Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.03.2019 16:47 | Šport | Cyklistika
Video

Saganovi a spol vošiel počas pretekov do cesty chodec: Boli z toho početné zranenia a pády!

Výkon tímu Bora-Hansgrohre v úvodnej tímovej časovke na cyklistických pretekoch Tirreno-Adriatico v okolí mesta Lido di Camaiore negatívne poznačil nečakaný incident.

Nepozorný chodec prechádzal cez cestu práve v čase, keď tadiaľ upaľoval sedemčlenný "vláčik" tímu Bora-Hansgrohe aj so Slovákom Petrom Saganom. Na stret s chodcom na mokrej vozovke v daždi doplatilo poľsko-talianske duo Rafal Majka, Oscar Gatto, ktorí chodca doslova "zrámovali" a sami utrpeli zranenia. Saganovi sa podľa všetkého nič nestalo a neskôr práve on preťal cieľovú pásku ako prvý člen svojho tímu.

V čase, keď sa udiala nehoda, bol na čele tímového vláčika Bora-Hansgrohe Talian Daniel Oss. Jemu sa podarilo vyhnúť nehode, ale nie všetkých členov družstva stihol včas naviesť na správnu stranu. "Zbadal som chodca a snažil som sa predvídať, čo sa stane. Vyhol som sa mu, ale je mi ľúto spolujazdcov a tiež toho muža. Je to zlé," povedal Daniel Oss podľa webu CyclingNews. "Našou úlohou je iba jazdiť a maximálne sa na to koncentrovať. Potom nastane taká situácia... radi by sme boli, keby to bolo celé bezpečné, ale také veci sa stávajú," zdupľoval Oss.

Bora-Hansgrohe doplatila na stratu dvoch pretekárov a vyvedenie z pretekového rytmu. Tímovú časovku napokon jazdci tohto nemeckého tímu dokončili až na 19. mieste v konkurencii 23-členného štartovného poľa. Bora-Hansgrohe dosiahla výsledný čas 24:22 min, o 1:57 h horší ako víťazné austrálske zoskupenie Mitchelton-Scott. Druhá priečka patrila v cieli s odstupom 7 sekúnd holandskému tímu Jumbo-Visma. Tretí bol nemecký Sunweb, ktorý zaostal o 22 sekúnd. Austrálčan Michael Hepburn ako prvý prešiel cez cieľovú čiaru, čo znamená, že bude prvým nositeľom modrého dresu lídra pretekov.

 

Peter Sagan je tradičným účastníkom podujatia Tirreno-Adriatico, známeho aj ako Preteky dvoch morí. Slovenský rýchlik na dvoch kolesách v minulosti vyhral sedem etáp na týchto pretekoch, ktoré sú pre neho tradičným rozbehom pred dôležitými jarnými klasikami v Európe

Tirreno-Adriatico 2019 - výsledky:

1. etapa - tímová časovka (Lido di Camaiore - Lido di Camaiore, 21,5 km):

1. Mitchelton-Scott (Damien Howson, Luke Durbridge, Adam Yates, Michael Hepburn, Alex Edmondson, Christopher Juul-Jensen, Brent Bookwalter) 22:25 min, 2. Jumbo-Visma (Primož Roglič, Tony Martin, Koen Bouwman, Paul Martens, Laurens de Plus, Jos van Emden a Robert Gesink) +7 s, 3. Team Sunweb (Tom Dumoulin, Sam Oomen, Chad Haga, Robert Power, Sören Kragh Andersen, Nicolas Roche, Nikias Arndt) +22, 4. Deceuninck-Quick Step (Elia Viviani, Michael Mörkov, Julian Alaphilippe, Maximiliano Richeze, Kasper Asgreen, Zdeněk Štybar, Yves Lampaert) +37, 5. Team Sky +47, 6. Lotto Soudal +54,... 19. Bora-Hansgrohe (Davide Formolo, Peter Sagan, Oscar Gatto, Maciej Bodnar, Rafal Majka, Marcus Burghardt, Daniel Oss) +1:57 min.

Poradie po 1. etape:

1. Michael Hepburn (Aus.) 22:25 min, 2. Brent Bookwalter (USA), 3. Luke Durbridge (Aus.) všetci Mitchelton-Scott - rovnaký čas ako líder,... 6. Jos van Emden (Hol.) Jumbo-Visma + 7 s.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Radoslav Ksiažek (vľavo), Štefan Kuffa a Filip Kuffa (vpravo).
Kauza Kuffovcov o útokoch na farmárov a podvodoch s pôdou: Súdny proces pokračuje
Ana chcela ujsť pred trápením a odísť zo sveta dôstojne.
Ana († 47) bojovala za eutanáziu a vyhrala: Únik z nekončiaceho PEKLA
Ranná zrážka električky s chodkyňou.
Foto
Vážna nehoda v Bratislave: Električka vrazila do chodkyne! Skončila v nemocnici
(ilustračné foto)
Magický ZÁBER, aký sa podarí raz za život: AHA, čo bolo vo vlne vedľa surfistky
Matka s 9-ročnou dcérou na kolobežke spôsobili nehodu.
Foto
Totálna nezodpovednosť matky: S dcérkou skončili v nemocnici! Zovrie vám krv v žilách, čo s ňou robila na ceste
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Flašík († 66) stvoril Fica aj Mečiara: Mal ešte veľa plánov! Čo prezradil Kollár?
Miroslav Šatan, prezident SZĽH.
Šatan potvrdil päť posíl z NHL, v hre ešte ďalšie mená: Kedy sa pripoja k tímu?
Súdny proces s exšéfom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom.
Súdna rada sa vyjadrila o možnom návrate Harabina: Takto sa k tomu postavili členovia
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Aktualizované
Živelná pohroma na Slovensku sa rozširuje: Mimoriadnu situáciu vyhlásili v ďalších okresoch
75. výročie Hudby Ministerstva vnútra SR v SND.
Foto
ODMENA za podporu prezidentského kandidáta? Majk Spirit šokuje: Mohol som si PEKNE privyrobiť!
Ramzan Kadyrov
Šokujúce odhalenia z elitnej kliniky v Moskve: Významný politik má byť nevyliečiteľne chorý
Zranený Tomáš sa v nedeľu druhýkrát narodil
Aktualizované
Kysučan Tomáš zažil hrozivý útok medvedice: V okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu!