Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.02.2019 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Gothal Liptovská Osada: dokonalý oddych na Liptove

Ak hľadáte miesto na Slovensku, kde zažijete dokonalý oddych, tak už hľadať nemusíte. Gothal Liptovská Osada je presne takýmto miestom. Tento výnimočný multifunkčný areál, ktorý poskytuje komfort pohodlného ubytovania a množstvo športových i relaxačných aktivít v priľahlom komplexe Vodného sveta, je ideálnym miestom pre vašu aktívnu dovolenku.

Aktívny oddych v lone prírody

Jednoznačnou výhodou komplexu Gothal je okrem umiestnenia na hranici Veľkej Fatry a Nízkych Tatier aj jeho výhodná dostupnosť z Bratislavy a západného Slovenska. Tento klenot Liptova je totiž z Bratislavy na dosah za 2,5 hodiny. Gothal Liptovskú Osadu nájdete približne na polceste medzi Donovalmi a Ružomberkom. To, čím Gothal osloví mladých, rodiny s deťmi, ale aj pracovné kolektívy, je unikátna kombinácia ubytovania v apartmánovom dome a chalupách s vodným rezortom priamo v areáli. Vďaka vodnému svetu, ktorý je návštevníkom rezortu k dispozícii, nehrozí, že by vás zaskočilo zlé počasie.

Fotogaléria
17
fotiek v galérii

Bohatá história

Ak by vás zaujímalo, prečo sa tento unikátny liptovský areál nazýva Gothal, tak musíte pátrať až do roku 1288. Vtedy totiž benediktínski mnísi takto pomenovali túto dedinku na Liptove. Gothal v preklade znamnená „božie domčeky“ a dnes, o 730 rokov neskôr, je toto miesto s krasnými chalupami symbolom „božského“ oddychu.

Komfortné ubytovanie

Božie domčeky úplne z Liptovskej Osady nevymizli. Stále tu pri prechádzke nájdete pôvodné drevenice. A božie domčeky nájdete aj v areáli Gothal Liptovskej Osady v podobe štýlových liptovských chalúp. Ubytovať sa tiež môžete v Apartmánovom dome Smrek*** s vlastnou reštauráciou a kaviarňou. V priestranných apartmánoch hostia nájdu vlastnú kuchynku, kúpeľňu s WC, káblovú TV, Wi-Fi pripojenie a trezor.Zo svahu rovno do wellnessu

Iba 12 kilometrov od rezortu Gothal sa nachádzajú Donovaly. Tie ponúkajú dokonalé vyžitie lyžiarom a snoubordistom. A v prípade, že vás zasnežený svah už prestane baviť, Gothal vám ponúka najmodernejší a najväčší vodný svet v priľahlom okolí, wellness s 3 saunami, masáže, beauty a relax. Ak by vám nestačilo športové vyžitie na svahu, tak si to svoje nájdete aj v Gothale. K dispozícii je tu fitness centrum či lezecká stena. Zahrať si môžete tenis, bedminton a aj bowling. Pre tých náročnejších je k dispozícii napríklad golfový trenažér. Po náročných športových výkonoch si môžete pochutnať na jedle v reštaurácii Vlnka v budove Vodného sveta. V Gothale navyše v tomto roku pre návštevníkov plánujú otvoriť Kolibu Liptov. Halušky, pirohy a iné slovenské špeciality budú samozrejmosťou.

Unikát – Mŕtve more v bazéne

Chcete sa pri procedúrach v gothalskom wellnesse doslova nadnášať? Nie je nič jednoduchšie. Aj na toto totiž v Gothale mysleli. Svojim návštevníkom ponúkajú unikátny zážitok. Ide o floating (nadnášanie), čo je bazén so slanou vodou z Mŕtveho mora. Gothal na rozdiel od konkurencie ponúka svojim návštevníkom rovno bazén so slanou vodou, nie iba vaňu, a nájdete ho v saunovej časti Vodného sveta. Floatingový bazén napodobňuje kúpanie sa v izraelskom Mŕtvom mori, kde vás slaná voda nadnáša. Vďaka tomuto „beztiažovému stavu“ si užijete naozaj dokonalý relax, za ktorým nemusíte cestovať až do Izraela. Viac informácií nájdete tu

Atrakcie v okolí

Okrem aktívneho oddychu v areáli Gothal Liptovskej Osady si návštevníci počas pobytu môžu vyskúšať aj viaceré atrakcie v okolí.

