Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.03.2019 22:59 | Šport | Futbal
Foto

Barcelona v závere rozhodla o postupe, Liverpool senzačne vyradil Bayern!

Futbalisti FC Liverpool a FC Barcelona doplnili osmičku štvrťfinalistov Ligy majstrov 2018/2019.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Liverpool postúpil do ďalšieho kola po triumfe v stredajšej osemfinálovej odvete na ihrisku Bayernu Mníchov 3:1, Barca na domácom ihrisku zdolala francúzsky Olympique Lyon 5:1. Žreb štvrťfinálových dvojíc je na programe v piatok 15. marca vo švajčiarskom Nyone.

V Barcelone sa od úvodu ujali taktovky domáci futbalisti. Zverenci Ernesta Valverdeho si vytvorili už v 5. minúte prvú gólovú šancu, Messiho vychytal bravúrne Lopes. "Blaugranas" mali vzápätí aj ďalšie šance, v 16. minúte fauloval Suareza Denayer. Arbiter Marciniak ukázal na biely bod, jeho správne rozhodnutie potvrdil aj VAR. Messi kopol loptu do bránky "panenkovsky" a Barca viedla 1:0. V 21. minúte bol blízko k vyrovnaniu Dembele, ale prestrelil. V 34. minúte musel tréner hostí striedať brankára Lopesa, ešte predtým však Philippe Coutinho po biliardovej kombinácii zvýšil na 2:0. V závere polčasu mohli domáci pridať ďalšie góly, ale Lyon podržal náhradník Gorgelin.

V druhom polčase sa najskôr domáci domáhali penalty po faule na Messiho, v 58. minúte však udreli nečakane hostia. Po rohovom kope sa po niekoľkých hlavičkách v šestnástke dostal k lopte Lucas Tousart a prestrelil všetko pred sebou - 2:1. Potom sa však opäť prihlásili o slovo Katalánci. Najskôr znova Messi, ktorý v 79. minúte vycvičil obranu Lyonu a strelil svoj druhý gól v zápase. O dve minúty neskôr vymyslel Messi nádhernú gólovú prihrávku pre Piqueho, ktorý poslal favorita do trojgólového vedenia. Posledné slovo mal striedajúci Dembele, ktorý stanovil skóre na 5:1.

V Mníchove sa hral od úvodu otvorený futbal. Prvú šancu mal hosťujúci Firmino, jeho prudká strela tesne minula pravú žrď. Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp musel už v 13. minúte striedať zraneného Hendersona, o 13 minút neskôr sa mohli obaja tešiť z prvého gólu. Mane si poradil po nákope van Dijka s Rafinhom a potom aj s Neuerom a poslal loptu do siete - 0:1. Bayern potom pridal, ale gólové šance si nevypracoval. Až v 39. minúte nacentroval z pravej strany Gnabry a Matip si loptu nešťastne kopol do vlastnej siete - 1:1.

V druhom polčase mal hneď od začiatku viac z hry Liverpool. Hostia boli aktívnejší aj strelecky a v 69. minúte prišla ich chvíľa. Po rohovom kope si najvyššie vyskočil Virgil van Dijk a poslal loptu za Neuera - 1:2. Tréner Niko Kovač sa snažil oživiť hru striedajúcimi Goretzkom a Sanchezom, ale Bavori sa na obrat nezmohli. Naopak, anglický tím v 79. minúte poistili svoj triumf po ďalšom góle Maneho. Liverpool je tak po Tottenhame Hotspur, Manchestri United a Manchestri City štvrtým anglickým tímom vo štvrťfinále.

Konečný výsledok stredajšieho odvetného stretnutia osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2018/2019:

Bayern Mníchov (Nem.) - FC Liverpool (Angl.) 1:3 (1:1) - prvý zápas 0:0, do štvrťfinále postúpil Liverpool 
Góly: 39. Matip (vlastný) - 26. a 84. Mané, 69. Van Dijk, rozhodoval: Daniele Orsato (Tal.)

 

Zostavy:
Bayern Mníchov: Neuer - Rafinha, Süle, Hummels, Alaba - Javi Martínez (72. Goretzka), Thiago Alcantara - Gnabry, James Rodríguez (79. Renato Sanches), Ribéry (61. Coman) - Lewandowski
FC Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Milner (87. Lallana), Henderson (13. Fabinho), Wijnaldum - Salah, Firmino (83. Origi), Mané

FC Barcelona (Šp.) - Olympique Lyon (Fr.) 5:1 (2:0) - prvý zápas 0:0, do štvrťfinále postúpila Barcelona 
Góly: 18. a 78. Messi (prvý z pok. kopu), 31. Coutinho, 81. Piqué, 86. O. Dembélé - 58. Tousart, rozhodoval: Szymon Marciniak (Poľ.)

Zostavy:
FC Barcelona: Ter Stegen - Sergi Roberto (83. Semedo), Piqué, Lenglet, Jordi Alba - Arthur (74. Vidal), Busquets, Rakitič - Messi, L. Suárez, Coutinho (70. O. Dembélé)
Olympique Lyon: Anthony Lopes (34. Gorgelin) - Dubois, Denayer, Marcelo, Fernando Marcal, Mendy (77. Cornet) - Ndombele, Fekir, Tousart - M. Dembélé, Depay (73. B. Traoré)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Americká vlajka a čínska vlajka (ilustračná fotografia).
Veľký krok medzi USA a Čínou: Stalo sa to po vyše roku! Ako dopadol rozhovor ministrov?
Speváčka a vášnivá astrologička Marcela Laiferová
Úprimná rada astrologičky Marcely Laiferovej: Chcete byť ŠŤASTNÍ? Viem, ako na to
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj pristúpil k razantnému kroku: Vyvolal vlnu rozhorčenia! Čaká Ukrajinu ďalšia mobilizácia?
Aktualizované
Je rozhodnuté: Mazáka odvolali z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Národná rada Slovenskej republiky.
Poslanci zvolili nového člena Súdnej rady SR: Stal sa ním tento muž
Siamské dvojičky Daisy a Violet Hiltonové.
Krutý osud siamských dvojičiek: Violet žila s mŕtvou sestrou niekoľko dní! Matka ich predala a... Trpké detaily ich života
Osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov zasahovali na zámku.
FotoVáš Tip
Poplach v centre Zvolena: Na zámku zasahovalo osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov!
Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Vypadnutie Jána Tribulu z Let’s Dance: Redaktor prišiel o ofinu aj o všetky nervy!
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdna rada rokuje o odvolaní Mazáka: Ten zo zasadnutia odišiel, čo je za tým?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin hovorí o katastrofálnych následkoch: Stretol sa s prezidentom Iránu a... Takto to dopadlo!
Ilustračné foto
Najnebezpečnejší ostrov na Zemi? Cudzincov tam čaká SMRŤ! Desivé, čo sa o ňom hovorí
Michal Šimečka a Robert Fico
Progresívne Slovensko kritizuje Fica: Premiér hovorí a koná ako geopolitický analfabet