Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.03.2019 14:05 | Prezidentské voľby 2019

Prezidentský kandidát Maroš Šefčovič: Aký má názor na interrupcie a povinné očkovanie detí?

Súčasný prezident Andrej Kiska bude už čoskoro musieť uvoľniť miesto svojmu nástupcovi. O tom, kto postúpi do užšieho boja o prezidentský palác, rozhodne prvé kolo prezidentských volieb.

Slováci pristúpia k volebným urnám už v sobotu 16. marca. Nový Čas predtým svojím čitateľom prináša možnosť položiť otázky jednotlivým kandidátom. Ako štvrtý v poradí odpovedal súčasný eurokomisár Maroš Šefčovič, ktorý kandiduje s podporou Smeru.

 

Viac k téme:
Online rozhovor
Položte otázku pre nášho hosťa:
:) :D :-X :-O :-( <3
Ostáva Vám ešte 2000 znakov
Posledná aktualizácia:
13:33 Jožko Nehanbíte sa tvrdiť,že ste nezávislý kandidát?
Nie nehanbím sa, pretože som nezávislý kandidát, ktorý verím, že môže najlepšie plniť úlohu nadstraníckeho prezident. Na rozdiel od iných kandidátov nie som členom strany a svoju nezávislosť som dokazoval posledných 10 rokov na najvyšších postoch v rámci EÚ, ktoré som vždy začínal tým, že som musel prisahať pred Európskycm súdnym dvorom, že budem svoj mandát vykonávať nezávisle. Som pripravený spraviť tak aj na Ústavu SR a byť prezidentom všetkých ľudí na Slovensku.
13:34 Janulka Dobrý deň, pán Šefčovič. Ak bude Robert Fico kandidovať na ústavného sudcu, vymenujete ho? Ďakujem za odpoveď
Robert Fico nekandiduje a ani nebude kandidovať na post ústavného sudcu a preto je táto otázka irelevantná.
13:36 Peter P Je podľa Vás hanbou cítiť pronárodne viac ako proeurópsky? Ste za umiestnenie USA armády v zvrchovanom štáte ktorý je členom NATO?
Určite nie je hanbou myslieť pronárodne. Ja sa cítim ako národný, sociálny a kresťanský kandidát. To sú piliere môjho hodnotového vybavenia. Preto cítim veľkú podporu od ľudí na Slovensku a tak isto ma v tomto podporili najvyšší predstavitelia cirkví SR. Americké základne na Slovensku nebudú a ani sa o tom nerokuje.
13:37 pol510 myslíte si že pokútne dohody Čaputovej a Mistríka o vzdávaní sa v prospech druhého sú volebným podvodom? zákon ani ústava takéto niečo nepozná. napadnete to na ústavnom súde?
Verím, že ľudia na Slovensku si z toho vyvodia najlepšie závery. Fascinuje ma, ako predvolebná diskusia bola orientovaná na otázku kto kedy odstúpi, aký tlak sa vyvíjal na odstúpenie niektorých kandidátov. Budem rešpektovať vôľu ľudí na SLovensku a do poslednej chvíle sa budem sústrediť na intenzívnu kampaň a presviedčať ľudí o svojom programe a hodnotách.
13:38 Vikina Pekný deň Vám prajem, dúfam, že všetko dobre dopadne a budete náš dobrý pán prezident. Držím Vám palce.
Veľmi pekne ďakujem za vašu podporu. Veľmi si ju vážim a práve takéto osobné vyjadrenia, ktorých sa mi dostáva veľmi veľa počas stretnutí s ľuďmi na Slovensku sú pre mňa tým najdôležitejším signálom a povzbudení, keď vám niekto stisne ruku a do očí vám povie, že vás budem voliť aj s celou rodinou. Je to veľmi motivujúce.
13:41 Marek Čo si myslíte o výrokoch R. Fica o Sorosovi, štátnom prevrate organizovanom zo zahraničia, výrokoch o novynároch atď.? Nie je pre Vás ako kariérneho diplomata trošku dehonestujúce sedieť vedľa neho na akciách MDŽ a nasilu sa smiať jeho vtipom? Prosím o jasnú odpoveď bez zbytočného pátosu.
Roberta Fica som stretol prvýkrát ako veľvyslanec v Izraeli, keď navštívil túto krajinu ako nezávislý poslanec. Potom sme sa stretli počas môjho pôsobenia v Bruseli, kde som s ním už s ako premiérom spolupracoval na kľúčových miľníkoch novodobej slovenskej histórie. Keď sme vstupovali do Schengenu, presadzovali čo najlepší kurz eura pre našich ľudí a bojovali o miliardy eur z eurofondov pre naśu krajinu. Na záver by som zdôraznil, že si veľmi vážim ženy, na oslavy MDŽ chodím pravidelne a dlhodobo. Myslím, že aspoň raz ročne si naše ženy zaslúžia, aby sme sa im poďakovali, čo robia pre našu spoločnosť.
