Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.02.2019 06:00 | Šport | Hokej
Foto

Hokejista Adam Liška bol ONLINE: Nikdy som toľko prehier nezažil, bola to škola

Má za sebou pestrú sezónu. Účinkovanie v KHL v tíme Slovana Bratislava, juniorský šampionát na prelome rokov a dve vystúpenie v drese seniorskej reprezentácie.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Hokejový útočník Adam Liška (19) je jedným z mála hráčov Slovana, ktorý môže byť po sezóne spokojný.

"Pred sezónou som ani nedúfal, že by som mohol toľko hrať. Som za to veľmi vďačný. Nazbieral som veľa cenných skúseností, veľmi mi to pomohlo, o čom som sa presvedčil na majstrovstvách sveta juniorov. Veľa som sa naučil od starších hráčov. Zažil som, ako to funguje v profesionálnom hokeji," uviedol krídelník, ktorého sleduje zámorský tím NHL z Philadelphie.

"Po Kaufland Cupe som sa stretol s pánom z Philadelphie. Písal mi a bol sa pozrieť na naše oba zápasy. Povedal, že ma sleduje už dlhšiu dobu. Odporučil ma vyššie - hlavnému skautovi Flyers. Som v kontakte aj s inými ľuďmi, ale nechcem to konkretizovať," dodal.

 

V premiérovej sezóne medzi seniormi odohral za Slovan 52 zápasov, v ktorých získal 10 bodov za 4 góly a 6 asistencií. Srdcia divákov si získal najmä bojovnosťou a nezlomnosťou v každom dueli až do záverečnej sirény.

