Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.02.2019 14:03 | TOP Čas

Mala 35 rokov a bola zmierená s osamelým životom bez detí: Prečítajte si príbeh Slovenky, ktorý sa stal hitom

Stovky lajkov a milých komentárov získal príbeh Slovenky, ktorá ho zverejnila na Facebooku.

Hovorí sa, že pozitívnym myslením si pritiahneme veci, po ktorých túžime. No život nám ukazuje, že aj v čase, keď úplne rezignujeme a zmierime sa s najhorším, dostaneme to, za čo sme sa tak modlili. Prečítajte si pekný príbeh ženy, ktorá sa oň podelila na Priznaniach žien.

"Keď som oslávila svoje 35-te narodeniny, pozrela som sa do zrkadla, vystrčila bradu a povedala tomu ksichtu čumiacemu na mňa, že je čas zmieriť sa stým, že ja deti mať nebudem. Presnejšie povedané, už by som ani nechcela, ani keby bolo s kým, aj keď nikto taký na obzore nebol. Riziko je príliš veľké alebo ja sa bojím. Myšlienka, že by som mala čeliť rozhodnutiu, že čakám postihnuté bábätko ma desila. Nevedela by som sa rozhodnúť, nevedela by som sa ho vzdať a mala by som výčitky, že trpí lebo ja som chcela dieťa na staré kolená. Celkom slušne som presvedčila o tejto logike samú seba. Keď som stretla maminku s kočiarikom alebo videla malé klbko šťastia, tak som sucho prehltla, a keď som mala sentimentálne dni, aj slza sa vykotúľala.

Snívala som o romantickom mužovi, dome plných detí a o tom, že niekto objaví moju krásnu dušu. Nezdalo sa mi, že som pekná, predsa len oslovenie "bastard" od otčima zanechalo svoje stopy na mojom sebavedomí. V noci sa mi pravidelne vracal sen, v ktorom som zmeškala vlak, alebo som naňho utekala, až mi pľúca išli prasknúť a ledva som ho stihla. V tom som sa zobudila celá spotená.

Otvoriť galériu
Zdroj: Facebook/Priznania žien

A tak som sa vrhla do práce. Bola som slobodná, bezdetná, precestovala kus sveta a konečne som sa spamätala z lacného romániku, ktorý mi rozmetal sebavedomie na franforce. Bezsenné noci, počas ktorých som si prehrávala slová svojho ex, začali ustupovať a namiesto plaču, som sa opäť dokázala tešiť zo života. Chodila som na dlhé prechádzky, behala som, plávala, čo malo blahý vplyv na moje telo, cítila som sa dobre a konečne som tak aj vyzerala. Vrhnúť sa do ďalšieho vzťahu bolo to posledné, čo som chcela.

 

Vedela som, že do 50 - 60-ky to v pohode zvládnem. Budem pracovať, aktívne športovať, venovať sa tomu, čo ma baví. Len, keby neboli tie blbé sviatky, ktoré treba tráviť s rodinou. Keďže som pomerne často chodievala na hlavnú stanicu a stretávala v zime uzimené babky bez domova, vždy ma striaslo. Jednak od súcitu a jednak od strachu, že toto môžem byť ja o 40 rokov. Jediný rozdiel medzi nami bude, že ja som o dve hlavy vyššia.

Sem-tam som si večer po práci uvarila kafe a nechala voľný priebeh svojej sebaľútosti, že ja deti nikdy mať nebudem. Pritúlila som si svoju mačičku a čakala, kedy mi vyrastie bradavica na nose. Štyri mesiace po mojej 35-ke, som stretla svoju osudovú lásku. Tak veľmi sa mi nechcelo ísť na tú prvú kávu, ale premohla som sa, len aby do mňa kamoši nerýpali, že sa vyhýbam randeniu. Bola som si istá, že zas budem piť horúcu kávu až ma bude hrdlo páliť, aby som sa vyhovorila na súrny telefonát a zdúchnem domov. Nemusela som, dokonca som si dala pizza štangle, teda zjedla som tie jeho.

Teraz mám 37-ku na krku a vedľa mňa odfukuje moje zdravé a krásne bábätko. Vydala som sa, presťahovala, sekla s robotou a venujem sa len dcérke. Naskočila som do vlaku, ktorý mi ušiel. A je to tá najkrajšia cesta životom."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver