Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.02.2019 22:56 | Šport | Futbal
FotoVideo

Ronaldov Juventus pohorel v Madride, famózny obrat Manchestru City

Futbalisti Atletica Madrid zvíťazili v stredajšom prvom osemfinálovom súboji Ligy majstrov 2018/2019 na domácom štadióne nad Juventusom Turín 2:0.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

V druhom zápase večera prehrali hráči Schalke 04 Gelsenkirchen s Manchestrom City 2:3. Hostia otočili skóre stretnutia napriek početnej nevýhode, keď v 68. minúte videl červenú kartu stopér Nicolas Otamendi. Odvety sú na programe v utorok 12. marca.

Prvú strelu na bránku Atletica vyslal v 9. minúte z priameho kopu hosťujúci Ronaldo, jeho "delovku" pod brvno približne z 30 metrov však brankár Oblak vyrazil na roh. Do hlavičkového zakončenia sa dostali Bonucci a Mandzukič, medzi tri žrde ale nenamierili. V 27. minúte fauloval hosťujúci De Sciglio na hranici šestnástky Costu, s tvrdou strelou Griezmanna z následného priameho kopu si poradil Szczesny. Hlavný rozhodca ukázal najskôr na biely bod, po porade s videorozhodcom svoj verdikt zmenil.

Úvodná desaťminútovka druhého dejstva patrila zverencom Diega Simeoneho, no Costa nepremenil svoj samostatný únik a Griezmann namieril iba do brvna, na ktoré loptu končekmi prstov vytlačil Szczesny. Domácim sa podarilo skórovať v 70. minúte, keď sa presadil striedajúci Morata. Tešili sa však predčasne, pretože do hry opäť vstúpil systém VAR, ktorý rozhodol o zrušení gólu pre Moratov faul na Chielliniho. Regulárny gól Atletico strelilo až v 78. minúte, keď sa po rohovom kope presadil stopér Gimenez. O päť minút skóroval aj druhý stopér domácich Godin a stanovil konečný výsledok na 2:0. V úplnom závere mohli ešte hostia znížiť, no Oblak bol po Bernardeschiho strele na svojom mieste a Ronaldo hlavičkoval v záklone iba nad.

 

Kanonier Manchestru City Agüero mohol otvoriť skóre už v 7. minúte duelu na pôde Schalke, no jeho presnú hlavičku domáci brankár Fährmann s námahou vytlačil nad brvno. Argentínčanovi sa to podarilo v 18. minúte, keď po chybe domáceho brankára využil nezištnú prihrávku Davida Silvu. Hostia mali zápas pod kontrolou, no boli to paradoxne hráči Schalke, ktorí prekvapujúco otočili skóre. Po ruke Otamendiho a faule Fernandinha sa hlavný rozhodca dvakrát poradil s videorozhodcom a domácim prisúdil dve penalty, ktoré v 38. a 45. minúte premenil Bentaleb. Hráči City sa hneď po zmene strán vrhli do útoku, loptu mali na svojich kopačkách, dlho sa však nevedeli dostať do výraznejšej šance. Veľká komplikácia pre favorizovaných hostí nastala v 68. minúte, keď musel ihrisko opustiť po druhej žltej karte Otamendi. Hosťom sa ale podarilo napriek početnej nevýhodne zvíťaziť, keď najskôr v 85. minúte strelou z priameho kopu vyrovnal striedajúci Sane a víťazný gól dal v 90. minúte Sterling.

1. zápasy osemfinále Ligy majstrov 2018/2019:

Atletico Madrid - Juventus Turín 2:0 (0:0)
Góly: 78. Gimenez, 83. Godin, ŽK: Costa, Thomas, Griezmann - Sandro, rozhodoval: Zwayer (Nem.)
Atletico: Oblak - Juanfran, Gimenez, Godin, Luis - Koke (67. Correa), Thomas (61. Lemar), Rodri, Niguez - Griezmann, Costa (58. Morata)
Juventus: Szczesny - De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Sandro - Bentancur, Pjanič (72. Can), Matuidi (84. Cancelo) - Dybala (80. Bernardeschi) - Mandžukič, Ronaldo

Schalke 04 Gelsenkirchen - Manchester City 2:3 (2:1)
Góly: 38. a 45. Bentaleb (oba z 11 m) - 18. Agüero, 85. Sane, 90. Sterling, ŽK: Uth, S. Sane, Burgstaller - Otamendi, Fernandinho, Ederson, ČK: 68. Otamendi (City), rozhodoval: Del Cerro (Šp.)
Schalke: Fährmann - Caligiuri, Bruma, S. Sane, Nastasič, Oczipka - Serdar, Bentaleb, McKennie (77. Skrzybski) - Uth (88. Harit), Mendyl (65. Burgstaller)
Man. City: Ederson - Walker, Fernandinho, Otamendi, Laporte - De Bruyne (87. Zinčenko), Gündogan, D. Silva (70. Kompany) - Sterling, Agüero (78. L. Sane), B. Silva
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Na snímke predseda Súdnej rady SR Ján Mazák.
Opozícia opäť spustila kritiku: Nepáči sa im odvolanie Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Princ Harry s manželkou Meghan
Foto
Bývalá sekretárka po rokoch prelomila mlčanie: Takáto je Meghan naozaj! A nie je to príjemné...
Český premiér Petr Fiala počas návštevy USA.
Český premiér Fiala pred návštevou Kongresu: Poviem, čo je pre Ukrajinu kľúčové
Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Marek Eštok
Upokojenie situácie musí prísť čím skôr: Štátny tajomník rezortu diplomacie podporil jednotnú rekciu Únie
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Rokovanie skončilo diskusiou o financiách pre samosprávy: Kedy príde nový zákon do platnosti?
Hasiči zasahujú počas požiaru historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň.
Požiar budovy burzy v Kodani je pod kontrolou: Starobylú budovu postavia nanovo