Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.02.2019 12:35 | Správy | Krimi | Vražda Kuciaka

Poprava novinára a jeho snúbenice zmobilizovala policajtov: Lučanský vyslovil jedno prianie

Dvojnásobná vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sa navždy zapísala do slovenských dejín čiernym písmom. Uviedla to polícia vo svojom krátkom videodokumente, ktorý zverejnila na sociálnej sieti Facebook v súvislosti s prvým výročím vraždy novinára.

Šéf polície Milan Lučanský poďakoval všetkým policajtom, ktorí sa podieľajú na vyšetrovaní prípadu dvojnásobnej vraždy a tiež vyslovil prianie, aby bolo novinárov, akým bol Ján Kuciak, čo naviac. „Chcel by som len vyjadriť poďakovanie tímu a ľudom, ktorí v ňom pracujú. Chcel by som poďakovať aj prokurátorom vo vzťahu k ich dozoru, a to, akým smerom ten vyšetrovací tím vedú. Chcel by som tiež všetkých ubezpečiť, že tento tím má moju podporu a urobíme všetko pre to, aby boli páchatelia patrične potrestaní a odsúdení,“ uviedol vo videu Lučanský.

Viceprezidentka Policajného zboru SR Jana Maškarová uviedla, že prípad zmobilizoval všetkých policajtov, ktorí chceli dokázať verejnosti, že dokážu vyriešiť aj závažnú kriminalitu. Podľa jej slov polícia cítila obrovský tlak verejnosti. Občania majú na zhromaždenia plné právo, ale bol to tak veľký tlak, ktorý na nás vplýval negatívne. Kamkoľvek sme sa pozreli sme videli tlak verejnosti. Pracovali sme dňom aj nocou, získavali sme informácie, komunikovali so zahraničím. Policajti sa zmobilizovali, len aby dokázali občanom, že vedia aj takúto závažnú trestnú činnosť objasniť,“ povedala Maškarová. Do ulíc po celom svete vyšli po vražde novinára desaťtisíce ľudí. Najväčšie pochody v Bratislave a iných mestách prekonali počtom aj tie z novembra 1989 a Nežnej revolúcie.

Samotné zatýkanie podozrivých podľa šéfa elitného policajného komanda Štefana Hamrana nebolo jednoduché. Doplnil, že policajti pred ním absolvovali dlhú a poctivú prípravu. „Akcia bola v tej finálnej fázy realizovaná príslušníkmi útvaru osobitného určenia. Patrí to k tým náročným aktivitám, preto sme venovali dôležitý čas samotnej príprave. To, že bola dostatočná, potvrdzuje aj fakt, že podozrivé osoby boli zadržané v stave, keď nemohli klásť odpor,“ uviedol Hamran. Podľa jeho slov sa príslušníci elitného komanda pripravovali na najhoršie možnosti, pretože niektorí z obvinených pôsobili v bezpečnostných zložkách a mali za sebou tiež základný výcvik.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!