Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.03.2019 09:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Moderátorka Karin Majtánová o snúbencovi Petrovi a ich plánoch: Na svadbu čakám päť rokov!

Miss Slovensko z roku 1993, dnes známa moderátorka Dámskeho klubu na RTVS Karin Majtánová (45) je už päť rokov zamilovaná do sympatického Petra Kremnického (44).

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Dvojica plánuje svadbu, no má to vážny háčik. Zaľúbenci sa chcú brať v kostole, a práve o tom, či sa zosobášia pred oltárom, musí rozhodnúť Arcidiecézny tribunál v Trnave.

V devätnástich ste sa stali víťazkou súťaže krásy a užívali ste si slávu a obdiv. Mali ste čosi po dvadsiatke, keď ste sa stali slobodnou mamičkou a museli ste sa vyrovnať s tým, že dcéra Karin (23) sa narodila s detskou obrnou. Vypiplali ste ju a dnes je z nej študentka medicíny. Nebolo asi jednoduché v takom mladom veku čeliť realite.

Pravda je, že kým som sa stala mamou, bol pre mňa život gombička. Užívala som si ho, no niekto tam hore si povedal – a teraz už dosť, niečo ju treba naučiť, hoci aj prostredníctvom takejto ťažkej skúšky. Karinka sa narodila predčasne s detskou obrnou. Priznávam, nebolo to pre mňa ľahké. Najskôr som mala fázy, keď som sa hnevala, plakala som, bála som sa. Potom prišla fáza pokory, prijala som realitu, ale nevzdala som sa. Nejdem sama seba glorifikovať, veď mama urobí pre svoje dieťa všetko. Nie som vôbec výnimočná. Spolu s mojimi rodičmi a s Karinkou sme všetko zvládli. Som pyšná na svoju dcéru, je z nej múdre a šikovné dievča.

Keď mala dcérka štyri roky, vydali ste sa za podnikateľa z Prievidze a na svet prišiel syn Samko (12). No manželstvo vám nevyšlo a rozviedli ste sa. Ako vychádzate s oboma bývalými partnermi?

S Karinkiným otcom nie sme v kontakte a so Samkovým otcom len sporadicky. Žije totiž 160 km od Bratislavy a je dosť zložité vídať sa častejšie. Samko má veľa záľub, chodí na nemčinu, angličtinu, trénuje basketbal, chodí na saxofón a cez víkend chce byť aj so svojimi kamarátmi.

 

Čím vás terajší partner presvedčil, že práve on je mužom vášho života?

 

Myslím si, že to je presne tak, ako keď vás niečo osvieti. My sme sa s Peťom poznali už dlhšie, stretli sme sa na plese, kde bol pracovne ako fotograf. Osud nás spojil až o rok neskôr. Peťo je jediný muž v mojom živote, ktorý má upratané ego.

Otvoriť galériu

Ako to myslíte?

Samostatná žena je vždy komplikácia pre mužov, ktorí to v sebe upratané nemajú. Môj partner je vyrovnaný človek. Má nesmierne vyžarovanie, je veľmi príjemný spoločník nielen pre mňa, ale aj pre ľudí, s ktorými sa stretávame. A čo si nesmierne vážim - vôbec na mňa nežiarli!

Stálo za to počkať si naňho?

Určite to stálo za to. Človek musí byť trpezlivý. Sme stvorení na to, aby sme žili v páre. No v čase, keď som veľmi chcela partnera, nikto do môjho života neprišiel. Potom sa stalo čosi, čo dnes dáva všetkému význam. Raz večer, keď už deti spali, sadla som si v obývačke a hlavou mi prešlo: „Ale veď ja vlastne nikoho nechcem!“ V tej chvíli som to tak cítila. Bolo to pred piatimi rokmi, tesne pred Vianocami a už 18. januára som na plese stretla Peťa. O dva dni sme išli na prvé rande. Od toho dňa sme sa nepretržite stretávali, vymenili si mnoho esemesiek, 28. januára prišiel ku mne na kávu a už neodišiel. Po dvoch týždňoch sa ma spýtal: „A zoberieš si ma?“ Myslela som si, že si zo mňa robí žarty.

Prikývli ste? Prečo ste sa teda ešte za tých päť rokov nezobrali?

Povedala som, že áno. V tomto veku je človek už citovo „uprataný“, takže vie rozlíšiť silu slova. Sme zrelí ľudia a každý máme za sebou vzťah, ktorý nevyšiel. Pozeráme sa preto na život inými očami. Keby sme boli mladí a stáli by sme na začiatku života, rozmýšľali o hypotéke, chceli by sme spolu deti, tak by sme sa so sobášom určite viac ponáhľali. Lenže my už máme tieto veci vyriešené. Máme kde bývať, ja mám dve deti, Peťo má jedno, to nám úplne stačí. Je to len o nás dvoch. A ak to má mať pre mňa hĺbku a význam, chcela by som mať svadbu v kostole. Nikdy som nestála pred „tvárou Božou“, nebola som vydatá v kostole, tak by som to chcela zažiť. Z toho najhlbšieho presvedčenia, z hĺbky duše.

Čo vám v tom bráni?

Peťo sa ženil prvýkrát v kostole, takže o to je to zložitejšie... Som veriaca a vediem k viere aj svoje deti. Chodili do katolíckych škôl, majú sviatosti. Aj ja mám všetky sviatosti - prvé sväté prijímanie aj birmovku.

Otvoriť galériu

Hovoríte, že ste nábožensky založená, pritom máte nemanželskú dcéru Karin a so Samkovým otcom ste mali civilný sobáš. Prečo?

Keď som sa vydávala prvý raz, môj dnes už exmanžel bol zarytý ateista. Mala som tú vieru v sebe aj vtedy, ale myslím si, že bola plytšia. Nechodila som vtedy pravidelne do kostola. Dnes je to iné. Máme s rodinou taký nedeľný rituál - o jedenástej ideme do kostola, Samko miništruje. Omša sa stala neodmysliteľnou súčasťou, tak to cítim. Niečo ma do kostola ťahá. Potom máme obed a ideme spolu von. Nedeľa je pre nás svätá.

Je svadba v kostole aj Petrovo želanie alebo vám len chce splniť sen o cirkevnom sobáši?

Keby to nechcel, zoberieme sa niekde na úrade. Ale aj on to tak chce, on sa rozhodol podstúpiť tú tortúru s anulovaním cirkevného sobáša. Trvá to už dva roky. Peťo sa odvolal proti rozsudku prvej inštancie, pretože tam rozhodli, že je málo dôvodov na nulitu jeho sobáša s prvou manželkou. Nedávno však dostal dekrét o prijatí návrhu na druhý stupeň súdneho pojednávania na arcidiecéze v Trnave. Čakáme, ako arcidiecéza v našom prípade rozhodne.

Hovoríte o svadbe aj konkrétne? Ako by mala vyzerať?

Peťo vraví, že by chcel veľký letný žúr na zelenej lúke pre všetkých našich kamarátov a známych. Kamaráti z brandže by nám aj zaspievali, chceli by sme, aby to bolo také zážitkové, aby sme si ten deň užili. Aby to bolo plné emócií, ktoré od toho očakávam.

Zmeníte si po svadbe priezvisko na Kremnická?

Majtánovcov je prevaha – ja som Majtánová, Karinka je Majtánová, Samko je Majtán, tak sa smejeme, že Peťo bude musieť byť Majtán. Toto budeme riešiť, keď to bude aktuálne. Ale ja si určite svoje meno nezmením.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Nedeľa, Marika Eisler Studeničová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!