Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.02.2019 11:49 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Vallo o doprave v Bratislave: Kolóny neboli väčšie ako obvykle, MHD stíhala väčší nápor

Prvé ráno rozsiahlych dopravných obmedzení v Bratislave sa podarilo zvládnuť. Tvrdí to primátor hlavného mesta Matúš Vallo, ktorý sa opiera o informácie z dopravných servisov, polície, z kamier a aj priamo zo situácie v teréne.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Ranné kolóny v Bratislave podľa primátora neboli väčšie ako obvykle, MHD stíhala väčší nápor cestujúcich a jazdila bez väčšieho zdržania. "Nemôžeme povedať, že to najhoršie je za nami, ale môžeme povedať, že Bratislavčanky a Bratislavčania sa na prvé ráno pripravili a sami výrazne pomohli tomu, že sa v našom meste dalo jazdiť, presúvať aj dýchať," uviedol na sociálnej sieti Vallo.

V pondelok ráno si primátor cielene vyskúšal všetky tri druhy dopravy – auto, MHD aj presun pešo. "Žiadna cesta mi netrvala dlhšie ako obvykle," povedal Vallo.

Starostovia mestských častí očakávali väčšie problémy

Situácia na bratislavských cestách bola v pondelok ráno oproti očakávaniam oveľa pokojnejšia, na objektívnejšie hodnotenie dopravnej situácie je však ešte priskoro. Zhodli sa na tom starostovia mestských častí Bratislavy - Ružinova (Martin Chren), Vrakune (Martin Kuruc) a Podunajských Biskupíc (Zoltán Pék).

 

Otvoriť galériu

"Je zrejmé, že zabrala masívna informačná kampaň a veľa ľudí zvolilo na cestovanie do Bratislavy či centra mesta verejnú dopravu. Pri bežnom počte áut, ktoré jazdí v rannej špičke, by bola situácia komplikovanejšia," sumarizoval svoje poznatky z pondelkového rána v uliciach Ružinova Martin Chren. Upozorňuje, že problémy stále môžu prísť, a to ešte počas dňa. „Uvidíme, ako to bude v popoludňajšej dopravnej špičke, keď budú ľudia smerovať preč z Bratislavy. Napríklad na Gagarinovej v smere von z mesta ostali dva jazdné pruhy, z toho jeden je len pre verejnú dopravu a nákladné autá," pripomenul.

Aj starosta Vrakune Martin Kuruc si myslí, že relevantnejšie hodnotenie vplyvu dopravných obmedzení bude možné urobiť až v ďalších hodinách, dňoch a možno aj týždňoch. "Myslím si, že aj pondelkovú situáciu ovplyvnilo to, že sa začali jarné prázdniny, a tak veľa ľudí dochádzajúcich za prácou je preč. Budeme teda múdrejší až po tom, čo sa skončí trojtýždňové obdobie jarných prázdnin," upozornil. Nevylúčil, že za pondelkovým až nezvyčajne pokojným ránom na cestách mohol byť aj strach. "Je možné, že ľudia sa aj zľakli a veľa z nich naozaj uprednostnilo MHD pred jazdou autom," povedal.

Otvoriť galériu

Starosta Podunajských Biskupíc Zoltán Pék odhadol, že počet vozidiel tranzitujúcich cez mestskú časť bol v pondelok ráno približne o polovicu menší. "Bývam pri ceste, cez ktorú je v bežné rána veľmi komplikované prejsť, dnes to však bolo bez problémov,“ priznal. V ďalších dňoch očakáva, že áut pribudne, vzhľadom na upozornenia i informačnú kampaň však nečaká, že dôjde k extrémnej situácii.

Rozsiahle obmedzenia

V Bratislave sa postupne od piatka (15. 2.) začali rozsiahle dopravné obmedzenia. Súvisia s výstavbou diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, konkrétne prestavbou mimoúrovňovej križovatky Prievoz, a s výstavbou podzemného kruhového objazdu na rekonštruovanej časti ulice Mlynské nivy. V prípade Mlynských nív pôjde o obmedzenia rádovo v mesiacoch a pri D4 a R7 v rokoch.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Akého najvyššieho veku sa dokážeme dožiť? Tak toto číslo by ste neuhádli!
Biely dom (ilustračná fotografia).
Vedeli USA o Izraelskom útoku na Irán? Šéf americkej diplomacie sa odmietol vyjadriť
Český prezident Petr Pavel.
Petrovi Pavlovi pribudlo na tvári krvavé zranenie! Ako sa to stalo? Strohá odpoveď hlavy štátu
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!