1. PARK SNOW Donovaly

Jedno z najznámejších lyžiarskych stredísk na Slovensku splní nároky aj tých najnáročnejších lyžiarov. Na Donovaly sa dostanete za menej ako 15 minút a k  dispozícii je až 11 km zjazdoviek.

2. Donovalkovo

Ak ste v Gothale so svojimi ratolesťami, tak by ste určite nemali vynechať ďalšiu atrakciu na Donovaloch. Konkrétne hlavné mesto detí – Donovalkovo. To funguje počas letných mesiacov a je určené pre deti od dvoch rokov.

3. Habakuky

Ďalšia atrakcia určená pre tých najmenších, ktorá sa nachádza na Donovaloch. Habakuky sú inšpirované Dobšinského rozprávkami. Deti si tu počas letných mesiacov užijú doslova svet ako z rozprávky.

4. Vlkolínec

Vlkolínec je miesto, ktoré počas návštevy Gothalu, nesmiete vynechať. Nádherná podhorská dedina v blízkosti Ružomberka je zapísaná do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Môžete si tu pozrieť tradičnú ľudovú architektúru.

5. TARZANIA Hrabovo

Ak je vaša predstava o oddychu skôr aktívna, tak je pre vás určené najväčšie lanové centrum na Slovensku, ktoré sa nachádza v ružomberskom Hrabove. Cesta do tohto raja lezcov, kde sa zabavia aj deti, trvá iba štvrťhodinku.

Viac na https://gothal.sk/aktivity

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Izrael sa chystal zaútočiť na Irán: V tom sa stalo niečo nečakané! Krajina náhle otočila
Jozef († 61) sa zrútil z manipulačného chodníka na betón.
Foto
Jozef († 61) sa zrútil zo 6 metrov na betón: Po páde ešte komunikoval! Ako k tragédii došlo?
Peter Pellegrini
Foto
Hudobníci z ministerstva vnútra oslavovali vo veľkom štýle: Kto robil garde političkám a budúcemu prezidentovi?!
Mikuláš a Harkabus dozorovali prípad vraždy novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27).
Foto
Otec Kuciaka († 27) reaguje na nečakaný koniec prokurátorov: Neskrýval sklamanie! Bude to mať veľký vplyv na...
O hrade v Banskej Štiavnici porozpráva rytier, ktorý je sprievodcom.
Foto
Cestovanie časom pri Banskej Štiavnici: Návrat do 13. storočia! Neuveríte, o čo ide
Hoci Victoria slávi už päťdesiat rokov, takmer nikto by si netrúfol jej to povedať.
Foto
TOTO ste Victorii Beckham nevedeli: Dcéra o nej prezradila TRÁPNE tajomstvo! Uf, radšej mala ostať ticho
Počty prípadov u našich susedov od začiatku roka prudko stúpajú.
EPIDÉMIA v Česku?! Odborníci dvíhajú varovný prst: Ochorenie naberá na intenzite
 Na proteste proti zákonu o zahraničnom vplyve bolo v Tbilisi vyše 20.000 ľudí.
Foto
Gruzínskom sa ozývajú výkriky skandovania: Desiatky tisíc ľudí vybehlo do ulíc! Situácia je vážna, čo sa tam deje?
Vlajka Kataru (ilustračné foto).
Katar prehodnocuje svoju úlohu sprostredkovateľa: Môžu za to konflikty? Najhoršie na tom skončí táto krajina!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Česko a Belgicko bijú na poplach! Prstom ukazujú na Rusko: Hrozné, do čoho majú zasahovať
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj žiada lídrov EÚ o pomoc: Vymenoval zoznam, toto by im pomohlo pri obrane krajiny
Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia