Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.03.2019 14:17 | Šport | Šport mix

Neskutočný bežecký výkon Kuzminovej: Nasťa netrafila 7 terčov a obsadila fantastické 6. miesto

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová na majstrovstvách sveta vo švédskom Östersunde skončila v stíhacích pretekoch šiesta, keď za víťazkou zaostala o 1:41,3 min.

Na 10 km trati vynikla so zlatým finišom Nemka Denise Herrmannová pred Nórkou Tiril Eckhoffovou (+31,4) a ďalšou Nemkou Laurou Dahlmeierovou (+31,6). Druhá slovenská biatlonistka Ivona Fialková sa zaradila na 37. miesto (+4:52,6), P. Fialková neštartovala.

Zo zlatého šprintu si Kuzminová preniesla 10-sekundový náskok pred Tandrevoldovou a 13 sekúnd ju delilo od Dahlmeierovej, predchádzajúcej víťazky na dvoch MS, navyše olympijskej šampiónky z Pjongčangu.

Kuzminová s podlomeným zdravím senzačne ovládla šprint a na MS si skompletizovala medailovú zbierku. V stíhačke bola na ZOH dvakrát strieborná, v tejto sezóne v seriáli SP sa najviac darilo Wiererovej, Vittozziovej i Mäkäräinenovej, no aj 5. Kuzminovej, ktorá bola v Oberhofe druhá. Aj P. Fialková sa objavila na stupňoch, a to dvakrát, 3. bola v Pokljuke, 2. v Hochfilzene, no po nevydarenom šprinte mala na 48. priečke (+2:10) zložitú situáciu, radšej ušetrila sily a neštartovala. I. Fialková na 33. priečke naháňala stratu 1:36 min.

 

Kuzminovej (celková strelecká bilancia 2-2-2-1) náskok na čele narástol, pred úvodnou streľbou až na 18,6 s. Netrafila však prvé dva terče a zosunula sa na 7. miesto, 26,2 za vedúcou Dahlmeierovou. V mraze -5 stupňov začalo aj snežiť a podmienky boli v silnom vetre opäť dosť náročné. Druhá ležka poslala na druhom a treťom terči Kuzminovú opäť na dva trestné okruhy a nasledoval pokles na priebežné 8. miesto, so stratou na prvú Herrmannovú 1:10,5 min.

Spoliehať sa musela už len na dve stojkové položky, tretí a štvrtý výstrel ju však opäť zabrzdili. Na čele sa ocitla dovtedy strelecky bezchybná domáca Brorssonová, Kuzminovú delilo od nej na 9. mieste 1:45,1. Záverečnú 'stojku' zvládla Brorssonová so štyrmi chybami a keďže Herrmannová zastrieľala brilantne, o titule bolo rozhodnuté. O striebro bojovali jej krajanka Dahlmeierová a úspešnejšia vo finiši Eckhoffová. Kuzminovej pribudol siedmy trestný okruh, v záverečnej 'stojke' nesklopila tretí terč, no posunula sa na 7. priečku (+1:36,7) a v streleckej lotérii mnohých favoritiek vybojovala nakoniec cenné šieste miesto. 

Sedem chýb na strelnici okomentoval Kuzminovej strelecký tréner Tomáš Kos z primeraného nadhľadu. "Tých sedem je veľa, no chyby robili aj ďalšie, pretože podmienky boli naozaj zložité. V druhej položke sa ešte zostrili, možno Nasťa presne nezareagovala. Streľba stojmo už bola dosť o lotérii, myslím si však, že sedem chýb, a pritom šieste miesto, je na majstrovstvách sveta výborné."

I. Fialková (1-2-0-4) netrafila druhý terč, pri ďalšej streľbe ležmo druhý a štvrtý, stroskotala však v záverečnej streľbe stojmo so štyrmi chybami.

stíhacie preteky na 10 km: 1. Denise Herrmannová (Nem.) 31:45,9 min (2 tr. okr.), 2. Tiril Eckhoffová +31,4 s (2), 3. Laura Dahlmeierová (Nem.) +31,6 (1), 4. Marte Ölsbu Röiselandová (Nór.) +1:35,0 min (4), 5. Hanna Obergová (Švéd.) +1:35,0 (5), 6. Anastasia KUZMINOVÁ (SR) +1:41,3 (7), 7. Mona Brorssonová (Švéd.) +1:47,2 (4), 8. Ingrid Landmark Tandrevoldová (Nór.) +2:01,2 (4), 9. Jevgenija Pavlovová (Rus.) +2:14,3 (1), 10. Lisa Vittozziová (Tal.) +2:32,2 (6), ..., 37. Ivona FIALKOVÁ (SR) +4:52,6 (7), neštartovala Paulína FIALKOVÁ

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Strašné následky po útoku ruskej armády: Medzi obeťami je aj dieťa! Zelenskyj sa vyjadril k nešťastiu
Podnikateľ bojuje s rakovinou lymfatických uzlín.
Chorého Fedora Flašíka previezli do cudziny: Zachránia ho na klinike prominentov?!
Alexej Navaľnyj († 47)
Zadržali podozrivých z útoku na ruského opozičníka: Bol blízkym spojencom Navaľného († 47)
(ilustračné foto)
Slováci, pozerajte na oblohu! Uvidíte tam niečo nezvyčajné
(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!
Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní