Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.02.2019 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Celebrity spomínajú na svoje lyžiarske: Nočné úteky, hladovka aj bifľovanie

Hurá na lyže! Na lyžiarskom výcviku vždy vládla dobrá nálada, či to už bolo pred 40 rokmi, alebo len nedávno. Študenti to jednoducho vedia roztočiť a fantázii sa medze nekladú.

Fotogaléria
14
fotiek v galérii

Prečo teda okrem diskoték nevymyslieť aj niečo iné? Zahrať sa na dospelých s cigaretkou, hádzať sa v plavkách do snehu alebo v noci utekať z chaty rovno do baru...

Moderátorka Erika Barkolová (41): Bifľovanie na lyžiarskom

Otvoriť galériu
Erika Barkolová na lyžiarskom zájazde.
Zdroj: Archív E. Barkolovej
„Lyžovať som sa naučila dosť neskoro. Mala som 12 rokov, dlhé a staré lyže a učil ma na nich stáť môj otec, ktorý sám lyžovať nevedel,“ smeje sa Erika nad svojimi lyžiarskymi začiatkami. „Možno aj preto som bola vďačná, keď som na Obchodnej akadémii v Bratislave mohla ísť v prvom ročníku na lyžiarsky výcvik do Jasnej. Zadovážila som si aj krásnu kombinézu, hoci lyžiarsky výcvik nebol iba o lyžovaní, ale aj o večerných diskotékach. Bola som taká bifľoška, že ešte aj počas diskoték som odbiehala, akože na toaletu a vždy som si išla preopakovať nejaké učivo!

Otvoriť galériu
Dominika Mirgová (vpravo)
Zdroj: Archív D. Mirgovej
„Chodila som na pedagogickú akadémiu v Trnave. Na lyžiarskom výcviku sme boli v Oraviciach a to v roku 2010. Stála som vtedy prvý raz na lyžiach. Boli to samé pády a odniesli si to hlavne moje nohy, ktoré boli samá modrina. V triede sme boli samé dievčatá, a tak nás vždy potešilo, keď s nami na výlet alebo na lyžiarsky išli aj chlapci z vedľajšieho gymnázia, lebo inak sme sa stretávali len na školskom dvore a v jedálni. Keďže sme boli študáci, jasné, že sme vyvádzali občas hlúposti. Napríklad sme sa v plavkách hádzali do snehu. Robili sme si diskotéky, hrali sme fľašu... (smiech) Bolo to už v treťom ročníku, učitelia boli skvelí, skôr boli naši parťáci, žiadna tvrdá ruka nad nami. Myslím, že to bola moja najkrajšia lyžovačka,“ spomína s nadšením superstáristka.

Speváčka Sisa Lelkes-Sklovska (53): Dráma na svahu

Otvoriť galériu
SIsa Lelkes Sklovská (vpravo)
Zdroj: Archív S. L. Sklovskej
Hoci Sisa do svojich štyroch rokov neprehovorila ani slovo, časom sa z nej stal živel a vodca žilinskej sídliskovej partie. Namiesto konzervatória si vybrala štúdium na gymnáziu. A práve z tohto obdobia pochádza aj fotka a spomienky na lyžiarsky výcvik. „Na lyžiarskom sme boli v Ľubochni. Vo svetri, v pásikavej čiapke a s lyžou hore, to som ja! A so mnou moja najlepšia kamarátka Slamka, s ktorou sme tam zažili jeden veľmi silný, ale smutný zážitok,“ spomína Sisa na študentské časy.

„Chalani sa pred nami vystatovali, akí sú dobrí lyžiari, a chceli nás očariť tým, že si postavili zo snehu dosť vysoký skokanský mostík. Jeden zo spolužiakov sa tak odrazil, že vo výške dostal balans a dopadol na tvrdý, zľadovatený sneh rovno na hlavu,“ opisuje nepríjemný zážitok speváčka. „Bol v bezvedomí a mal zapadnutý jazyk. Vtedy som zažila, čo je to dávať prvú pomoc. Spolužiaka previezli do nemocnice, kde strávil vo veľmi vážnom stave dlhý čas.“

No okrem temnej stránky zažila Sisa na lyžiarskom aj príjemnejšie chvíle. „Najveselším zážitkom bol na konci zájazdu maškarný bál, kde sme si z toho, čo bolo poruke, napríklad aj z posteľných plachiet, museli vytvoriť masky.“

Lekár Miloš Bubán (57): Cigaretka a vínko

Otvoriť galériu
Miloš Bubán (v strede)
Zdroj: Archív M. Bubána
Miloš Bubán je legendou Slovenskej televízie a divákom sa prihováral ako hlásateľ a moderátor 21 rokov. Dnes sa venuje iba medicíne a je z neho uznávaný gastroenterológ. „Na gymnázium som chodil v Trnave a v roku 1978 sme boli na lyžiarskom výcviku. I keď v Smoleniciach pod malými Karpatmi bolo možností na lyžovanie dostatok, ja som šport radšej pozeral, ako realizoval,“ priznáva Bubán.

