Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.02.2019 21:51 | Šport | Futbal

Hviezda Barcelony Piqué sa obul do Realu: Pomáhajú im rozhodcovia

Rivalita medzi španielskymi klubmi FC Barcelona a Real Madrid preniká aj do iných športov ako do futbalu.

Najnovší prípad nezmieriteľnosti dvoch úhlavných rivalov ukázalo nedeľňajšie finále Španielskeho pohára v basketbale (Copa del Rey de Baloncesto), v ktorom Katalánci triumfovali na palubovke "bieleho baletu" tesne 94:93.

Barcelončania v tíme, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant Kyle Kuric, získali po tomto triumfe už 25. kráľovský pohár do svojej bohatej zbierky, Real ich má na konte ešte o dva viac. Madridčania však túto prehru nenechali bez následkov. Po basketbalovom "El Clásicu" prišli na rad viaceré sťažnosti domáceho mužstva, ktoré obviňovalo hlavných arbitrov z viacerých sporných verdiktov v prospech "blaugranas".

"Real Madrid, samozrejme, rozumie tomu, že ľudské chyby sa môžu vyskytnúť v každom športe, ale klub vyžaduje jasnú odpoveď na to, čo sa stalo v hre, ktorú skúmali traja arbitri. Ich verdikty prekvapujúco nemali nič spoločné s tým, čo je stanovené v pravidlách hry. Náš klub bude pokračovať v štúdiu opatrení a postupov, ktoré je potrebné prijať vzhľadom na mimoriadne závažnú povahu udalosti,"uvádzalo sa po spomenutom meraní síl v oficiálnom stanovisku madridského tímu.

Práve z tohto dôvodu nezostalo ticho ani defenzívne eso futbalového klubu z Camp Nou Gerard Piqué. Ten je známy svojou otvorenou nenávisťou voči "pusinkám" a častou kritikou na ich adresu, ktorú si neodpustil ani teraz. "Stáva sa to stále, či už ide o futbal alebo basketbal. Keď však odohrajú stretnutie napríklad na štadióne Wanda Metropolitano a rozhodcovia im jasne pomôžu, každý mlčí," povedalo barcelonské číslo 3 po utorňajšom osemfinálovom zápase Ligy majstrov na pôde Olympique Lyon (0:0).

 

Piqué pritom narážal na situáciu, keď videoasistent rozhodcu (VAR) pridelil Realu spornú penaltu pri februárovej ligovej výhre nad Atléticom Madrid (3:1). "V basketbalovom finále sa zrodilo viac chýb. Najprv v prospech Madridu, neskôr zasa pre Barcelonu. Aj keby rozhodcovia nerobili chyby, 'Barca' by vyhrala. Real robí veľký hluk okolo toho, že prehral stretnutie s outsiderom. Som veľmi hrdý na našich hráčov," dodal k basketbalovému meraniu síl Piqué podľa portálu goal.com.

Práve tieto dva populárne loptové športy sú základňou pre rivalitu dvoch preslávených svetových športových značiek z Pyrenejského polostrova. Kým "FCB" má svoje zastúpenie aj v iných športoch, Madridčania sa snažia o úspechy predovšetkým vo futbale a basketbale. "Buďme radi, že Real nefiguruje v žiadnom ďalšom športe, inak by sme ich museli pretrpieť aj v hokeji či v hádzanej," neskrýval svoju úprimnosť Piqué.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?