Viac k téme:
Online rozhovor
Položte otázku pre nášho hosťa:
:) :D :-X :-O :-( <3
Ostáva Vám ešte 2000 znakov
Posledná aktualizácia:
09:59 Index Ako prebieha domaca debata s otcom, ktory bol tiez uspesny hokejista a dnes je hokejovy trener? Je velmi kriticky?
S otcom mám výborný vzťah, vždy sa snaží poradiť mi čo najlepšie a nebýva kritický pokiaľ to nie je naozaj potrebné.
10:02 Martin Sabinov Ahoj.si šikovný držím ti palce.keď ti to nevyjde s hokejom v čom by si sa chcel uchytiť?
Momentálne všetko venujem hokeju, no ak by to nevyšlo, určite by som chcel zostať pri športe.
10:08 Jaro Adam, ako vidíte svoju šancu hrať na MS seniorov na Slovensku tento rok?
Budem čakať či mi príde nominácia do záverečnej prípravy a ak sa to podarí, chcel by som sa v príprave ukázať čo najlepšie.
10:11 Veronika Kto ta priviedol k hokeju ?
Bol to otec, ale aj ja sám som chcel stále mať hokejku v ruke.
10:16 Harvo S ktorými chalani z dvadsiatky si si najlepšie rozumel? Ste naďalej v kontakte?
Rozumeli sme si všetci, veľmi dlho sa poznám s Filipom Krivošíkom či Martinom Fehervárym, ale všetci sme boli kamaráti a verím, že naše priateľstvá budú pokračovať...
10:17 12_hall_12 Aký je tvoj vysnívaný klub v NHL?
Vysnívaný klub nemám.
10:21 Mikaela-Slovanistka Dobrý deň Adam, ako ste prežívali tie série Slovana prehier, aká bola nálada v kabíne? Bolo to ťažké na psychiku? Kto sa staral o pozdvihnutie nálady v kabíne hlavne?
Série prehier neboli vôbec jednoduché, no snažili sme sa zostať aspoň trošku pozitívny a mne osobne, ako mladému hráčovi dalo aj toto veľmi veľa skúseností. Samozrejme v budúcnosti by som sa chcel takého niečoho vyvarovať.
10:25 Tomáš Svorada Čakali ste, že hneď v premiérovej sezóne KHL dostanete tak veľa príležitostí?
Myslím si že som si to vybojoval hlavne svojimi výkonmi a naviac, tento rok sme nemali tak široký káder. Bol som zato veľmi rád a snažil som sa nesklamať.
10:28 Fero z Popradu Adam zdravím. Máte nejaké info ako to vyzerá so Slovanom v novom ročníku? ďakujem
Viem, že viac informácií ohľadom Slovana by mali byť ku koncu marca.
10:31 Milan z Čadce Ahoj. Neľutuješ návrat zo zámoria do Európy a pôsobenie v Slovane?
Teraz po roku v KHL to vôbec neľutujem nakoľko mi to dalo veľa skúseností. Možno sa do zámoria ešte vrátim.
10:35 Jano zo Stupavy Ahoj. Ako náročné bolo cestovanie v rámci KHL. ako ste si to krátili?
Cestovanie bolo naozaj náročné a dlhé a som rád že som to zvládol. bol som rád že sme držali slovenské časové pásmo a tak sme sa nemuseli stále prehadzovať. Najradšej som v lietadle počúval hudbu alebo pozeral seriál.
10:35 Jožo z Brezna Ahoj. Koho favorizuješ na celkového víťaza KHL?
CSKA Moskva
10:37 BuLa Ahoj, mnohí hokejisti holdujú fajčeniu. Tolerujú vam to tréneri?
Osobne nefajčím a myslím si že veľmi málo profesionálnych športovcov fajčí... Ak niekto aj fajčí nemyslím si že by o tom tréneri vedeli.
10:42 Paloo Ahoj Adam aky dojem mas z ruskych letisk kde pristavaju hraci KHL? Chodievate si pozriet mesta ked ste na tripe?Ochutnate nejake miestne jedlo?
Letiská sú rôznorodé... niektoré sú veľké a iné zase veľmi malé... nemáme veľa času na prehliadku mesta ale ak sa čas nájde tak radi chodíme so spoluhráčmi do reštaurácie a rád ochutnám nejakú špecialitu.
10:44 Niki125 Mate surodencov? Su podobne sikovni v sporte ako vy?
Mám 22 ročnú sestru Veroniku ktorá je šikovná a veľa krát mi pomohla hlavne so školou.
10:48 Adam Malec, Trnava Trénujete v Slovane aj naďalej, alebo už máte voľno? A čo vy hráči, ktorí máte možnosť zabopjovať o účasť na MS? Pokračujete v príprave, prípadne konzultujete to či už s trénerom Ramsaym, alebo GM Šatanom?
V Slovane už máme voľno, samozrejme ak by mala prísť nominácia do reprezentácie tak je moja povinnosť udržiavať sa v kondícií. Viem že čoskoro začnú aj mini kempy pre hráčov ako ja.
10:50 Rudy, BA Pôjdete sa v nedeľu pozrieť na otvorenie Tehelného poľa a derby Slovan - Trnava? Fandíte futbalu?
Futbal sledujem a na zápas mám kúpený lístok. Teším sa na nové Tehelné pole.
10:52 Miloš Budaj Čo si myslíš o kvalitách CSKA Moskva, ktoré v tejto sezóne Slovan priam ničilo? A čo hovoríš na Kaprizova, ktému sa proti vám mimoriadne strelecky darilo? Myslíš si, že CSKA konečne získa Gagarinov pohár?
CSKA je veľmi silný tím proti ktorému je naozaj ťažké sa presadiť ale vždy som to vnímal ako sviatok zahrať si proti ním. Kaprizova sledujem už dlhšie a je to výborný hokejista.
10:56 Frankie Čo si po prvej sezóne myslíš o kvalite KHL? Dala ti táto súťaž veľa skúseností do ďalšej kariéry? Páči sa ti štýly hokeja, ktorý produkujú ruské tímy?
