Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.02.2019 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Užialený moderátor Pinďo po smrti synčeka Peťka († 4): Srdcervúci odkaz Slovákom

Smútok a pocit beznádeje! Moderátora Petra Pinďa Lengyela (42) a jeho manželku Barboru (32) zasiahla najhoršia rana osudu. Musia sa vyrovnať so stratou milovaného synčeka Peťka Alexandra, ktorý by o týždeň oslávil piate narodeniny.

Anjelik sa od narodenia nehýbal, nevidel a nepočul. Jeho príchod na tento svet bol od začiatku plný komplikácií.

Malý-veľký bojovník bol odkázaný na 24-hodinovú starostlivosť, ktorú obaja rodičia vykonávali s najväčšou láskou a oddanosťou. Pinďo nesie stratu synčeka ťažko. Aj keď o tom nedokáže hovoriť, Slovákom posiela srdcervúci odkaz!

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Hoci mala Pinďova manželka Barbora bezproblémové tehotenstvo, ich synček Peťko Alexander sa narodil s vážnymi zdravotnými problémami. Už ako novorodenec prekonal zápal srdca a mozgu. Chlapček sa dokonca nehýbal, nevidel a ani nepočul. Napriek ťažkému osudu rodičia bojovali zo všetkých síl, aby ich milované dieťa žilo. Hľadali pomoc nielen na Slovensku, ale i v zahraničí.

Lenže osud to napokon zariadil inak a rodina o veľkého bojovníka s obrovským srdcom prišla. „Drahý môj syn, milovaný Peťko Alexander, strávil si s nami päť náročných rokov. Ďakujem ti za tento čas - bolo to najkrajšie obdobie môjho života,“ napísal Pinďo v pondelok večer na svoj profil na sociálnej sieti, kde oznámil, že jeho jediné milované dieťa už naveky spinká v nebi. Ubolený moderátor dobre vie, že prežiť vlastné dieťa je jedna z najťažších vecí v živote každého rodiča.

 

„Nie je to tak, že sa dejú zlé veci dobrým ľuďom... proste sa dejú veci a dejú sa práve ľuďom. Je to o to bolestivejšie, ak ide o deti - ich zdravie, bolesť či smrť. Ale keď už sa niečo stane, človek sa má postaviť priamo a jasne tvárou k danej situácii a bojovať! Tak ako činila moja manželka Barborka a ja. Hlavne tak, ako bojoval malý-veľký bojovník Peťko Alexander,“ povedal pre Nový Čas užialeným hlasom moderátor.

Poďakovanie manželke

Po smrti svojho maličkého synčeka zostalo v moderátorovej rodine prázdne miesto. Napriek tomu, že život s chorým dieťaťom je veľmi náročný, Pinďo s manželkou svoje dieťa nadovšetko ľúbili. „Odišiel milovaný! Odišiel milujúci s hlbokou stopou - odkazom všetkým na Slovensku: ,Prestaňte riešiť malichernosti, zla v tejto krajine už bolo dosť. Je povinnosťou zdravých a silných, mocných a úspešných, veľkých a bohatých, aby pomáhali malým, slabým, chorým, chudobným, tým, ktorí sú na našu pomoc odkázaní!‘ Môj syn nám ukázal cestu - spolupatričnosť, tolerancia a láska sú odpoveďou,“ vyslovil moderátor slová, z ktorých behá mráz po chrbte.

Nezabudol pritom oceniť ani svoju manželku Barboru, ktorá by za Peťka aj dýchala. „Najväčšia vďaka patrí mojej manželke, pretože bola najúžasnejšia mamina,“ uzavrel Pinďo, ktorý sa so svojím synčekom naposledy rozlúči v piatok poobede v banskobystrickom krematóriu.

Pinďov život so synom

Február 2014 - Pinďova manželka mala osem dní pred pôrodom nedostatok plodovej vody, odlupovala sa jej placenta a mala slabý prietok v pupočníku.

Február 2014 - Barbore urobili akútny cisársky rez a Pinďo sa stal otcom synčeka Peťka Alexandra. Dieťatko sa narodilo slabé so sivastou farbou, museli ho „prikysličovať“ a skončilo v inkubátore.

December 2014 - Nový Čas informoval, že chlapček sa takmer nehýbe, nevidí, nepočuje a má vývod z hrubého čreva. Za jeho zdravotný stav zúfalý moderátor vinil lekárov.

Február 2015 - V prípade Pinďovho syna bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Február 2015 - Spolu s manželkou začali pre Peťka Alexandra hľadať pomoc v Taliansku na súkromnej klinike, kde im svitla nádej.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke poslanec NRSR Branislav Gröhling (SaS)
Zákon k situácii s medveďmi je podľa Gröhlinga nebezpečný: Tvrdí, že rieši aj vlky a rysy
(ilustračné foto)
Školáčky zažili horor: Útočník na ne vytiahol nôž! Pozrite sa, čo im spôsobil
Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.
V Budmericiach sa šíri, že Šimkovičová chce kúpiť kaštieľ: Ministerstvo kultúry reaguje!
Videá potvrdzujú, že iránske rakety a drony zasiahli ciele v Izraeli.
Veľmoci si povedali dosť: Uvalia rozsiahle sankcie po útoku na Izrael!
Vodiči, dávajte si pozor: Na rýchlostnej ceste HORÍ auto!
Young man smoking a cigarette in front a building in a city street
Fajčíte? Ak dostanete chuť na cigaretku v tomto meste, POZOR! Hrozí vám mastná pokuta
Europoslankyňa Miriam Lexmann
KDH o odoberaní eurofondov: Občania nesmú byť trestaní za voľbu vlády
(ilustračná foto)
Na krajinu sa rúti sneh a mráz: Meteorológovia varujú! Môžu poškodiť úrodu
Hororová lúpež v Štítniku: Traja ozbrojenci vtrhli do domu, ľuďom dali na hlavy kukly a...
(ilustračné foto)
WHO má strach: Hrozí svetu ďalšia pandémia?! Úmrtnosť je mimoriadne vysoká
Doktor Kubiš sa môže pochváliť 80-percentnou úspešnosťou liečby.
Sexuológ Ivan Kubiš má po covide oveľa viac práce: Impotentných mužov lieči vlnami!
(ilustračné foto)
Slováci, to tu už dlho nebolo: Príde to v noci a platí výstraha prvého stupňa!