Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.02.2019 08:01 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Nové správy v prípade nezvestnej Nadeždy: Manžel sa obrátil na veštcov, tí to povedali jasne!

Prípad nezvestnej mamičky uviazol na mŕtvom bode! Uplynul už takmer mesiac a po Nadežde Ondejkovej (39) stále neobjavili žiadnu stopu.

Jej muž Ľuboš Ondejka (40) prežíva ťažké obdobie, hľadá ju a neustále si v duchu premieta 14. január, keď našiel otvorený dom a v postieľke štvormesačnú Lujzu. 

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Zdrvený muž prvýkrát priznal, že jeho manželka trpela popôrodnými depresiami, a preto bola tri mesiace pod lekárskym dohľadom. Keď našiel v osudný deň na stolíku jej mobil, posledný neprijatý hovor o 15.30 hod. bol práve od psychiatričky. Ľubošova manželka začala mať po pôrode zdravotné komplikácie, ktoré sa po mesiaci vyhrotili natoľko, že skončila na pohotovosti.

Nadi museli zastaviť laktáciu a psychiatrička sa pre ňu snažila nájsť vhodné lieky. „Naďka sa hnevala na seba, že nemôže spať, že jej neprekážajú veci, ktoré by jej za iných okolností prekážali, že nemáme navarené, že nevstane k malej a nedá jej mlieko, ale to bolo aj preto, že mala lieky na spanie. Dva mesiace sme sa pri nej stále striedali, buď moji, alebo jej rodičia, lebo nevládala vstať z postele. Aj ja som si bral dovolenku. Posledný mesiac sa nám zdalo, že dokáže byť aj sama, vždy okolo 15.30 som už bol doma,“ povedal Ľuboš.

 

Poslední ju videli rodičia

Podľa neho sa manželka dni pred zmiznutím správala normálne. V nedeľu dopoludnia boli spolu na detskej oslave, na ktorú ich pozval spolužiak ich dvojičiek Patrika a Olivera. Popoludní dali spoločne dole vianočnú výzdobu a podľa Ľubošových slov mali klasickú nedeľu.

V osudný pondelok 14. januára bola so svojimi rodičmi, navštívila aj detskú lekárku, ktorá neskôr potvrdila, že Naďa sa správala normálne. Rodičia ju o 11.30 vyložili doma. „Pracujem na ministerstve zahraničných vecí, skončil som o 15. hod. a po ceste domov som sa ešte zastavil v jednom internetovom obchode. Potom som išiel po deti do školy, odchádzali sme odtiaľ o 15.40. O desať minút sme už otvárali našu bráničku, ktorá bola odomknutá. Chlapci vbehli do domu a ja som našiel len malú v postieľke,“ spomína skľúčeným hlasom Ľuboš.

Otvoriť galériu
Zdroj: br

Dvojičky začali behať po dome a hľadali mamu. Nešťastný manžel našiel na stolíku pri počítači Nadin telefón, kde bol jeden neprijatý hovor - od psychiatričky o 15.30. Keďže Naďa mala zakódovaný telefón, nevedel heslo a viac sa mu nepodarilo zistiť.

Záznamy z kamier

Podľa manžela polícia začala konať až na tretí deň. „Prvý deň som hľadal ja s rodičmi a kamarátmi, druhý deň s občianskymi združeniami a s dobrovoľníkmi z Rusoviec. Až na tretí deň nastúpili policajti, lebo taký je zákon. Nehovorím, že predtým nehľadali, ale nahlásili to len motorizovaným jednotkám. Záznamy z kamier brali až na 3. - 4. deň, na zázname zo škôlky vraj nič nebolo, mestská kamera nefunguje, na niektorých domoch sú len atrapy,“ povzdychol zúfalý manžel, ktorý sa rozhodol, že nastúpi na materskú dovolenku.

„Tu sme však opäť narazili na problém, pretože ak som na materskej, manželka by mala nastúpiť do práce a jej zamestnávateľ nevie, ako ju má viesť,“ priznal Ľuboš.

Pomáhajú aj veštci

Manžel sa obrátil aj na ľudí so zvláštnymi schopnosťami, ktorí mu pomáhajú s označovaním lokalít, kde má hľadať. „Momentálne mám asi od štyroch informácie, že by som mal hľadať, kde je voda, opustené rybárske chatky, tak som sa rozhodol, že prejdem všetky jazerá, ktoré sú v okolí. Aspoň kvôli sebe a deťom, lebo nedokážem len tak sedieť a nič nerobiť,“ uviedol Ľuboš.

Priebeh pátrania po Nadežde

14. 1. 2019 - Deň, keď zmizla Nadežda Ondejková (39). Mala na sebe čiernu bundu, modré rifle, sivý nákrčník a čierne prešívané čižmy.

15. 1. 2019 - Začala ju hľadať rodina, občianske združenia a dobrovoľníci.

16. 1. 2019 - Do pátrania sa pustila polícia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, gh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Ondrej Rusnák (35)
Foto
Hokejový expert o Slafkovskom a MS: Na ľade si dobre rozumie s... Sledujte, čo povedal!
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!
Ilustračné foto
Preskočilo jej? Žena prišla do banky s mŕtvolou! Odpadnete, keď zistíte, čo tam robila