Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.02.2019 19:58 | Šport | Hokej
Video

Šláger kola ovládla Bystrica, Líder zo Zvolena stratil body s Popradom

HC'05 iClinic Banská Bystrica - HC Košice 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)

Góly: 29. Faille (Higgs, Selleck), 38. Marshall (Asselin), 49. Bartánus, 57. Sloboda (Lunter), 60. Faille (Mihálik, Selleck) - 51. Šerbatov (Ignatuškin, Kafka). Rozhodovali Baluška, Fridrich - Výleta, Krajčík, vylúčení 4:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, zmeny: 41. navyše Petráš (Košice), 2691 divákov. 

HC'05 iClinic B. Bystrica: Lisutin - Marshall, Mihálik, Kubka, Ďatelinka, Sloboda, Southorn, Nemčík, Glenn - Asselin, Faille, Selleck - Šoltés, Surový, Zigo - Bartánus, Higgs, Lunter - Matoušek, Šťastný, Koper
HC Košice: Habal - Slovák, Koch, Dudáš, Šedivý, Čížek, Derliuk, Pulli - Šerbatov, Ignatuškin, Haščák - Spilar, Brophey, Suja - Kafka, Galamboš, Sýkora - Lušňák, Klíma, Hričina

Benefičný podtón zápasu vyplýval z akcie, ktorú už druhý rok organizuje domáci klub. Podporuje myšlienku AVONu a jej kampaň v boji proti rakovine prsníka. Úvodné buly vhodil Vladimír Moravčík, viacnásobný majster sveta v thajskom boxe a kickboxe. HC'05 iClinic venoval do dražby špeciálnu sadu dresov, v ktorej nastúpil a všetok zisk putoval na verejnú zbierku AVON Pochod 2019. Úvodná tretina bola v znamení prevahy 'baranov', ktorá sa prejavila aj v počte šancí. Už v 2. min mohol otvoriť skóre Bartánus, po ňom Surový a Mihálik so slabšou strelou. Ďatelinkovi sa síce v 15. min vydarila, no Habal skvele zakročil, rovnako aj v 19. min, keď vychytal Higgsa.

 

Hostia sa v ofenzíve presadili menej a Lušňákovo zakončenie v 2. min i dve strely Kocha v 7. min, keď skočil na ľad z trestnej lavice, nenarobili Lisutinovi v bránke väčšie problémy. V rýchlych brejkoch sa prejavil aj Ignatuškin strelou vedľa v 16. min, o minútu neskôr zasa zaujala technická šikovnosť Sýkoru, ktorej chýbalo hlavne dôraznejšie a presnejšie zakončenie.

V druhej tretine premárnil šancu v prečíslení Lunter, na druhej strane v 26. min s nepresnou muškou Sýkora. Skóre otvoril až v 29. min v presilovke Faille po tom, čo si prevzal puk na stredovej čiare a strelou cez hráča prekonal Habala. Hostia ukázali svoje prednosti v presilovke od 34. min, no práve v nej po kikse brankára Habala mohli asj pykať. V 38. min zakončil spoluprácu s Asselinom presnou strelou bez prípravy Marshall a 'barani' vykročili už jasnejšie za piatym víťazstvom vo vzájomných zápasoch v sezóne.

K jeho poistke mal blízko v 42. min navrátilec do zostavy Šťastný, korčuľoval sám na bránku, no s jeho strelou si Habal poradil. Hostia už priebeh nezdramatizovali, v šanci neuspel Kafka, od 43. min premárnili presilovku a prišiel aj trest. Svoje 32. narodeniny oslávil po brejku gólom Bartánus a zvýraznil skóre. Oceliari menšiu zápletku pripravili ešte v presilovke po góle Šerbatova v 51. min, viac im už domáci brankár Lisutin nedovolil, navyše v 57. min prikrášlili výsledok s prehľadom úplne voľný Sloboda a dve sekundy pred sirénou zblízka Faille.

HK Poprad - HKm Zvolen 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Góly: 3. Kundrík (Buzzeo, Fabián), 5. Zagrapan (Takáč), 58. Buzzeo (Zagrapan) - 24. Zuzin (Obdržálek), 27. Šišovský (Vandane, Fraser). Rozhodovali: Kalina, Babic (Maď.) – Gajan, Árkovics (Maď.),  vylúčení: 4:6, presilovky a oslabenia: 0:0, 1468 divákov.

Poprad: Vošvrda – Miner, Brejčák, Ťavoda, Salija, Petran, Fabián, Erving, Paločko – Bondra, Heizer, Miller – Takáč, Zagrapan, Svitana – Buzzeo, Kundrík, Abdul – Macík, Paukovček, Belluš                                          Zvolen: Tomek – Poyhonen, Fraser, Vandane, Hraško, Ružička, Ulrych, P. Marcinek – Vandas, Kytnár, Handlovský – Obdržálek, Mitchell, Zuzin – Kelemen, Petráš, Šišovský – Roman, Holovič, Andrisík

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!