KHL mi dala veľmi veľa hlavne to bol môj prvý rok medzi seniormi a naučil som sa mnoho. Bolo ťažké sa presadiť pretože v KHL všetci veľmi dobre bránili.
11:00 Frankie Zažil si v Rusku, či v iných krajinách počas základnej časti KHL nejakú zaujímavú príhodu? Kde sa ti najviac páčilo, kde bola najlepšia atmosféra a v ktorom tíme KHL, ak by bola možnosť, si vieš predstaviť svoje pôsobenie?
Kuriozít bolo veľa. Osobne pre mňa bolo zaujímavé držať slovenský čas napríklad vo Vladivostoku kde sme mali večeru o 3 v noci ich času. Veľmi sa mi páčilo v Kazani.
11:01 Mišo Gergel Zdravím Adam, čo by bolo podľa Vás najlepšie pre Slovan: pokračovanie v KHL, návrat do slovenskej ligy, prechod do EBEL ligy alebo snaha dostať sa do českej Extraligy?
Je to ťažká otázka. Osobne by som chcel keby Slovan mohol hrať KHL ale samozrejme by nato musel mať financie.
11:03 Andrej Kovačič AHoj Adam, ako to vyzerá s tou Philadelphiou? Je možnosť, že by si bol draftovaný ešte tento rok? A mal by si záujem ísť v budúcej sezóne do zámoria, alebo by si radšej pokračoval niekde v Európe?
Musím počkať ako veci dopadnú a potom sa rozhodnem. Najradšej sa rozhodujem podľa pocitu pri konkrétnych ponukách.
11:05 Jozef zdravím Adam, gratulujem k Vašim výkonom i napriek výkonoveho marazmu Slovana, bolo vás v každom zápase vidieť, vyčnievali ste výkonmi...rovnako gratulujem k záujmu Philadelphie, verím, že vás v jej drese čoskoro uvidíme, choďte neohrozene za svojím cieľom, máte na to všetky predpoklady...všetko dobré, pohodu v rodine, v súkromí, a aby sa vám vyhýbali zranenia...
Vážim si Vašu podporu.
11:08 Marek Čo by si chcel dosiahnuť v osobnom živote ?
Chcel by som aby najbližší ľudia okolo mňa boli spokojní, a aby som mal s nimi najlepší možný vzťah.
11:10 Vesko11 Bol moment kedy si si v tejto sezóne povedal že ťa pri tých výsledkoch a hernému prejavu prestáva baviť to čo robíš?
Nebolo to jednoduché. Nikdy v minulosti som toľko prehier nezažil ale bola to veľká škola. Nikdy sa mi ale nestalo že by som rezignoval nakoľko nemám nato vek a hokej je to čo ma baví.
11:12 AdamTT Dobry deň Adam , ja pre Vás otázku nemám . Len Vám chcem zaželať najviac zdravie v kariére a nech idete za svojím snom . Sledujem Vás v Slovane ale hlavne v repre U20 a Áčku. Veľmi si želám ,aby ste to dotiahli čo najviac sa bude dať. Ste náš veľký prínos pre Seniorskú repre . Ďakujem
Ďakujem veľmi pekne.
11:17 Jan Ahoj Adam máš nejaký vzor a Vlado je aký tréner.
Snažím sa byť sám sebou a z každého si vybrať to čo sa mi páči. S pánom trénerom mám dobrý vzťah.
11:19 Erik Si hráč vhodný do oslabení alebo do presilovky? lebo na MS20 si hral v presilových formaciach a v Slovane skôr v oslabenich.
Myslím si že som hráč ktorý dokáže zahrať oboje. V Slovane sme samozrejme mali skúsenejších hráčov na presilovky a oni brali na seba zodpovednosť. Na MS20 som tú zodpovednosť mal ja.
11:20 Bobo Ahoj, ja nemám otázku ale dúfam ze budes hrat nadalej takto vytrovalo a dravo, a dás do hokeja vsetko ako doteraz , vdaka za vykomy v slovane !!
Ďakujem
11:22 Andrej Cau, taha ta to viac do NHL alebo KHL ?
Obe ligy sú veľmi kvalitné a oboje by bol úspech ak by som mohol hrať dlhodobo a hral by som dôležité pozície vo svojich tímoch.
11:26 Vlado Chrappa Nehrozilo ti v závere sezóny, keď vám chýbal brankár, že ako najmladší pôjdeš do brankárskeho výstroja na striedačke? Trúfal by si sa postaviť v prípade núdze do bránky? Po to nešťastnom góle s Jokeritom, ako ste povzbudzovali mladého Vojvodu?
Samozrejme v šatni sme aj o tom komunikovali ale bral som to v rámci srandy. Nemyslím si že by som si trúfal ísť do bránky hoci ako mladší som sa doma hral na brankára. Miša som sa snažil povzbudiť a myslím že on zápas v Sochi zvládol.
11:31 Patricius Ahoj Adam. Veľmi ti fandím a držím palce v ďalšej tvojej hokejovej kariére. Ani nemám otázku, skôr ti prajem všetko dobré nech sa ti vyhýbajú zranenia a nech ťa vyberú na MS 2019 do Košíc, rád by som ťa tam videl. Maj sa. :)
Ďakujem. Chcem sa poďakovať všetkým za otázky a podporu. Nestihol som odpovedať na všetko ale verím že som aspoň niektoré veci priblížil.
11:33 Napoleon Slovan povazujes za svoj domovsky klub, kde by si v pripade moznosti po mnohych rokoch v kvalitnych svetovych ligach ukoncil svoju karieru? Alebo to ako rodeny Bratislavcan az tak necitis?
Určite by som raz chcel dohrať doma v Bratislave svoju kariéru.
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať