vyšetrení lekári usúdili, že musí byť okamžite hospitalizovaný. Pánovi profesorovi veľmi pekne ďakujeme za to, že nám pomohol,“ dodala Andrea, ktorá svojho manžela navštevuje každý deň.

Otvoriť galériu
Odborník Fischer sa o svojho kamaráta veľmi bál. „Je to veľmi silný človek, nespať niekoľko nocí s takýmito ťažkosťami... Ja keď som prišiel k nemu a videl som ho v takom stave, zľakol som sa. Ihneď som zavolal primárovi, Ivanovi Vulevovi, ktorý všetko zariadil. V dnešnej dobe sa nedá chrípka podceniť. Vírus, ktorý napadne srdcový sval, je veľmi nebezpečný. Otto bol v ohrození života. Funkcia ľavej komory sa uňho dosť výrazne zhoršila. Teraz je veľmi dôležité, aby zabrala liečba,“ uviedol pre Nový Čas Fischer.

Na prístrojoch

Spevák má za sebou už množstvo vyšetrení, no doktori jasný záver ešte stále nepoznajú. „Absolvoval som magnetickú rezonanciu. Tiež mi zaviedli infúziu z ruky do srdca, aby zistili, akú má priechodnosť ciev,“ uviedol Weiter, ktorý okrem svojej manželky nemôže prijímať žiadne iné návštevy. V nemocnici leží na jednotke intenzívnej starostlivosti a je napichnutý na veľa rôznych prístrojov. „Ležím na lôžku, mám množstvo hadičiek a moje srdce je veľmi vysilené,“ uzavrel umelec.

 

Zápal srdcového svalu

Otvoriť galériu
Zdroj: anc

1. Zápal môže napadnúť všetky bunky.

2. Srdce sa zväčší.

3. Krv nepumpuje v srdci dostatočne silno.

 

Prechodná chrípka môže zabíjať

Otvoriť galériu

Chrípku jednoznačne netreba podceňovať. Síce sa nelieči antibiotikami, ale iba pokojom na lôžku, ale rozhodne by sme ho mali dodržiavať. Všetky vírusové ochorenia nesú so sebou riziko poškodenia srdca. Zápal srdcového svalu je nebezpečný v tom, že môže napadnúť všetky bunky.

Srdce sa zväčší a krv do ciev už nevypudzuje tak silno, ako by malo. Odrazu ste unavený a nezvládate fyzickú záťaž tak, ako predtým. Môže sa objaviť aj teplota a bolesť. Z praxe poznám niekoľko prípadov, keď komplikácie postihli aj mladých ľudí vo veku 18 rokov, ktorí športovali. Takže riziko je u každého.

 

Príznaky chrípky:

  • zimnica
  • bolesti hlavy, svalov a kĺbov
  • nádcha, soplenie
  • suchý, dráždivý kašeľ 
  • škriabanie v hrdle 
  • teplota stúpa až na 39 ⁰C - 40 ⁰C

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, dv

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Záplavy v Rusku.
Katastrofa v Rusku, 21 miest je ohrozených: Okamžitá evakuácia!
Ženu s nelegálnym tovarom v dodávke zadržali colníci dvakrát.
Foto
Žena sa po prvom prešľape nepoučila: Colníci ju opäť načapali! Neuveriteľné, čo všetko prevážala
Tibor odfotil kačičky užívajúce si "jazero" na sídlisku, ktoré vytvorili výdatné dažde.
FotoVáš Tip
Silné dažde zaplavili bratislavský Ružinov, Tibor zachytil poriadnu kuriozitu: Jeho FOTO baví slovenský internet!
Triangle AdvanteX TC101 bola diskvalifikovaná.
Foto
Prezúvanie pneumatík je v plnom prúde: Exkluzívny rebríček vám pomôže vybrať tie najlepšie
Na snímke slovenskí hokejisti sa tešia z gólu v zápase Rakúsko - Slovensko na hokejovom turnaji o Nemecký pohár.
Hokejoví fanúšikovia, spozornite: Neznámy páchateľ ponúka falošné lístky! Takýto trik používa
Filip Kuffa odmieta, že by porušil zákon.
Výbor neprijal uznesenie k preletu vrtuľníka nad národným parkom: Takto to Kuffa zdôvodnil
Group of male and female coworkers having lunch break eating pizza together in office
Šetríte čas obedovými „menúčkami“? Zistite, kde sú najdrahšie... A nie je to Bratislava!
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (Smer-SD).
Blanár o konflikte na Blízkom východe: Slovensko nepodporí sankcie, čo by zasiahli viac občanov SR ako Irán
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz.
Pomsta Iránu? Aha, čo chce spraviť Nemecko kvôli útoku na Izrael
Taliansky premiér Mario Draghi.
Taliansky expremiér sa nezdržal: Ostré slová o Európskej únii! Prídu reformy
Chodkyňu po zrážke s autom v Tepličke nad Váhom previezli do nemocnice.
Zranenú chodkyňu po zrážke s autom previezli do nemocnice: Na ceste spravila zásadnú CHYBU!
Na snímke sprava prezidentka SR Zuzana Čaputová a český prezident Petr Pavel
Mala by vláda urovnať vzťahy s Českom? Najviac súhlasných reakcií prišlo z tohto kraja