Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.02.2019 14:34 | Správy | Politika

Protestujúci farmári Matečnej slová len tak nenechajú: Zvažujú trestné oznámenie

Predstavitelia nespokojných farmárov, ktorí prišli na poľnohospodárskych strojoch do Bratislavy, zvažujú podanie trestného oznámenia na ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú (SNS).

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Uviedol to v stredu Patrik Magdoško z Iniciatívy poľnohospodárov po rokovaní vlády, na ktoré bola premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD) pozvaná niekoľkočlenná delegácia protestujúcich farmárov. Delegácia farmárov podľa Magdoška odchádza zo stretnutia s členmi vlády sklamaná. "Bohužiaľ, odchádzame zo stretnutia s tým, že sme sa na ňom dozvedeli, že všetko funguje tak, ako má. Počuli sme len konštatovania, že ministerstvo pôdohospodárstva pracuje a má dlhodobejšie ciele. My však máme jednoznačný názor, že (v stredu) nepadlo nič konštruktívne, čo by posunulo slovenské poľnohospodárstvo dopredu," povedal Magdoško.

Jediným opatrením "k veci" bol podľa Magdoška návrh ministerky vnútra Denisy Sakovej (Smer-SD), že bude zriadená tzv. policajná envirokobra v počte 100 vyšetrovateľov pôsobiaca v každom krajskom meste. "Dohodli sme sa na mesačných návštevách. Toto hodnotím ako jediné plus z dnešného stretnutia," oznámil Magdoško. Za pozitívne opatrenie Magdoško považuje aj projekt prisľúbených pozemkových úprav. "V ostatných veciach sme sa zatiaľ (s vládou) nezhodli," zdôraznil Magdoško. Farmári zhromaždení na proteste na brehu Dunaja v Bratislave sa podľa jeho slov idú poradiť, aký ďalší postup zaujmú. "Teraz ideme prehodnotiť, ako budeme ďalej pokračovať," avizoval Magdoško.

V stredu ráno zverejnený názor agroministerky Gabriely Matečnej (SNS) považuje Magdoško za jej osobné hodnotenie. "Považujeme to za absurdné. Budeme pre tieto vyjadrenia zvažovať podanie trestného oznámenia na pani ministerku Matečnú," dodal. "Musím povedať, že ako podpredsedníčka vlády, ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, ako členka SNS si nemyslím, že na zasadnutie vlády by mali chodiť takíto ľudia. Je, samozrejme, legitímne právo pána premiéra zavolať na rokovanie vlády kohokoľvek, ale z môjho pohľadu sú prizvaní ľudia, ktorí sú prepojení na kriminálne prostredie," povedala pred stredajším rokovaním vlády Matečná. Premiér a vláda by podľa nej nemali legitimizovať ľudí, ktorí zneužívajú malých farmárov na svoje osobné ciele alebo na zakrývanie niektorých vlastných osobných káuz. "Takisto by sme nemali legitimizovať ľudí, ktorí sa tvária apoliticky, pričom skoro každý jeden z organizátorov protestov je členom opozičnej strany," doplnila Matečná.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Ondrej Rusnák (35)
Foto
Hokejový expert o Slafkovskom a MS: Na ľade si dobre rozumie s... Sledujte, čo povedal!
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!
Ilustračné foto
Preskočilo jej? Žena prišla do banky s mŕtvolou! Odpadnete, keď zistíte, čo tam robila
(ilustračné foto)
Desivé varovanie z USA: Maskuje Čína tajné vojenské operácie?! Neuveríte, čo tvrdí šéf NASA