Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.03.2019 20:49 | Šport | Hokej

Poprad sa ujal vedenia v sérii, v Nitre rozhodlo až predĺženie

Hokejisti HK Poprad zvíťazili v prvom zápase štvrťfinále play off Tipsport Ligy 2018/2019 na ľade HC Košice 3:2 a v sérii hranej na štyri víťazné zápasy sa ujali vedenia 1:0.

"Kamzíci" v zápase dvakrát prišli o najtesnejší náskok, víťazný gól napokon strelil v 53. minúte obranca Marcel Petran. Druhý zápas je na programe v utorok od 18.00 opäť v Steel aréne.

HC Košice - HK Poprad 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Góly: 17. Brophey (Nagy, Slovák), 50. Haščák (Šerbatov, Derljuk) - 5. Buzzeo (Salija, Miller), 24. Mlynarovič (Svitana), 53. Petran (Karalahti, Buzzeo). Rozhodovali: Jonák, Adamec - Orolin, Kacej, vylúčení: 8:5 na 2 min., navyše Paukovček 10 min. OT za nešp. správanie a Mlynarovič (obaja Pop.) 5 min. + DKZ za narazenie zozadu, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 6017 divákov.
/stav série: 0:1/

HC Košice: Habal - Slovák, Koch, Šedivý, Derljuk, Pretnar, Dudáš, Čížek - Spilar, Suja, Nagy - Sýkora, Brophey, Kafka - Haščák, Ignatuškin, Lušňák - Šerbatov, Klíma, Petráš - Jokeľ
HK Poprad: Vošvrda - Miner, Brejčák, Fabian, Petran, Erving, Salija, Karalahti - Bondra, Mlynarovič, Svitana - Takáč, Zagrapan, Buzzeo - Miller, Heizer, Abdul - Macík, Paukovček, Belluš - Paločko.

 

Úvod zápasu patril herne domácim, ktorí sa snažili otvoriť skóre zápasu, ale defenzíva hostí im veľa nedovolila. Hostia sa k slovu dostali v presilovke v 5. minúte, keď sa usadili pred brankárom Habalom a Buzzeo presne namieril svoju strelu z väčšej vzdialenosti - 0:1. Hostia však v prvej tretine často pykali za nedisciplinovanosť a okrem Paukovčekovho osobného trestu dostali aj štyri menšie. Najmä preto sa často hralo pred ich brankárom Vošvrdom, ktorý kapituloval v 17. minúte. Presilovku domácich využil Brophey, ktorý v skrumáži pretlačil puk do bránky Popradu - 1:1.

Druhá tretina priniesla viac bojovnosti, nasadenia a ešte vyššie tempo hry. V 24. minúte hrali hostia presilovku, v nej sa pred Habala natlačil Svitana a jeho akciu dokončil Mlynarovič - 1:2. Hostia sa dostali herne na koňa, ale opäť sa nevyhli vylúčeniam. Mlynarovič v 33. minúte dohral po zákroku na Nagya, avšak Košičania v 5-minútovej presilovke neskórovali.

Hostí ubránené oslabenie povzbudilo, naďalej aktívne korčuľovali a vykrývali priestor pred Vošvrdom. V úvode tretej časti sa snažili pridať tretí gól, v 22-sekundovej presilovke o dvoch hráčov sa im to však nepodarilo. Košickí diváci hnali vpred svojich hráčov, tým však chýbala ľahkosť a narážali aj na organizovanú defenzívnu hru súpera. V 50. minúte ju však prekonali, keď Šerbatov vybojoval puk pre Haščáka, ktorý zblízka vyrovnal - 2:2. Gól naštartoval hráčov i divákov, ktorých mohol v 53. minúte potešiť aj Sýkora, svoju akciu však nedoviedol do gólového konca. Čo nevyšlo im, podarilo sa krátko na to "kamzíkom." Po vyhranom buly v útočnom pásme pohotovo vystrelil obranca Petran a Habal nestihol zareagovať - 2:3. Okamžite mohol vyrovnať Suja, proti jeho pokusu pred odkrytou bránkou sa však pohotovo presunul Vošvrda. V 58. minúte mohol poistiť popradský náskok Svitana, krátky únik na Habala však nezakončil ideálne. Košičania v snahe o vyrovnanie skúsili aj hru so šiestimi hráčmi, no bez želaného úspechu. Popradčania tak vyhrali v Košiciach štvrtýkrát v sezóne, najmä sa však ujali vedenia 1:0 v sérii. 

