Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Kráľa Zemplína Varehu v base operovali: Otrávili ma vysoko nakazenou fašírkou!

Skončil pod skalpelom! Mikuláš Vareha (56) si za megapodvody odpykáva 12-ročný trest v sabinovskej base, no opäť dal o sebe vedieť spoza múrov väznice. Samozvaný zemplínsky kráľ podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa a tvrdí, že ho chceli otráviť nakazenou fašírkou.

„Sira“ Varehu museli dokonca operovať v nemocnici pre odsúdených. Mikuláš Vareha (56), ktorý nedávno zakladal spoza mreží politickú stranu Agent 777-SD a neúspešne chcel kandidovať aj na prezidenta, si myslí, že sa druhýkrát narodil.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

„Podávam trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, ktorý mi 5. februára v sabinovskej väznici na večeru podal vysoko nakazenú mäsovú fašírku. Bol som otrávený, hospitalizovaný a v poslednej chvíli aj operovaný,“ napísal z väzenia Novému Času Mikuláš Vareha s tým, že o svojom dohade informoval aj svojho spoluväzňa Ľuboša S.

Práve s ním totiž sedí počas vydávania stravy pri jednom stole. Vareha sa o úmysle alebo neúmyselnom konaní neznámeho páchateľa bližšie vyjadriť nevedel. „Môj stav je už stabilizovaný a som rád, že som vôbec prežil,“ píše ďalej Vareha.

 

Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) vo svojom stanovisku uviedol, že nie je oprávnený poskytovať informácie o väznených osobách obzvlášť, keď sa týkajú ich zdravotného stavu. „Odmietame akékoľvek zavádzajúce informácie o hygienicky závadnej strave a z nej vyplývajúcich zdravotných problémoch. V uvedenom dni večera na oddelení výkonu trestu Sabinov spĺňala všetky hygienické štandardy a v priamej súvislosti s jej konzumáciou nebolo zaznamenané zhoršenie zdravotného stavu u žiadneho odsúdeného v tomto väzenskom zariadení,“ reagoval riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa ZVJS Adrián Baláž.

Rozhorčený Vareha si myslí niečo iné. „Hodnoty namerané v čase hospitalizácie boli smrteľné - cukor som mal až 32,5! Za 16 dní som schudol 16 kíl. Operovali mi slepé črevo, ale ešte čakám na lekársku správu. Asi som sa druhýkrát narodil! Nebola to náhoda a záhadou zostáva, že z vyše 400 väzňov z tej večere nikomu nič nebolo. Len mne,“ hnevá sa a prekvapuje ďalšími plánmi.

Už čoskoro by sa chcel dostať na slobodu. Podrobnosti nám tlmočila aj Daniela Bodnárová (48), ktorá Varehu navštevuje v base a s ktorou môže jej druh telefonovať. „Keďže mu uplynú dve tretiny z celkového trestu, podal návrh na podmienečné prepustenie. Súhlasí s monitorovacím náramkom, termín pojednávania v tejto vecí však ešte nie je známy,“ priblížila.

Za toto sedí

V sabinovskej väznici si M. Vareha odpykáva 12-ročný trest za trestné činy krátenia dane a poistného v súbehu s trestným činom neodvedenia DPH vo veľkom rozsahu za fiktívne obchody s euroočkami a lykožrútmi. Podľa obžaloby spáchal svojou trestnou činnosťou škodu až za 58,1 milióna eur.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, kz

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ovplyvnia parlamentné voľby náš dosah na eurofondy? Toto môže urobiť Európska únia!
(ilustračné foto)
Rusi terčom útoku: Zahynuli dvaja ľudia!
Foto
Už to nevydržala! Krištofova manželka sa zastala hráčov z KHL: Odkaz všetkým neprajníkom
Robert Fico, Milan Majerský.
Foto
Pristane Majerský na Ficovu hru? Jeden zo zakladateľov KDH aj politológovia reagujú! TOTO mu radia
V košickej zoo sa v januári narodilo medvieďa matke Xene a otcovi Filipovi, kolektív ošetrovateľov ho pomenoval Ares.
Váš Tip
Medvedica v košickej zoo sa začala správať zvláštne: O chvíľu zistili, čo je vo veci!
(ilustračné foto).
Zvládnete diktát pre šiestakov? Otestujte sa, ako ste na tom s pravopisom
Bomb in Kobane in Syria
Útok na vojenskú základňu v strednom Iraku: Je to odveta Izraelu?
Ako by Huliaka a Kuffu potrestali exšéfovia NR SR?!
Foto
“Experti" Huliak a Kuffa: Jeden fúka dym na rastlinu, druhý chráni muchy! Exšéfovia NR SR reagujú
Ondrej Kandráč patrí k najvyťaženejším hudobníkom.
Foto
Skončí Ondrej Kandráč nadobro v Bratislave? Odkaz pre východniarov: Chvíľa, v ktorej sme si všetci rovní!
2021 Ľadové jazero. V priebehu troch rokov zmizlo niekoľko desiatok centimetrov ľadu, ostali len kvaple.
Foto
Z Demänovskej ľadovej jaskyne ZMIZOL ľad! Z obľúbenej atrakcie nezostalo nič: Aký je dôvod?
Dnes je ich vzťah už minulosťou.
Foto
Andrej Babiš šokoval rozchodom: O odlúčení sa už dlhšie špekulovalo! TOTO má byť dôkaz
Kim pri príležitosti dokončenia druhej fázy výstavby bytových jednotiek symbolicky prestrihol červenú pásku.
Foto
Kim Čong-un ako HIPSTER alebo sa len snaží schovať KILÁ navyše?! FOTO ako sa ohákol na akciu