Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.02.2019 17:57 | Šport | Hokej

Šatan slovenským hokejistom verí: V play-off je možné všetko

Niekdajší slovenský hokejista Miroslav Šatan sa druhýkrát v kariére zúčastní na majstrovstvách sveta vo vlasti.

Pred ôsmimi rokmi nastúpil v útoku, tentoraz už bude v pozícii generálneho manažéra reprezentácie SR na tribúne. Na šampionát sa teší, ale zároveň si uvedomuje veľkú zodpovednosť.

„Ako sa budú majstrovstvá sveta blížiť, určite budeme cítiť od ľudí veľký tlak a očakávania, aby sme ich naplnili. To isté bude platiť aj počas turnaja. Teším sa teda na minimálne stresujúci mesiac a možno aj dva,“ vyhlásil Šatan pre oficiálnu internetovú stránku Medzinárodného zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Rodák z Topoľčian dokonca tvrdí, že v pozícii aktívneho hráča boli šampionáty jednoduchšie. „Hokejisti totiž až taký tlak nemajú. Spomínam si na to, keď som bol na domácich majstrovstvách ako hráč. Vtedy sme chceli zahrať čo najlepšie. Síce tam tlak trocha bol, pre hráča to však nebolo také silné, ako to bude teraz pre trénera či mňa ako generálneho manažéra. Lebo my robíme rozhodnutia, kto tam pôjde. Je to veľká zodpovednosť, ktorá vytvára tlak na to, aby sme zostavili čo najlepšie mužstvo. Ten tlak tak budeme určite cítiť,“ myslí si.

 

Niekdajší dlhoročný kapitán národného tímu SR by bol rád, keby domáci hokejisti na majstrovstvách sveta po dlhej odmlke prenikli do štvrťfinále. „Budem spokojný, keď po dlhých rokoch Slovensko opäť postúpi do najlepšej osmičky. Teda verím v postup do play-off. Budem dúfať, že tam chytí takého súpera, ktorého by mohlo aj prekvapiť,“ povedal Šatan.

„Musíme byť pozitívni. Myslieť dopredu a pracovať na tom. Inak by to nemalo význam. Pokiaľ by sme tomu neverili, tak to môžeme nechať robiť niekoho iného. Ale veríme, že sa nám podarí poskladať mužstvo optimálne, vďaka čomu by sa mohlo naštartovať výkonmi v skupine k tomu, aby po dlhšom čase preniklo do top osmičky a tam niekoho prekvapilo. V play-off je totiž všetko možné,“ dodal slovenský hokejista.

Šatan prispel reprezentácii k dosiaľ všetkým medailám z majstrovstiev sveta. „Medzi najpamätnejšie okamihy určite patrí zisk titulu majstra sveta z roku 2002. Veľmi blízko k tomu je však aj zisk striebra z roku 2000, nakoľko išlo o veľmi nečakaný úspech. To striebro totiž bolo možno ešte dôležitejšie, pretože vtedy sme boli tím, ktorému málokto veril. Dovtedy sa chodilo na šampionáty skôr zúčastniť. Hoci ten tím nemal veľa hviezd z NHL, dal sa úžasne dokopy,“ vyhlásil dnes už 44-ročný niekdajší útočník Bostonu, Pittsburghu, NY Islanders, Buffala či Edmontonu.

„Partia sa urobila najmä v základnej skupine, z ktorej sme do play-off prešli s odretými ušami. To, čo sme potom vo vyraďovačke za tie tri zápasy dokázali, naznačilo, že slovenský hokej má šancu hrať s najlepšími na svete,“ spomínal Miroslav Šatan.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sita

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Splnili sme sľub, vyhlásil Fico: Seniori si po novom prilepšia k dôchodku
(ilustračné foto).
Turci sa ešte nespamätali z minuloročného zemetrasenia: Prišla ďalšia rana! Krajina je v pozore
Na snímke minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kysucká diaľnica D3: Minister Ráž tvrdí, že stavať by mohli budúci rok
Radko Urbanyak
Foto
Spoznávate tohto malého chlapca? Z barmana sa stal televíznou hviezdou! Teraz vystupuje na obrazovkách
Vladimir Putin.
Hnev Kremľa: Kvôli úradom čelí partner Putinovej ex problémom! O čo ide?
(ilustračné foto)
Stačil okamih sa rozpútalo sa peklo: Výbuch vozidlo roztrhal na kusy! O život prišlo najmenej 10 ľudí
Vojenské jednotky dobrovoľníkov iránskej armády počas výročnej vojenskej prehliadky v Teheráne.
Blízky východ sa otriasa útokmi, generálny tajomník varuje: Jedna chyba by viedla k niečomu nemysliteľnému!
Čo vás čaká tento týždeň? (ilustračná foto)
3 znamenia, za ktorými sa skrývajú falošní SEBCI: Keď pôjde do tuhého, PODRAZIA vás!
Kate diagnostikovali rakovinu začiatkom roka.
William prelomil mlčanie o ťažko chorej Kate: SĽUB, z ktorého sa tisnú slzy do očí
A elongated white toilet with the seat lid in the up position. The toilet is highlighted with a spot light coming from above. This sparse room has blue-green walls and a dark hardwood floor.
Foto
Viete, čo sa deje po spláchnutí WC? Budete v šoku! Po tomto si dáte dobrý pozor na to, ako to urobíte
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Pátranie so smutným záverom: Mladučká Ukrajinka († 14) si mala siahnuť na život
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Aktualizované
Slovensko predalo švajčiarskym investorom dlhopisy za 635 miliónov eur