Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.03.2019 14:00 | Správy | Domáce správy

Príbehy slovenských obetí pádu lietadla: Poslanec Hrnko bol so svojou láskou Blankou 40 rokov

Pri páde lietadla v Etiópii prišli o život štyria Slováci, traja boli príbuznými poslanca Antona Hrnka.

Výlet organizoval Martin

Otvoriť galériu
Martin Hrnko
Zdroj: tasr

Syn Antona Hrnka mal za minulý rok nalietaných 201 348 kilometrov, vo vzduchu strávil 295 hodín a na cestách neuveriteľných 316 dní. Svojej rodine chcel ukázať divokú Afriku a najmä kmeň Samburu. Exotickú dovolenku však neplánoval cez cestovku, v ktorej pracoval. „Martin s mamou a so sestrou chceli ísť na safari, za kmeňom Samburu a na Zanzibar. Presnú trasu nevieme, lebo si ju Martin robil sám,“ povedal majiteľ cestovnej kancelárie BUBO Ľuboš Fellner.

Hoci bol Martin na cestách takmer nepretržite, krásy sveta ukazoval aj svojim rodičom. „Minulý rok mal mať pár dní voľna. Hneď plánoval zobrať rodičov na cestu do Pobaltia. Ani neviem, či to nakoniec vyšlo,“ spomína v nekrológu kolegyňa Martina Čameková. Jeho snom bolo ukázať rodičom aj divokosť Afriky. „Bohužiaľ, tam už nedoletel,“ napísal Fellner.

 

Manželka Blanka bola veľmi obetavá

Otvoriť galériu
Blanka Hrnková
Zdroj: tasr

S manželkou sa Anton Hrnko spoznal ešte počas vysokoškolských štúdií. Aj keď boli študentská láska, stále sa mali veľmi radi. „Boli spolu 40 rokov, mali sa veľmi radi, boli ako dvojičky,“  povedal pre Nový Čas Hrnkov brat Ján.

Vyštudovaná právnička riešila v posledných rokoch najmä realitné záležitosti. „Vždy bola milá, ochotná, nikomu neodmietla pomoc, riešili sme spolu množstvo zmlúv, keď som mala realitku,“ prezradila nám jej známa Marika. Spolu s manželom bývali v rodičovskom dome v Stupave, kde sa ešte starali o Blankinho 90-ročného otca.

Michala žila pre prácu

Otvoriť galériu
Michala Hrnková
Zdroj: sita

Dcéra poslanca Michala nebola až taká dychtivá po cestovaní ako jej brat. Jej svet sa točil okolo čísiel. Kolegovia v práci hovoria, že sa na ňu vždy dalo spoľahnúť. „Pracovala na vývoji informačných a grafických systémov pre zdravotníctvo. Mala priateľa, ale rodinu ešte nemali, dá sa povedať, že žila pre prácu,“ prezradil Novému Času jej kolega s tým, že vo firme pracovala už od školy. Po dovolenke veľmi túžila.

„Vedeli sme, že ide na dovolenku a tešili sme sa, kedy sa vráti, lebo sme mali dohodnutý program, po týždni sme mali pokračovať v práci,“ dodali so žiaľom kolegovia.

V slzách je aj rodina Danice Olexovej

Otvoriť galériu
Nečakaná a náhla smrť pracovníčky charitatívnej organizácie Dobrá novina Danice Olexovej ťažko zasiahla jej najbližších. „Je to šok pre všetkých a pre rodinu zvlášť. Prežívajú to v tichu a chcú to takto prežívať, my sa snažíme u nás na pracovisku s kolegami postupne s tým vyrovnať a pochopiť, že to, čo sa zdá neuveriteľné, je realita,“ opísal ťažké chvíle Danicin kolega a riaditeľ Dobrej noviny Marián Čaučík s tým, že na miesto tragédie sa rodina ani on zatiaľ nechystajú.

„Včera som sa spojil s naším konzulom v Etiópii a pýtal som sa ho aj na možnosť, keby niekto z rodiny alebo aj ja ako zástupca organizácie, v ktorej Danica pracovala, by sme tam išli, či vieme niečomu pomôcť. Zatiaľ odpoveď bola, že nie,“ dodal.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: roj, Nový Čas, fsz, kuk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!