„Okrem toho, že som sa naučil lyžovať, tak sme mali aj iné veselé zážitky a záujmy. Napríklad ako si dať cigaretku či pohár vína tak, aby to nevidel učiteľ a neskončilo sa to dvojkou zo správania. Vyšlo to super, lebo všetci mali jednotky,“ hovorí s úsmevom.

Herec Ján Jackuliak (40): Nočné úteky do baru

Otvoriť galériu
Ján Jackuliak na lyžiarskom zájazde.
Zdroj: Archív J. Jackuliaka
Jeho spolužiakmi na konzervatóriu v Košiciach boli chalani, ktorí sa tiež umelecky presadili. „Napríklad Igor Timko zo skupiny No Name, hudobník Marián Čekovský, Rasťo Kopina z kapely Nocadeň, herec Juraj Zetyák zase pôsobí v Štátnom divadle v Košiciach. Na lyžiarsky sme išli v roku 1992 do Starého Smokovca vo Vysokých Tatrách,“ vysvetľuje herec. „Napriek tomu, že nás učitelia prísne strážili a večierka bola o 22.00, s Čekovským a so Zetyákom sme potajme v noci utekali z chaty do mesta na diskotéku alebo do baru. S Mariánom sme mali aj tú výhodu, keďže sme vedeli dobre lyžovať, že sme mohli voľne jazdiť a nemuseli sme chodiť ani na ranné nástupy. Takže cez deň sme si dvakrát zlyžovali zjazdovku, potom sme sa posadili do baru a pozorovali sme baby,“ spomína s úsmevom na zlaté študentské časy Jackuliak.

Moderátorka Lenka Vavrinčíková (31): Lyžovačka s hladovkou

Otvoriť galériu
Lenka Vavrinčíková na lyžiarskom zájazde.
Zdroj: Archív L. Vavrinčíkovej
Aj moderátorka markizáckych Televíznych novín má lyžiarsky výcvik na strednej škole ešte čerstvo v pamäti. „Chodila som na Gymnázium na Grösslingovej ulici v Bratislave a na lyžiarsky výcvik sme išli hneď v prvom ročníku (2003) na Donovaly. Keďže moji rodičia nelyžujú, nikdy ma k tomuto zimnému športu neviedli. Aj preto som patrila k priemerným lyžiarom. Ale ako každý dobre vie, lyžiarske nie sú iba o lyžovaní, takže mi to vôbec neprekážalo,“ smeje sa. „Pamätám si, že sme bývali v turistickej ubytovni, kde katastrofálne varili. Jedno jedlo dokázali zrecyklovať aj na tri obedy. Nečudo teda, že sme boli stále hladní. Zachránil nás až spolužiačkin otec, ktorý nám po ceste na chatu priniesol z benzínovej pumpy bagety.“

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas Nedela, Marta Ostricová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Zmeny odchodov do dôchodku sa týkajú ľudí narodených od roku 1967.
Foto
Veľký prehľad: Ako sa bude meniť vek odchodu do penzie? Týka sa to aj týchto ročníkov
V Bratislave sa zrazili električky.
Bratislavčania, toto vás nepoteší! Dopravné obmedzenia sa predĺžia: Pripravte sa
Ilustračné foto
Kolaps celého ekosystému? Odborníci sú v pozore! Koralové útesy môže postihnúť najhoršia katastrofa v histórii
Len 16-ročný mladík šoféroval cudzie vozidlo bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu.
Foto
16-ročný tínedžer s dvomi promile spôsobil nehodu: Tam to neskončilo! Pokúsil sa o...
(Ilustračná foto)
Zlé správy: Znovu to stúpa! Tento okres má problém, dajte si pozor
Influencerka zomrela po páde z vyhliadkovej plošiny.
Smrť kvôli FOTKE! Známa influencerka († 39) zomrela po páde z vyhliadky: Všetko je na VIDEU
Historickú budovu v Kodani zachvátil požiar
Dánsko plače nad ikonou Kodane: Budova sa mení na popol a nik to nemôže zastaviť
Záplavy v Rusku.
Katastrofa v Rusku, 21 miest je ohrozených: Okamžitá evakuácia!
Ženu s nelegálnym tovarom v dodávke zadržali colníci dvakrát.
Foto
Žena sa po prvom prešľape nepoučila: Colníci ju opäť načapali! Neuveriteľné, čo všetko prevážala
Tibor odfotil kačičky užívajúce si "jazero" na sídlisku, ktoré vytvorili výdatné dažde.
FotoVáš Tip
Silné dažde zaplavili bratislavský Ružinov, Tibor zachytil poriadnu kuriozitu: Jeho FOTO baví slovenský internet!
Triangle AdvanteX TC101 bola diskvalifikovaná.
Foto
Prezúvanie pneumatík je v plnom prúde: Exkluzívny rebríček vám pomôže vybrať tie najlepšie
Na snímke slovenskí hokejisti sa tešia z gólu v zápase Rakúsko - Slovensko na hokejovom turnaji o Nemecký pohár.
Hokejoví fanúšikovia, spozornite: Neznámy páchateľ ponúka falošné lístky! Takýto trik používa