13:43 Eva Aky mate nazor na interupcie a povinne ockovanie deti?
Keď žena uvažuje o interrupcii je to pre ňu hraničná situácia a preto musíme urobiť maximum, aby žena za takýchto zložitých okolností dostali ešte viac informácii o všetkých možnostiach a alternatívach. Som veľmi rád, že počet interupcii na Slovensku klesá. Musíme zabezpečiť, aby ženy neboli vyháňané do nebezpečnej šedej zóny a aj z tohto dôvodu považujem súčasnú právnu úpravu za dostatočnú. V otázke povinného očkovania sa spoľahnime na našich profesionálnych lekárov a zdravotníkov a neriskujme zdravie našich detí.
13:45 johan Dobry den, aky bol Vas dovod no odstupenie z kandidatury na predsedu europskej komisie?
Som tímový hráč a úspech sociálnych demokratov ako na Slovensku, tak aj v Európe je pre mňa veľmi dôležitý. Vniesol som do tejto debaty témy, ktoré sú veľmi dôležité pre Slovensko. Či už hovoríme o jasnej priemyselnej politike, o nastolení dôraznejšej obchodnej politiky, znižovanie rozdieľov medzi západoeurópskymi a východoeurópskymi krajinami, ktoré sa mi podarilo presadiť do programu Európskej sociálnej demokracie, ktorého kľúčové body som prezentoval aj na koncoročnom kongrese v Lisabone.
13:48 Anna Svrčeková Žijem v obci do 1500 obyvateľov, v okrese Nové Zámky. Chcem sa spýtať, ako si predstavujete Vašu pomoc obciam. Problém s odlivom mladých ľudí, nedostatok pracovných príležitostí.
Slovensko je naďalej do veľkej miery vidieckou krajinou a to hlavne z pohľadu toho, že väčšina našich ľudí žije na vidieku a veľmi citlivo vnímam obavy našich rodičov a starých rodičov, že mladá generácia chce odísť z našich obcí a dediniek a častokrát až do zahraničia. Preto treba urobiť všetko preto, aby sme jednak oživili naše pôdohospodárstvo, povedal som jasne, že chcem byť obhajcom pôdohospodárov, poľnohospodárov a lesníkov, ktorý sa sústredí na to, aby sme tento sektor oživili, vytvorili nové pracovné príležitosti. Naďalej rozvíjali náš vidiek, aby Slovensko zostalo také krásne ako je dnes, aby bolo stále viac slovenských potravín v obchodoch a aby sme pomohli mladým ľuďom začať svoj rodinný život tu na Slovensku, či už lepšími podmienkami pre mladé mamičky alebo prostredníctvom zvýšenia ponuky nájomných bytov, aby si mladí ľudia spájali svoju budúcnosť s našou krajinou. Starostom a primátorom som na početných stretnutiach sľúbil, že ak by som sa stal prezidentom, vytvorím post poradcu pre miestnu správu, s ktorým by sme hľadali riešenia na otázky, ktoré musia riešiť mestá aj menšie obce.
13:50 Ipso Preco by som mal volit vas a nie p. Harabina.
Verím, že som lepší kandidát s medzinárodnými skúsenosťami, s kontaktmi a so štýlom komunikácie, ktorý bude vedieť zabezpečiť to, čo Slovensko najviac potrebuje. Celospoločenský zmier, že sa budem vedieť za Slovensko pobiť v zahraničí, tak ako som to robil doposiaľ, aby sme spoločne budovali silné Slovensko a že môj sociálny program, ako aj dôraz na kresťanské hodnoty bude veľmi dôležitý pre vás ako aj pre väčšinu občanov našej krajiny.
13:52 Anna Dobrý deň pán Šefčovič, ak by sme všetci občania Slovenska premýšľali vlastným rozumom a nie cez prizmu médií a PR agentúr, zvolíme si jednoznačne Vás. Vaša kariéra je jednoznačným dôkazom, že ste profík a budete veľkou pomocou pre Slovensko v časoch zmien v EÚ, ktoré nás v najbližších rokoch neodvratne čakajú. Moja otázka znie: Čo si myslíte o formáte V4 a jeho úlohe v najbližšom období? Ďakujem, veľmi Vám s rodinou držíme palce. Anna
