Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.02.2019 17:00 | Správy | Domáce správy
FotoVideo

Rok od vraždy Jána († 27) a Martiny († 27): Herec Martin Huba naložil Ficovi a spol. ako ešte nikto!

Slovensko si pripomenulo rok od vraždy novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27). Pri tejto príležitosti iniciatíva Za slušné Slovensko vo štvrtok organizovala zhromaždenia v 36 slovenských mestách, rovnako aj na 22 miestach v zahraničí.

Celé zhromaždenie v Bratislave sa konalo na Námestí Slovenského národného povstania (SNP). Na zhromaždení v Bratislave vystúpili zástupcovia občianskych iniciatív, herci, hudobníci aj Jánov otec Jozef Kuciak.

"Naše požiadavky trvajú už rok. Stále voláme po vyšetrení vraždy Jána a Martiny a rovnako po dôveryhodnej vláde," uviedli predstavitelia iniciatívy Karolína Farská a Juraj Šeliga. "Chceme poznať mená tých, ktorí si objednali túto vraždu, rovnako budeme pozorne sledovať spôsob vyšetrovania a vytvárať verejný tlak proti politickým zásahom," doplnili.

Fotogaléria
17
fotiek v galérii

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Dvojicu mladých ľudí zavraždili 21. februára 2018 v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 milimetrov. Za jeho vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70 000 eur.

Obvinené sú zatiaľ štyri osoby Alena Zsuzsová, ktorá mala za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatiť, Tomáš Szabó, ktorý mal strieľať, Miroslav Marček, ktorý ho mal na miesto činu doviezť a Zoltán Andruskó ako sprostredkovateľ. Všetci sú vo väzbe.

ONLINE:
ONLINE:
ONLINE: Zhromaždenie za Jána a Martinu
19:07

Ďakujeme, že ste si spolu s nami pripomenuli jedno z najsmutnejších výročí v histórii Slovenska. Online prenos sa končí. Pokojný zvyšok večera.

18:57

Organizátori zhromaždenia Za slušné Slovensko v Bratislave ukončili spomienkové stretnutie za mŕtvych snúbencov Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú.

18:55

Zhromaždenie v Bratislave uzatvára slovenská štátna hymna v podaní speváka Juraja Benetina.

18:48

Organizátori vymenúvajú desiatky miest na Slovensku i v zahraničí, ktoré sa pridali k zhromaždeniam Za slušné Slovensko. Na fotke spomienka na Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú v Banskej Bystrici.

18:45

Herec prosí dav: "Rozmýšľajme, rozmýšľajme, rozmýšľajme a až potom hádžme lístky do urny," rovnako narážajúc na blížiace sa prezidentské voľby. Ľudia ho za prejav odmenili potleskom a jednohlasným "Ďakujeme".

18:44

"Ak nás má niekto za takých hlupákov, sám je hlupák najväčší!" nedáva si prof. Huba servítku pred ústa.

18:41

Podobnými slovami si podáva aj poslancov Smeru a ich hádzanie prázdnych hlasovacích lístkov vo voľbe kandidátov na ústavných sudcov. Nazýva ich frajermi, uškŕňancami a pýta sa ich: "Môžete vy v noci spať?!"

18:38

Početnému davu v Bratislave sa prihovára herec prof. Martin Huba. "Veď kto iný, ako hlupák, môže uveriť tomu pánovi s pohľadom neprebudeného..." naráža herec na šéfa SNS Danka. Na pretrase je jeho kauza okolo rigoróznej práce.

18:34

Na bratislavské Námestie SNP prišli desaťtisíce ľudí.

18:30

"Nesmieme dovoliť, nesmieme dovoliť, aby sme zvolili hlavu štátu, ktorá je napojená na justičnú mafiu či šíri fašizmus," vyzývajú organizátori dav pred blížiacimi sa prezidentskými voľbami.

18:23

"Naša krajina aj Bratislava musia zostať slušné," povedal na úvod jeden z frontmanov kapely.

18:22

Bratislavské zhromaždenie podporila aj skupina Para, ktorá sa v týchto chvíľach pripravuje na svoje vystúpenie.

18:22

Organizátori ďakujú novinárom za ich odvahu a každodennú prácu. Dav unisono skanduje "Ďakujeme!"

18:12

Prezident Andrej Kiska si rok po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej nemyslí, že situácia sa výrazne zlepšila. Vyjadril sa tak vo štvrtok popoludní v Košiciach. „Chcem pochváliť vyšetrovateľov a políciu, že s najväčšou pravdepodobnosťou máme chytených vrahov, že pravdepodobne vieme, kto tým vrahom bol, a asi aj niečo tušíme o minimálne jednom z objednávateľov, ktorý za tou celou vraždou stál. Pravdaže si všetci želáme, aby sa všetky tieto prepojenia, ktoré za touto vraždou stáli, odhalili,“ povedal s tým, že rozumie aj vyšetrovateľom a všetkým orgánom činným v trestnom konaní, že potrebujú čas. „Aj my všetci na tej druhej strane očakávame všetky odpovede čím skôr, pretože tých otázok je stále veľa,“ doplnil.

17:55
17:55

Námestie SNP zaplnili tisíce ľudí 

17:48

Ná pódiu vystúpil herec Richard Stanke. "Ďakujeme novinárom za to, čo robíte, a je nám smutno, keď si predstavíme, čomu musíte vo vašej práci čeliť. Stále nepoznáme vrahov Jána a Martiny, ale sľubujeme im tam hore, ich rodičom, pribuzným a priateľom, že v našom tlaku nepoľavíme, kým ich vrahom nestihne trest," odkazuje v emotívnom prejave. "Kočner v Leopoldove musí byť len začiatok a nie koniec tejto kauzy," dodal. 

17:42

"Pán Fico, chodte preč, chodte do zabudnutia, tam, kam patríte," odkazuje Šeliga s Farskou. "Dosť bolo Fica," skanduje dav na námestí SNP. 

17:40

Karolína Farská a Juraj Šeliga zo Slušného Slovenska posielajú predsedovi parlamentu drsný odkaz: "Pán Andrej Danko, ste hanba slovenského parlamentu, odstúpte!"

17:36
17:35

Prosíme ťa, Bože, za ich rodinu, ktorá najviac trpela pri strate dvoch mladých životov." povedal na pódiu kňaz Milan Bubák.

17:28

Jozef Kuciak hovorí, ako bol jeho syn Ján sledovaný bývalými príslušníkmi SIS a lustrovaný v policajných databázach a keď vyšla na verejnosť komunikácia „Maznáka" s istou osobou, tak do toho zaplietli aj vojenské spravodajstvo.

17:26

Výročie vraždy novinára a jeho snúbenice si pripomínajú aj v Brne. 

17:22

Na pódium vystúpil otec zavraždeného Jána Kuciaka. 

17:10

Na mieste sa zhromažďujú aj známe osobnosti, ktoré si na pódiu uctia pamiatku Jána a Martiny. 

17:07

Ľudia zaplnili námestie SNP v Bratislave. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?