Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Futbalista Mário († 15) prehral boj o život, rodičia v slzách: Boli sme pri ňom do posledného dychu

Už nedokázal vzdorovať krutému osudu! Neuveriteľná bolesť zasiahla rodičov talentovaného futbalistu Mária (†15).

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Práve vo chvíli, keď sa pre neho našla malá nádej na predĺženie života, prišla tá najhoršia správa. V piatok popoludní hrdina, ktorý bojoval ako lev do poslednej chvíle, dohral svoj posledný zápas so životom v bratislavskej nemocnici. Mário zomrel v náručí svojich milovaných rodičov, ktorým zostali oči pre plač a bolestné spomienky na milujúceho syna. Ich obrovský žiaľ prežívajú aj tisícky ľudí na sociálnej sieti a najmä spoluhráči z futbalového klubu v Galante.

Veľký bojovník a nádejný futbalista skončil svoju púť na zelenom trávniku. Odteraz bude povzbudzovať svojich spoluhráčov už len zhora. Strašný príbeh tínedžera Mária († 15), ktorý bojoval so zákerným nádorom na mozgovom kmeni, pozná celé Slovensko. Keď Nový Čas zverejnil, aký ťažký osud ho minulý rok po údere loptou postihol, Slováci ukázali, že majú srdce na správnom mieste. Rodine chodili tisícky pozdravov, ľudia im pomáhali aj finančne, aj radami, kde by im vedeli lekári pomôcť.

Otvoriť galériu
Mário však svoj statočný boj prehral v piatok popoludní a skonal rodičom v náručí. „Majkovi sa veľmi pohoršilo. Nádor zasiahol už všetky nervy. Zostalo fungovať už len dýchanie, srdce a obličky,“ zadúša sa slzami otec Mário s tým, že mu odišlo úplne všetko. Syna pevne držali v náručí až kým neskonal. „Boli sme do posledného dychu pri ňom. Je to pre nás nesmierne ťažké. Jediné, čo nás môže tešiť, je fakt, že momentálne už netrpí,“ dodal so zovretým hrdlom otec.

 

Robili pre neho nemožné

Mária († 15) považovali za obrovský futbalový talent. Všetko však zastavil osud v marci minulého roka, keď dostal loptou do hlavy. Vyšetrenia, ktoré najskôr Mário odmietal s tým, že mu nič nie je, odhalili však krutú pravdu - nádor na mozgovom kmeni, ktorý bol neoperovateľný. Aj napriek liečbe sa v priebehu 10 mesiacov chlapec zmenil na nepoznanie. „Mal opuchnutú hlavu, ťažko rozprával a zle videl,“ spomína na mesiace hrôzy otec.

Už vtedy rodičia šípili, že bude zle. „Lekári nám povedali, že ani na Slovensku a ani v Čechách mu nedokážu pomôcť,“ plače otec Mário (34), ktorý by pre syna urobil aj posledné. Rodina verila, že sa nakoniec nájde lekár, ktorý ich syna vytrhne z pazúrov smrti. Vďaka čitateľom Nového Času im však svitla pre mladého tínedžera nová nádej.

Lekári z Viedne tvrdili, že mu dokážu predĺžiť život. „Povedali, že operovať sa to už nedá, ale namiešajú mu takú chemoterapiu, ktorá mu zmierni tie nádory,“ vyjadril sa ešte pred pár týždňami natešený otec. Žiaľ, Mário to už nestihol. Osud bol rýchlejší ako všetci lekári na svete. Stále usmiaty chlapec, ktorý bol plný elánu a chuti do života, svoj boj navždy prehral.

Otvoriť galériu

Odkaz spoluhráčov

Do neba mu poslali silný odkaz aj jeho spoluhráči z FC Slovan Galanta. „Mario, budeš nám chýbať. Úprimnú sústrasť celej rodine v mene celého klubu Fc Slovan Galanta,“ napísali srdcervúci odkaz futbalisti.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zuzana Sišovská, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?