Veľmi pekne ďakujem za vaše pozitívne slová. V4 je pre Slovensko veľmi pozitívny formát. Susedia musia navzájom spolupracovať a podporovať sa, podobne spolupracujú škandinávske krajiny, pobaltské republiky, či Benelux. Spolupráca v rámci vyšehrádskej štvorky bola veľmi dôležitá napríklad v boji proti migračným kvótam, za ktoré som nikdy nehlasoval a určite bude veľmi dôležitá aj pri presadzovaní ekonomických a zahraničnopolitických tém. Slovensko nesie za vyšehrádksky región väčšiu zodpovednosť, pretože sme to v európskej integrácii dotiahli najďalej, jediný sme členom eurozóny a veľmi dobre mi vždy padne, keď sme to my, ktorí si s našim susedmi delíme informácie o tom, aké problémy sa v rámci eurozóny riešia, lebo my jednoducho pri tom stole sme.
13:56 Harabín volič Pán Šefčovič, kto klame o vašom divne získanom titule JUDr., tesne po revolúcií, v čase chaosu, keď sa skartovali archívy ŠtB a všelijaké potvrdenia sa živelne vydávali. Harabín alebo Vy? Prečo aj ostatní študenti Moskovskej KGB diplomacie nemajú titul JUDr.?
Som prekvapený, ako môže sudca v priamom prenose opakovane klamať o tak jasnej záležitosti. Rozhodnutie o udelení titulu JUDr. zo strany právnickej fakulty podpísané profesorom Kusým je na mojej webstránke, ktoré potvrdzuje, že všetko bolo plne v súlade s platnou legislatívou. Podobne ako mne bol titul JUDr. pridelený aj desiatkam československých študentov, čo bolo potvrdené aj dekanom právnickej fakulty.
13:58 Martin Pán Šefčovič, čo hovoríte na špinavú kampaň zo strany podporovateľov pani Čaputovej?
Veľmi mi záleží na tom, aby sme kampaň viedli férovo a čisto a v tomto duchu som na niektoré okolnosti upozornil aj na mojej tlačovej konferencii minulý týždeň.
14:00 Ľuboš Kráľ Dobrý deň, aj v obleku je na Vás vidieť, že cvičíte (máte riadny hrudník:). Ako často do týždňa sa dostanete do posilňovne a koľko vytlačíte na rovnej lavičke? Držím palce vo voľbách, Ľuboš Kráľ, Trnava
Možno to tak dnes nevyzerá, ale v mladosti som bol ľahkým atlétom. Dokonca sme spolu s tímom Slávie UK vyhrali majstrovstvá Slovenska v štafete 4x100 metrov v Nitre. Z týchto čias viem, že jediným receptom ako si udržať sviežu myseľ a zdravie je intenzívny šport. Postupne som chcel presedlať z polmaratónov na bicykel a crossfit a na lavičke vytlačím 100 kilo. Ďakujem pekne za všetky otázky, prajem pekný deň všetkým čitateľom.
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Hana († 77) žila posledné roky v ústraní.
Foto
Skonala Hana Brejchová († 77): So sestrou sa zmieriť nestihla! Zvláštne, čo povedala jej neter
Ilustračné foto
Slováci, túto ZNÁMU aplikáciu si za žiadnu cenu nesťahujte! Predstavuje obrovské RIZIKO
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Odstrel medveďa, ktorý mal útočiť v Liptovskom Mikuláši: Iniciatíva podala trestné oznámenie! Prípad rieši polícia
Peter Pellegrini
Aktualizované
Web českej agentúry napadli hackeri: Vydali nepravdivú správu o Pellegrinim
Ilustračné foto
Trávite veľa času na telefóne? Môžete mať problém! Pozrite sa, čo ukázal prieskum
Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81).
Foto
Odišiel velikán: Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81), ich slová vám naženú slzy do očí
Ilustračné foto
Váš Tip
V slovenských lesoch sa deje niečo zvláštne: Prekvapení sú aj skúsení hubári!
Nemeckí policajti počas razie zameranej proti prevádzačom v Solingene.
Horor v Nemecku: Slovenku (13) mali týrať 4 tínedžerky! ÚNOS a 5-hodinové mučenie?
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Nešťastie v jazdeckom areáli v Bratislave: Žena spadla z koňa! Na miesto letí vrtuľník
Végh si miešaním sa do volieb zavaril.
Attila Végh schytal po voľbách ďalšiu FACKU: Prišiel už o tretí KŠEFT! Košom mu dala TÁTO značka
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
USA tvrdia, že Čína podporuje Rusko vo vojne, minister sa nezdržal: Nepripustíme, aby...
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Konktrovezný zákon Británie o migrácii: Podpíše sa pod také čosi kráľ?