V ďalšom štvrťfinálovom súboji Kaufland play off Tipsport Ligy 2018/2019 zvíťazili hokejisti Dukly Trenčín na ľade Nitry 3:2 po predĺžení a ujali sa vedenia v sérii 1:0. Druhý zápas je na programe v utorok 12. marca opäť v Nitre (18.00 h).

HK Nitra – HK Dukla Trenčín 2:3 pp (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)
Góly: 10. Kerbashian (Scheidl, Pupák), 17. Lantoši (Slovák) - 21. Bartovič (Cebák), 58. Starosta (Sojčík, Radivojevič), 70. Rýgl (Ölvecký). Rozhodovali: Novák, Štefik - Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 3:6 na 2 min., presilovky 0:1, oslabenia 0:0, 3247 divákov.
/stav série: 0:1/
Nitra: Hanuljak – Mezei, McCormack, Pupák, Morrison, Rais, Versteeg, Korím, Fominych – Blackwater, Slovák, Lantoši – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Buček, Bortňák, Rapáč – Hrušík, Čaládi, Pätoprstý
Trenčín: Valent - Starosta, Rýgl, Krejčí, Cebák, Gula, Bokroš, Bohunický, Hudec - Sojčík, Ölvecký, Radivojevič - Hecl, Sadecký, Bartovič - Švec, Radjenovic, Varga - Hlinka, Dlouhý, Mikula

Štvrťfinále medzi Nitrou a Trenčínom sa začalo, akoby ani jedno mužstvo nepauzovalo takmer dva týždne. Zápas sa odohrával od začiatku vo vysokom tempe a vo výbornej atmosfére. Prvá tretina vyšla lepšie domácim, ktorí sa presadili dvakrát. V 10. minúte nechali hostia veľký priestor pri prechode stredným pásmom Kerbashianovi a ten vymietol horný roh Valentovej brány. Na tento zásah mohol odpovedať v 12. minúte Švec, ktorý zakončoval prečíslenie, ale Hanuljak si s jeho strelou poradil. V 17. minúte ukázal svoju rýchlosť Lantoši, ktorý poľahky obkorčuľoval Rýgla a bekhendom prekonal Valenta - 2:0.

Vstup do druhej tretiny mali lepší Trenčania. Už v úvodnej minúte znížil na rozdiel gólu aktívny Bartovič. V 27. minúte sa ocitol Majdan zoči-voči Valentovi, no brankár hostí strelu zneškodnil. V 33. minúte sa puk odrazil k Ölveckému, ktorý vo výbornej pozícii zlyhal. Oba tímy si nič nedarovali a v súbojoch nič nevypúšťali.

Tretia tretina priniesla najmenej hokejového umu. Trenčín sa snažil vyrovnať, ale do vyložených šancí sa prakticky vôbec nedostal. Nitrania bránili stredné pásmo a hostia mali oveľa slabší pohyb ako v prvých dvoch tretinách. Vytúžené vyrovnanie nakoniec prišlo. V 58. minúte využili Trenčania presilovú hru zásluhou Starostu. V riadnom hracom čase sa už nič neudialo, a tak zápas išiel do predĺženia.  Na jeho začiatku mali domáci presilovú hru, ktorú odohrali veľmi zle. Trest za pasivitu Nitry prišiel v poslednej minúte predĺženia, keď si “Corgoni” nedali pozor na Rýgla a ten zariadil prvý bod v sérii pre Trenčín.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!